Soundgarden

Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!
Stones 01.svg
Tämä artikkeli kiinnostaa kiviäkin!

Soundgarden on isojen poikien pumppu. Yleisesti sen tuottamaa musiikkia luonnehditaan grungeksi, karmeaksi ysäridarraviiltelyksi. Yhtyeen keulakuvana toimii Chris "YKMN" Cornell, "YKMN"- viittaa Bondin 2006 "ei parempi kuin Terminator 2"- reboottaukseen. Viittausta eivät ennen äskeisen virkkeen lukemista tiennyt edes Kanye West, toisaalta referenssin hoksaamisesta ei ollut kiinnostunut kukaan muu kuin Chris itse.

Genesis

Kaikki alkoi pienestä ghetosta länsirannikon läheisyydessä, muttei kuitenkaan Los Angelesista. Ghetossa oli muuan Chris sekä joukko vähäpätöisiä hyypiöitä. Näin töräytettiin ilmoille "Ultramega OK". Jonkun sortin hitiksi muodostui b-side "Geibar"[1], joka myikin joitain desimaaleja. Tarkan myyntiluvun määrittäminen on vaikeata, koska niin suuria negatiivisia potensseja eivät mitkään matematiikan lait tue. Chris ja posse syyttävät levyn menestymättömyydestä tuottaja Phil Spectoria, sanoen että tämä ei ollut perillä Los Angelesin Seattlen musiikkikuvioista. Tässä lainaus Chrisin vuonna 1990 Rolling Stonelle antamasta haastattelusta:

We were jamming at the control room, then the guy walks in and tells us a bunch of dumb shit. But that guy didn't know about the scene. We knew local girls and some sort of stuff, so we kicked the guy out and produced the record ourselves.

Pian levyn jälkeen lensi japsibasisti Hiro Yamamato pois. Hiron mukana kuoli se pieni kipinä punk-asenteesta, joka joskus oli kytenyt nuorten miesten kaluissa rinnassa. Soundgarden ei ollut enää hip; asia joka ahdisti Nikke Knattertonia.

Kaupallinen menestys

Rahahanat aukesivat vasta kun julkaistiin bootleggarin toimesta single "Black Hole Sun", tämä oli eräänlaista subliminaalista piilovittuilua amerikkalaista materialismia kohtaan, jota korosti etenkin musiikkivideo. Saunan takana oli vielä tilaa kuvainnollisesti kuten käytännössäkin bändin backstagella. Yhtyeen vannoutuneimmat fanit syyttivät yhtyettä liiallisesta kaupallisuudesta. Single myi jopa kymmenen desimaalia enemmän kuin aikaisemmat, joten argumentit lienevät perusteltuja.

Eläkevuodet

Uuden milleniumin alussa takavuosien menestys oli enää kuin Sokrateen karvainen malja. Yhtye kokosi itsensä valitettavasti vielä kerran tribuuttikiertueella itselleen ja samalla julkaistiin kooste pieleen menneistä soundcheckeistä ja autenttista kuvamateriaalia yhtyeen viimeisestä liverymistelystä. Viimeinen julkaistu täyssoitto sai nimekseen "koniek"; nimi on puolaa ja tarkoittaa loppua. Chris julkaisi tuoreeltaan soolona vielä LP:n "Washed Up". Tämä jälkeen mies veteli brenkkua, muttei kuitenkaan Losissa.

Viitteet

<references>

  1. sic
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.