Taksi
Taxi.jpg
Taksi mukanaan ohjastaja.
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Liikennevälineet Transpoteca
Pääjakso: Kumipyöräiset Rubiwhelia
Alajakso: Nelipyöräiset Tetrawhelia
Luokka: Autot Bilia
Lahko: Ei-joukkoliikenne Monocarrieria

Taksit ovat villeistä autoista kesytettyjä palveluseläimiä, joiden mukana kulkee aina ohjastaja, joka valvoo, että taksi ei joudu vaistojensa valtaan. Taksit ovat usein keltaisia. Taksit ärsyyntyvät herkästi etenkin linja-autoista, liikennevaloista ja henkilöautoista. Taksit ovat kateellisia limusiineille ja maastoautoille. Bussi on taksin ainoa luonnollinen vihollinen.

Taksien kesyttäminenMuokkaa

Kuuluisa rodeoratsastaja Bill "Furio" McIdiot sai pieneen päähänsä kesyttää preerialla villinä vaeltelevia takseja kulkuvälineiksi vuoden 1865 ympäristössä. Kolmen vuoden jälkeen Bill oli kesyttänyt neljä taksia. Tämä sai muut alueen yrittäjät ryhtymään taksialalle. Koska paikalla oli niin runsaasti kesyjä takseja, sinne rakennetiin valtatie ja perustettiin myöhemmin New York City.

Taksien luonneMuokkaa

Taksit ovat luonteeltaan ailahtelevaisia. Tämä lienee perua ammoisilta villin autouden ajoilta, jolloin taksien elämä oli täynnä kiivasta toimintaa sekä pitkiä toimettomia jaksoja. Taksit on myös hiljalleen jalostettu liikennevälineiden nopeimpien jäsenien joukkoon. Ne häviävätkin nopeudessa lähinnä viritetyille amismobiilileille sekä lepakkoautolle.

Toimetonta taksia on vaikea bongata itse liikenteestä, koska toimettomat taksit kerääntyvät yleensä taksitolppien ympärille muodostamaan pieniä sosiaalisia yhteisöjä. Kukin taksi kuitenkin ruokailee erikseen. Kun ohjastaja saa käskyn noutaa asiakas, hän kannustaa taksin mahdollisimman suureen nopeuteen. Ei ole lainkaan epätavallista nähdä tälläisen hurjistuneen taksin ohittavan muita autoja tilanteesta tai liikennesäännöistä riippumatta. Kun taksin asiakas on saatu kyytiin, ohjastaja antaa taksin viimeinkin levätä hieman ja varmuuden vuoksi ohjaa taksin määränpäähän maisemareittiä pitkin, jotta taksi varmasti ehtisi palautua täyteen toimintavalmiuteen. Mikäli asiakkaalla on kiire, ohjastaja saattaa joskus rääkätä taksia ja pakottaa tämän kulkemaan määränpäähän mahdollisimman nopeasti. Tälläinen menettely katsotaan kuitenkin ohjastajien kesken äärimmäisen paheksuttavaksi, eikä sitä nykypäivänä esiinny kuin lähinnä kehitysmaissa.

Asiakkaan toimituksen jälkeen ohjastaja palauttaa taksin takaisin taksitolpan läheisyyteen odottamaan uutta toimeksiantoa.

Taksien nykytilaMuokkaa

Nykyään ensimmäisten kesytaksien jälkeläisiä näkee usein tämän New York Cityn kaduilla. Ohjastaja voi käskeä taksia ajamaan lähes minne vain, mutta taksit inhoavat sorateitä, joille ne harvoin uskaltautuvat. Taksi ei myöskään ikinä uskalla poistua tieltä, mikä on käsitetty kesyyntymisprosessin haittapuoleksi. Taksi on suhteellisen mukava kulkuneuvo, mutta maksaa älyttömästi. Henkilöautot uhkaavat siksi takseja, tosin korkeat bensan hinnat uhkaavat henkilöautoja. Siksi monet ovat siirtyneet polkupyörän käyttämiseen tai kävelyyn. Takseissa on tarkoitus tehdä se takapenkillä.

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.