Tissiposkisuus

Wikipedia-logo-v2-en.svg
Buaahhahhahhahhaa! Wikipedian niin kutsutut asiantuntijat eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta kerta kaikkiaan yhtään mitään!

Tissiposkisuus on yleistyvä perinnöllinen sairaus. Tauti alentaa potilaan riskinottokykyä, madaltaa kipukynnystä ja heikentää paineensietokykyä. Sairaus puhkeaa yleensä 4–7-vuotiaana ja on pojilla huomattavasti yleisempää kuin tytöillä. Sairauden ensioireita lapsipotilailla on yleensä hiljaisuus, ujous ja sosiaalinen vetäytyvyys. Se voi ilmetä myös erilaisina fobioina ja pelkoina.

Sairauden viimeisessä vaiheessa potilaan poskiin kasvaa nisämäiset paiseet.

Myöhemmällä iällä oireita ovat yleensä hyvä koulumenestys, kulttuuripainotteiset harrastukset, aseistakieltäytyminen, akateeminen koulutus ja siistit sisätyöt. Sairaus voi ilmetä myös CS:n pelaamisena tai Hikipediaan kirjoitteluna. Virheellisesti myös homoseksuaalisuus on yhdistetty tissiposkisuuteen. Nykytietämyksen valossa tissiposkisuus on kuitenkin jopa yleisempää heteroseksuaalien keskuudessa.[1]

Sairauden viimeisessä vaiheessa potilaan posket alkavat turvota ja muistuttaa erehdyttävästi tissejä.

Parannuskeinoa sairauteen ei tunneta, mutta joitakin oireita voidaan lieventää tilapäisesti alkoholilla.

Yksilötason vaikutuksetMuokkaa

Tissiposkisuutta sairastavan eli niin kutsutun tissiposken on sitä vaikeampi sopeutua yhteiskuntaan, mitä pidemmälle sairaus on edennyt. Koska tissiposki poikkeaa katukuvassa huomattavasti muusta väestöstä, hän joutuu usein pilkan ja kiusan kohteeksi. Suurin osa tissiposkista ei löydä koskaan itselleen kumppania eristäytyneisyytensä vuoksi. He ovat tavallista onnettomampaa väkeä, ja usein tissiposken elämä päättyy oman käden kautta jo nuorella iällä. Kaikesta huolimatta on olemassa myös tapauksia, joissa kaksi tissiposkea on päättänyt lyödä hynttyyt yhteen yksinäisen vanhuuden pelossa. Myös tissiposkifetissin on todettu yleistyneen viime aikoina Lähde?.

MysteeriMuokkaa

Tutkijoita paljon puhututtanut kysymys kuuluu: Kuinka perinnöllinen sairaus voi yleistyä, jos sen kantajista vain harva saa mahdollisuuden lisääntyä? Koska tiede ei ole toistaiseksi taaskaan pystynyt antamaan kelvollista vastausta, on syytä paneutua uskonnollisiin näkökulmiin. Jehovan todistajien mukaan kyse on maailmanlopun ennusmerkistä. Jumala merkitsee omansa, ja loppu tulee nyt... nyt... nyt... huomenna. Suomen luterilainen kirkko taasen on ilmoittanut, ettei ota kantaa kysymykseen, mutta hyväksyy tissiposkiavioliitot.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. Johtuen tissiposkisten vähäisestä pariutumisesta, perustuu olettamus puhtaasti tissiposkisten mieshenkilöiden näyttöpäätteillä selattuissa kuvissa esiintyneiden ihmisten sukupuoleen.


  Tämä lääketieteestä kertova artikkeli kärsii kroonisesta lyhytkasvuisuudesta.
Jaa tohtorin maagisesta nappipurkista nannaa kasvuhormonitasojen normalisoimiseksi.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.