Tarinankerronta

Kagurazaka11.jpg
Us nuke warld in conflict.jpg
Terminator.jpg

Tarinankerronta on jotain joka unohtuu usein nykyajan käsikirjoittajilta. Nykyisin on trendikästä rakentaa perusasetelma, jossa kuvataan yksinkertaisia ja stereotyyppisiä hahmoja yksinkertaisissa mutta harvinaislaatuisissa tilanteissa. Laadukas tarinankerronta ei keskity tämänlaiseen populistiseen roskaan, vaan keskittyy sen sijaan epäselvyyteen jota sen parissa kutsutaan kauniisti kompleksisuudeksi ja monisäikeisyydeksi.

Siinä missä roskaviihdettä kuvaa kulttuurissa kulkevien alemman tason makaaberejen muoti -ilmiöiden seuraaminen, joissa tarinat ovat yksinkertaisia ja hahmot vielä yksinkertaisempia ja jonka arvomaailma heijastaa yhteiskunnassa sillä hetkellä vallitsevia hegemonisia diskursseja, aito hieno taide on aivan erilaista. Taide on sanalla sanoen tylsää ja ikävystyttävää. Siinä epäselvä, eli monisyinen hahmo kohtaa kompleksin tilanteen ja tästä syntyvien jännitteiden purkamiseksi kirjoitetaan mehevää dialogia joka paljastaa hahmojen syvällisiä ajatuksia. Ne ovat syvällisiä koska niissä ei ole mitään tolkkua ja tämä tulkitaan vaikeaselkoisuudeksi.

Samalla voidaan hakea viittauksia kuuluisista teoksista, koska tämä lisää interkontekstuaalisuutta ja postmodernisuutta kertomukseen. Ja samalla käsikirjoittaja voi snobbailla sillä että hän tuntee nuo kirjat, ja katsoja voi kehuskella siitä miten hyvin hän löytää niitä ja ihastua siitä miten hänenlaisensa sivistyneet ihmiset katsovat tämänlaista syvällistä viihdettä sen sijaan että katsoisi jotain epämääräistä roskaa. Se, että harvat enää seuraavat tätä kunnioitettavaa tietä on tapahtuma, joka on tapahtunut viime aikoina. Tämä osoittaa, että länsimaalaisten materialististen ja teknokraattisten arvojen rikastaminen yhteisöllisyydellä opettaa sisäistämään yleisesti sovittuja ja toimiviksi todettuja organisaatio- ja johtamismallin muodollisuuksia, mutta samalla ei voi muuta kuin vain todeta, että resistanssi-identiteettien tukeminen aidosti monikulttuurisessa ympäristössä parantaisi monien tahojen yhteistyön kariutumisesta aiheutuvia hyökyaaltoja rahoitus- ja sijoitussektorilla.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.