Savukoski

Savukoski (engl. Smoke Touched) on avara, mutta perin omituinen kunta Lapissa. Suurin osa siitä on erämaata, jossa suurin osa asukkaista elelee.

Pala Suomen Alaskaa.

Savukoski perustettiin Joulupukin toimesta 5. helmikuuta 666. Savukosken sisällissota 685 vaati 6666 ihmisen hengen. Vuonna 1942 natsit tuhosivat Savukosken ainoan R-kioskin. 1. tammikuuta 2006 Savukosken kunnanvaltuusto sopi kuntaliitoksesta Lumparlandin kanssa. Se on käyvä toteen 2. tammikuuta 2007.

Savukoski on erittäin kylmä ja pimeä paikka. Vuoden keskilämpötila on nollan alapuolella. Plussan puolelle saattaa mennä vain parina päivänä heinäkuussa.

Savukosken laitamalla on yläkerran ikkuna, josta paikalliset teinit (etenkin urospuoliset) käyvät kahtomassa syksyllä ja kevväällä pelto- sekä mehtämaisemaa. Siinä näkyy pellon takana maantie, jossa on mutka, kauempana järvi ja sen takana alati utuinen, autereinen vaarajono. Vaaramaiseman takana on suuri maailma ja jotain jännää. Varsinkin kevväisin Savukosken kossit tuntevat kivan kutkutuksen ikkunasta kahtoessaan ja kaikki tuntus niinku maholliselta. Syksyltä ikkunasta möllöttäissä kaikki tuntuu kundiloista olevan ihan persiestä. Ja sitä paitsi ikkuna on huurussa ja räntäsateen hyhmässä.

Jotkin konservatiiviset tahot uskovat, että Levykevandaali asuu yksin pierunhajuisessa mökissä Savukosken erämaassa. Väitteen paikkansapitävyyttä ei ole voitu vahvistaa tieteen keinoin. Savukosken Elisa-vandaalit toiminevat aktiivisesti Savukoskella.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.