The Offspring

”OOUEEEIIIIOOOOOOOO!! YEEEE-AAAAAAAA YEEEEEAAAAAAAHAAAAAA! WWOOOOO-HOOOO YEEEHAAAAA YEEIIIIIYEEEAAAAA!!!”

~The Offspringin hittibiisin kertosäe

”You gotta keep 'em separated!”

~Offspringin jätkät pesee kalsareitaan

”Saatanan lerppamunat!! Ei Suomen keikkaa tänäkään vuonna??!!1!!!11!”

~Pettynyt teinifani

The Offspring on yhdysvaltalainen populaaripunkkia soittava bändi, joka on järkyttänyt ihmisiä ympäri maailmaa ählämeiltä otetuilla musiikkivaikutteillaan, jatkuvasti myöhästyvillä levyillään, väkivaltaa, tuhmuuksia, vittuilua ja silmitöntä angstausta sisältävine sanoituksineen sekä järjestelmällisellä Suomen välttelemisellä €uroopan kiertueiden aikana. Yhtyeen perustivat Dexter Holland sekä Greg Kriesel vuonna 1984 Kalifornian rannoilla ja tähän päivään mennessä yhtyeeltä on tullut ulos kahdeksan studioalbumia ja se on jokaista punkkaria koskettavien seksististen ja angstististen sanoitustensa ansiosta noussut yhdeksi maailman parhaiten myyvistä rock-yhtyeistä.

HistoriaMuokkaa

Offspringin poikien rock-taival alkoi jo teini-iässä. Päätös oman bändin perustamisesta sai potkun eteenpäin, kun he joutuivat lähtemään pummilla pääsemältään festarialueelta pois portsarin kengänpohjan yksityiskohtainen painatus pyllyssään. Alun perin laulaja/kitaristi Dexter Holland soitti bändissä rumpuja, mutta kapulan kimmottua hänen kädestään kohti Greg Krieselin upouutta Chevroletia, päätti hän muiden bändin jäsenten painostuksen jälkeen jättää soittimen ja siirtyä tehtävään, jossa hän olisi vähemmän vaaraksi itselleen ja lähimmäisilleen, eli lauluun.

Pian bändiin toivotettiin tervetulleeksi myös poikien koulun vahtimestari, joka oli jostain käsittämättömästä syystä saanut nimen Noodles (mikä siis tarkoittaa nuudelia), joka hoiti bändin juomapuolen muiden poikien ollessa vielä alaikäisiä. The Offspringin pojilla oli nyt joku, joka hommasi heille Hustlereita sekä Karjaloita, joten rokkenrollia alkoikin pikku hiljaa syntyä. Ensimmäinen sinkku Black Ballz julkaistiin vuonna 1989 ja se sai positiiviset arviot.

The Offspring järkyttää maailmaaMuokkaa

Kuitenkin kaikki muuttui, kun The Offspringin ensimmäinen studioalbumi The Offspring, jonka nimen keksijällä oli ollut yhtä paljon mielikuvitusta kuin tämän artikkelin kirjoittajalla, saatiin ulos vuonna 1989. Albumi järkytti amerikkalaisia syvästi, sillä viimeisen kappaleen nimi oli "Kill the President", mikä leimasi yhtyeen välittömästi ählämiterroristeiksi, aivokuolleiksi neuvostomutanteiksi sekä marsilaisiksi yhteiskunnan vihollisiksi yhdessä aikansa muiden punk-yhtyeiden tavoin. CIA pelkäsi mellakoiden, sosialismin ja muun vastaavan pahuuden leviämistä, joten se pakotti levy-yhtiön poistamaan kaikki kopiot myynnistä, mikä johtikin siihen, että levyn myynti jäi vain viiteentuhanteen älppärilevyyn. Näistäkin on nykyään jäljellä ainoastaan 4 999 kappaletta, sillä ääri-isänmaallinen Wally George hajotti yhden kopion pillunpäreiksi suorassa TV-lähetyksessä Offspringin poikien katsoessa voimattomina vierestä. Saatanan tunari! Tänä päivänä kyseisen levyn alkuperäiset älppärit ovat äly harvinaisia ja tämäkin sankari olisi voinut tienata useita kourallisia dollareita myymällä kopionsa vaikka eBayssa.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.