Suomiopäivä

Suomiopäivä (Finis Finlandiae) on nk. Paasikiven Ilmestyksessä ennustettu myyttinen tulevaisuuden tapahtuma, joka tapahtuessaan tarkoittaisi koko Suomen lopullista tuhoa. Tässä mielessä se vastaa maailmanloppua, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Suomiopäivän kello

Helsingin yliopistolla on tiloissaan, suojatussa maanalaisessa bunkkerissa, niin kutsuttu Suomiopäivän Kello, jonka viisarit ovat sitä lähempänä keskiyötä, mitä todennäköisempänä yliopiston asiantuntijat pitävät suomiopäivän tapahtumista kyseisellä hetkellä. Kellon viisarien osoittaessa tasan keskiyötä on suomiopäivä tapahtunut. Tällä hetkellä Suomiopäivän Kello osoittaa noin kolmen minuutin päähän keskiyöstä, johtuen uhkaavista Nokiakalypsin ja Eurogeddonin uhista.

Suomiopäivän kellon säilytysbunkkeriin on käynti mustan komeron kautta. Musta komero on symbolinen nimi paikalle, joka on pitkä, lähes ikkunaton ja sijaitsee lähellä kattoa. Komerossa säilytetään mm. peittoja, patjoja, vanhoja vaatteita ja puhki ruostunutta sähkökiuasta. Legenda kertoo, että kesäöisin mustan komeron ovi voi avautua itsestään, ja onnekas se, joka on silloin paikalla, sillä hänellä on mahdollisuus kurkistaa mustaan komeroon, jos uskaltaa. Unilelun saa ottaa turvaksi kurkistukseen.

Suomiopäivän mahdollisia aiheuttajiaMuokkaa

 
Suomiopäivä on innoittanut myös taiteilijoita
Nokiakalypsi
Nokia lähtee Suomesta ja siirtyy Kiinaan, tai Nokia joutuu konkurssiin ja myydään Microsoftille. Useiden tutkijoiden mielestä Nokiakalypsi olisi varma suomiopäivä, sillä miten ihmeessä Suomi voisi tulla toimeen ilman Nokiaa?
Eurogeddon
Euroalue hajoaa, koska Kreikka ja Espanja veivät kaikkien rahat. Suomi jäisi rytäkässä tyhjän päälle ja seuraisi vuosisatojen mittainen pimeä aika, jolloin laittomuus ja anarkia hallitsevat. Myyttiset ennustuskirjat Iltalehti ja Ilta-Sanomat ovat jo pitkään puhuneet Eurogeddonista ja ennustaneet sen tulemisen.
Russorök
Venäjä valloittaa yllättäen Suomen. Suomen Puolustusvoimien heikosta kunnosta johtuen suurempi ja mahtavampi Venäjä pystyy temppuun helposti ja kenenkään estämättä. Suuri profeetta Jyri Häkämies ennusti Russorökin tulemisen kuuluisassa "Venäjä, Venäjä, Venäjä" -profetiassaan.
Pankkikriisin toinen tuleminen
Muinainen talousmessias, pankkikriisi, palaa ja tempaisee kaikki hyvät sijoitukset sijoitustaivaaseen ja lähettää kaikki huonot sijoitukset palamaan pankkihelvetin liekkeihin. Kaaos vallitsee maan päällä, eikä kenkään tileistä ole jäävä euroa euron päälle.
Suomiopäivän katsastajat
Tuomiopäivänä länsi uppoaa mutta EU ei. Tähän on liitetty ajatus byrokraattisista EU -tarkastajista, jotka pelottavana hahmona kylvävät määräyksiä, tuhoa ja vaivaa ympärilleen. Ensimmäinen on Suvakkius, joka kulkee valkealla hevosella ja lähtenyt voittajana ja voittamaan. Toinen katsastaja on tulipunainen Sota (jihad), joka maahanmuuttaa sosiaalitoimistoon ottamaan rauhan maasta, jotta ihmiset surmaisivat toisiaan. Ja hänelle annettiin suuri käyrämiekka. Kolmas katsastaja on Euro, joka kulkee kädessään vaaka ja mittanauha jolla mitataan kurkkujen käyryyttä. Neljäs katsastaja tulee hallavalla hevosella, ja sen selässä istuu punavihermädätys. Ja Tuomioja seuraa hänen mukanaan.


  Tämä katastrofia käsittelevä artikkeli on katastrofi.
Lisäämällä dynamiittia saat tästä tyngästä vielä kunnon pommin
.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.