Tikapuut on yksi maailmanhistorian eniten ihmishenkiä vaatineista kapistuksista.

Virhe!

RakenneMuokkaa

Tikapuut rakentuvat niiden pituudesta riippuen määrittämättömästä määrästä puolia, joilla on yhdistetty toisiinsa kaksi sivuttaispuuta tai hötkyvämmässä tapauksessa sivuttaisnarua. Tikapuissa jokainen osa on ensisijaisen tärkeä niiden koossa pysymisen ja kiivettävyyden kannalta.

Tikapuut tehdään yleensä puusta tai metallista. Harvinaisempia ovat lasiset tai muoviset tikapuut, jotka kuitenkin ovat puu-/metallitikapuita rehellisempiä, sillä ne eivät edes yritä luoda kiipeäjälleen minkäänlaista turvallisuuden illuusiota. Tokihan voi luulla, että tukevasta puusta tai metallista rakennettua hökötystä pitkin on turvallisempaa ja helpompaa kiivetä kuin haroa ylöspäin pitkin tasaista seinää. Kyllä sen kuitenkin sitten viimeistään siellä vipattavan viritelmän kolmannella rapulla huomaa, millainen virhe tulikaan tehtyä. Ei ihmistä ole tarkoitettu menemään ylös, vaan hän menee väkisinkin alas, joten tikapuut yrittävät vieläpä kaikessa suuruudenhulluudessaan uhmata fysiikan lakeja.

Jos tikapuita ei haluta siirrellä, ne voidaan naulata kiinni seinään. Tämä on virhe, sillä jos pääsi juuttuu kiinni puolien väliin, kuten sinulle väistämättä jossain välissä elämääsi käy, et pääse tikapuut kaulasi ympärillä hakemaan apua[1], vaan olet naulittu kiinni seinään riutuen siinä kunnes kuolema sinut korjaa.

On olemassa myös tikkaita, jotka koostuvat kaksista tikapuista. Niissä tikapuut on yhdistetty toisiinsa yläpäistään ja sitten tuettu keskivaiheilta jollain ohuilla sauvoilla, jotka sitten pitävät tätä hökötystä kasassa. Niitä pitkin voi tuntua turvallisemmalta kiivetä kuin yksiä seinää vasten tuettuja tikapuita. Tämä on virheajattelua! Odotapa vain, kun se tikku siitä keskeltä katkeaa, niin pitkäkin kiipeämismatka muuttuu hetkessä tuskalliseksi konttausretkeksi hospitaaliin.

Muuta varoittavaaMuokkaa

Jos tikapuut, joita pitkin olet kipuamassa eivät lopukaan, olet todennäköisesti löytänyt tikapuut taivaaseen. Tämä lisää onnettomuusriskiä huomattavasti, sillä mitä korkeammalta kaadut, sitä littanammaksi liiskaannut. Kissoilta taivastikapuita pitkin kipuaminen onnistuu paremmin, sillä laulu sanoo niin, ja kissat putoavat sitä paitsi aina jaloilleen. Muista kuitenkin, että olet sitten kissa tai et, älä missään nimessä lähde kiipeämään taivaaseen vieviä tikapuita, sillä se on virhe, koska... no, se nyt on vaan joka tapauksessa virhe! On parempi idea kiivetä portaikkoa taivaaseen.

Jos tikapuita pitkin kiipeäminen on vaarallista, niin niiden alta kulkeminen se vasta virhe onkin! Mustat kissat menevät usein tikapuiden alle varjoon, suojaan porottavalta auringolta. Tikapuiden alla on myös tapana olla menossa viemärityöt, joten sieltä[2] kulkeva mitä suurimmalla todennäköisyydellä kompastuu mustaan kissaan ja putoaa pää edellä viemäriin. Näin ainakin, jos uskomme sarjakuviaja miksi emme uskoisi? Ja viemärihän ei ole mikään mukava paikka iskeytyä kuoliaaksi, joten suosittelemme välttelemään myös tikapuiden alta kulkemista kuin sitä naapurissa asuvaa friikkitätiä.

Loppukaneetiksi tästä artikkelista voidaan vetää, että jos pidät kaikista raajoistasi ja et pidä lääkäreistä tai kirkonmiehistä, vältä tikapuita kuin haluat itseäsi välteltävän... tai siis... no, vältä kuitenkin! Niin, ja tästä artikkelistahan kävi myös varsin selväksi, että kissat ovat ihmisiä kätevämpiä näissä tikapuuhommissa, joten aina miettiessäsi kenet palkkaisit paikkaamaan vuotavan kattosi, aseta viiksekkäät ja hännäkkäät miehet[3] ja naiset etusijalle.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Mikä on noloa, nimim. kokemusta on.
  2. siis tikapuiden alta, ei viemäristä, debiili
  3. kuten B14 tai Pedro Hietanen
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.