Avaa päävalikko

Hikipedia β

Seksuaalinen ahdistelu

Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.
Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, sivu saattaa kiinnostaakin!
Syyllistyit juuri seksuaaliseen ahdisteluun tullessasi tälle sivulle. Ajattele tätä kuvassa olevaa naista; hänen elämänsä on pilalla ja se on sinun syytäsi!

Seksuaalinen ahdistelu on yleisimmin seurausta siitä, että naissukupuoli tietoisesti korostaa sukupuolisuuttaan saadakseen osakseen huomiota vastakkaiselta eli miessukupuolelta. Naiset korostavat sukupuolisuuttaan tavanomaisimmin silmämeikeillä, huulipunalla sekä pukeutumistyylillä. Tämä on arkipäiväisen kaksinaismoralismin räikeimpiä ilmenemismuotoja, sillä samanaikaisesti naiset ovat useilla foorumeilla nostaneet kriittisessä mielessä keskustelunaiheiksi heihin kohdistuvan "seksuaalisen häirinnän". Seksuaalista häirintää naisten mukaan on tapahtunut kaikkialla missä naisia esiintyy ja siksi ilmiön eettisesti kestävä kitkeminen on osoittautunut perin vaikeaksi. Feministiset maailmanjärjestöt ovat esittäneet erääksi ratkaisukeinoksi miessukupuolen sukupuuttoon saattamisen, mutta toistaiseksi siitä on koitunut vain korkeintaan sukupuolisia puutostiloja, jotka osaltaan ovat aiheuttaneet luonteeltaan vakavampaa seksuaalista ahdistelua, kuten esim. väkisinmakaamisia.

Seksuaalinen ahdistelu on juridiikassa on harvinainen poikkeus, jossa "uhri" määrittelee sen, onko häirintää tapahtunut vai ei. "Seksuaaliseksi ahdistelijaksi" syytetty kärsii käänteisestä todistustaakasta, toisin sanoen on hänen velvollisuutensa tuoda esille todisteet siitä, ettei ahdistelua ole tapahtunut. Todisteiden puuttuminen tietää poliittisen uran menettämistä Helsingin Sanomien päätöksellä.

”Olen tyttönä ja nuorena naisena ollut jatkuvan seksuaalisen häirinnän kohteena”, sanoo kirjailija Maria Peura. ”Ja siinä ajassa ja paikassa se on ollut välillä niin itsestään selvä asia, että sitä on ollut vaikea edes häirinnäksi tunnistaa.”

~Ingressi Helsingin Sanomissa
Kuvassa nainen ahdistelee miestä seksuaalisesti.

Seksuaalisen ahdistelun tavallisimpia ilmenemispaikkojaMuokkaa