Avaa päävalikko

Hikipedia β

Tiibet

Tämä artikkeli käsittelee Tiibetin ylänköaluetta. Tiibetin alankoalue on masentava festarialue, jossa soitetaan Neljää Ruusua. Kyseessä on kuitenkin niin paska alue, ettei sille ole sijaa tässä artikkelissa.

Tiibet on Kiinaan kuuluva lievästi perämetsäinen ja takapajuinen, mutta kuitenkin sympaattinen helvetin korkealla sijaitseva alue, eli eräänlainen Kiinan Sodankylä. Tiibetin hengellinen, asenteellinen ja fyysinen johtaja on Dalai-lama, josta Kiinan johtajat pitävät niin paljon, että ovat määränneet tämän lomalle ulkomaille koko loppuelämänsä ajaksi. Nykyinen dalai-lama on vahvasti ajanut Tiibetin siirtymistä niin kutsuttuun originaalidemokratiaan

Sisällysluettelo

OriginaalidemokratiaMuokkaa

Originaalidemokratiassa valta on kirjaimellisesti annettu kansalle. Minkäänlaista valvontaa kansalaisia kohtaan ei ole, eikä OD-valtioissa luonnollisesti ole myöskään toimivaa lainsäädäntöä. Originaalidemokratian aiheuttamiin ilmiöihin kuuluu esimerkiksi nakkikioskitappelut, yölliset kostoretket naapuriin, sekä alasti vesihiihtäminen. Yhdysvaltojen mukaan malli tekee valtiosta äärimmäisen väkivaltaisen ja edistää eriarvoisuutta, minkä vuoksi koko Amerikka on tarkoitus originaalidemokratisoida vuoteen 2022 mennessä. Pilottihanke on jo aloitettu Detroitissa ja tulokset ovat miellyttäneet päättäjiä lähes yhtä paljon kuin taannoinen kanawrappien joukkoalennus. Originaalidemokratiassa kansa saa vapaasti riehua kaduilla, minkä vuoksi sitä ei tule sekoittaa esimerkiksi Iranin harjoittamaan fucked up-demokratiaan, jossa kaduilla riehujat eliminoidaan. Tällä hetkellä originaalidemokratioita ovat:

MaantiedeMuokkaa

Tiibet sijaitsee 3000-5000 metrin korkeudessa ja toisinaan pitkät tiibetiläiset (joita onneksi on kovin vähän) lyövät päätään Kansainvälisen avaruuaseman lattiaan. Alueen jokilaaksot ovat hieman tasaisempia ja niillä kasvaa ruohoa, mikä on paikallisten eläinten, jakkien sekä jakkimakupalojen, mielestä oikein mukavaa. Näistä vehreistä laaksoista alkunsa saavat Kiinan suurimmat joet Keltainenjoki, Jangtse sekä Aurajoki.

Tiibet on ainoa Afrikan ulkopuolinen alue, jolla tavataan seepraa. Nämä vuorenrinteitä pitkin kirmailevat elukat ovat saaneet paikalliset aktivistit sekaisin onnesta, sillä ne ovat samaan aikaan mustia, valkoisia ja aasialaisia. Sattumoisin näiden seeprojen olemassaolon taso vastaa universaalilla tasolla kyseisten aktivistien kykyä tehdä asioille oikeasti jotain.

Tiibetissä vierailee paljon länsimaisia turisteja nauramassa tämän pienen kansan yrityksille saada aikaan jonkinasteista hyvinvointia. Merkittäviä Tiibetin turistikohteita ovat:

 • Tiananmenin aukio
 • Mingin Tsingpingi
 • Metro
 • Talvipalatsi
 • Tiibetin ensimmäinen katuvalo vuodelta 2007
 • Santorini

VäestöMuokkaa

Tiibetin asukkaista noin 92% on etnisiä tiibetiläisiä. Alueella elää kuitenkin myös kääpiöitä ja haltioita sekä yksi äänioikeutettu myskihärkä. Virallisia kieliä ovat Chingchong ja mongerrus, mutta myös autosta näytettävät käsimerkit ovat yleisiä. Joidenkin tiibetiläisten tiedetään myös kykenevän kommunikoimaan ultraäänillä. Tiibetiläisillä on hyvin usein kaksi jalkaa, kaksi kättä, keskivartalo sekä pää, mikä erottaa heidät ulkonäöllisesti esimerkiksi lappeenrantalaisista.

Tiibetiläinen filosofiaMuokkaa

Tiibet on tunnettu henkisyydestään ja alueen keulakuva onkin sen henkinen johtaja Dalai-lama. Monet tiibetiläiset noudattavat erittäin uskonnollista elämäntapaa, mikä nostattaa heitä kohtaan usein ennakkoluuloja. Uskonnollisuuden katsotaan aiheuttavan kaikenlaista ikävää, kuten pilkunnussimista ja ristiretkiä, mutta todellisuudessaa monet paikallisista vain noudattavat tiibetiläistä filosofiaa.

Tiibetiläisen filosofian mukaan mikään ei ole kovin vakavaan parin oluen jälkeen, eivätkä kauneimmat pilvet sijaitse taivaalla. Filosofiansa johdattamana monet Tiibetin maanviljelijät kuluttavat päivänsä Australian tutuksi tekemään tapaan: pössäyttelemällä hassu hattu päässään. Parhaiten tiibetiläisen filosofian on kuitenkin kiteyttänyt kunnianarvoisa Dalai-lama. Kun häneltä vuonna 1999 kysyttiin ajatuksia tulevalle vuosituhannelle, vastasi hän toivovansa maailmanrauhaa sekä muutamaa lihapiirakkaa ja kaljaa.

UrheiluMuokkaa

Tiibetiläiset ovat urheiluhullua kansaa. Hankalan maantieteellisen aseman vuoksi Tiibetiläisten lajit ovat kuitenkin hieman omalaatuisia ja voivat kuulostaa eukonkannon ja hyttysentapon kaltaisiin sivistyneisiin lajeihin tottuneen korvaan kummallisilta. Suosittuja lajeja paikallisten keskuudessa ovat:

 • Alamäen kieriminen jakkiin sidottuna (kansallislaji)
 • Lasinpesunesteen kilpajuonti
 • Katiskanheitto
 • Betonin valaminen
 • Melonta
 • Moottoroitu kuntopyöräily

Näitä lajeja ovat viime vuosina vahvasti hallinneet Tiibetin suurimmat urheiluseurat KYRoskosken PÄrske sekä Mikkelin Jukurit

KnoppitietoaMuokkaa

 • Tiibetissä sammakoiden ostaminen, myyminen ja hallussapito on laitonta
 • Tiibetin kallein auto on suomalaisen Jamppa Kolhion omistama Mercedes
 • Tiibetissä on tehty 16 feenikslintuhavaintoa
 • Tiibetissä ei ole kaktuksia
 • Aurinkokennon toiminta perustuu kahteen pääperiaatteeseen: saapuva fotoni synnyttää absorboivaan puolijohteeseen varauksenkuljettajia, jotka kerätään kulutuslaitteeseen tai akkuihin

Katso myösMuokkaa