Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, tulet oppimaan jotain uutta!

Tissit ovat naisen ruumiissa tavallisesti noin rintalastan korkeudella sijaitsevat kädensijat. Emättimen ohella tissejä pidetään yhtenä naisen merkittävimmistä eduista miehiin verrattuna. Miehet voivat kompensoida em. asioiden puutteen esimerkiksi lihaksikkaalla kropalla tai perseen esteettisyydellä, joista jälkimmäisessä ei päästä kuitenkaan samalle tasolle naisten kanssa.

Oheinen kuva on Väestöliiton valistusteoksesta nimeltä Hyviä syitä olla tutustumatta tyttöihin.

RakenneMuokkaa

Tissejä on yleensä kaksi ja ne ovat keskenään melko symmetriset. Itse tissiosan lisäksi niihin kuuluu nänni, jonka pääasiallinen tarkoitus on sojottaa söpösti pystyssä, nännipihan keskellä. Tissien välissä sijaitsee niin kutsuttu tissivako, jonka tarkoitus on pilkistää avonaisesta kaula-aukosta viettelevästi. Jotkut suosivat tissivakoa myös käytettäväksi yhdynnässä kolmen yleisemmän reiän oheella.

Miehen rinnat ovat prototyyppi ja muotoilussa on arvostelulle varaa. Lisäksi ne ovat kiinteästi samassa paikassa koko miehen elämän ajan. Naisella päinvastoin rinnat ovat liikkeessä lähes koko sukukypsyyden ajan ja usein pitkälti sen jälkeenkin. Nuorilla naisilla rinnat sijaitsevat pienessä tilassa juuri hartioiden korkeudella, josta ne alkavat matkansa siirtyen vuosien aikana yhä alemmaksi samalla leviten laajemalle. Täten esimerkiksi vakio 60-vuotiaalla naisella ne jo pilkistävät pikkuhousujen lahkeista esille, ja 90-vuotiaat eivät enää tarvitse kenkiinsä pohjallisia.

MuotoiluMuokkaa

Tissien muotoilu on hyvin yksilöllinen, ja tissien muoto ja koko saattaa vaihdella hyvin merkittävästi eri naisten välillä. Tavallisesti tissit ovat pyöreät, mutta viime aikoina ovat alaa alkaneet vallata muun muassa niin kutsutut kolmio-, kuutio- ja ketunnenämuotoilut. Tissit ovat erikoisen muotoilunsa ansiosta nykyisin yksi kuvatuimmista aiheista myös taiteessa. Muotoseikkoihin keskittyessään luodessaan miestä, Jumala huomasi ettei miehessä ollut mehua. Hän luonnosteli tupakkiaskin kylkeen monenlaisia vaihtoehtoja; ämpäreitä, puskureita, maitopäniköitä ja meloneja. Aikansa tuumailtuaan hän päätyi nykyisin vallallaolevaan mallistoon; rauhasmassa päällystettynä luonnon nahalla. Tämän lisäksi hän asetti rintoihin "venttiilit" eli nännit, jotka soveltuvat erilaiseen näpertelyyn ja imutukseen. Jumala testasi ja totesi tuotteen hyväksi ja siirsi ne naiselle eli Eevalle. Tämä jälkeen hän nosti suunnittelupöydälleen astetta haastavamman tuotteen - emättimen!

HistoriaMuokkaa

Ensimmäisenä historiassa tissejä ovat varmuudella käyttäneet ranskalaiset aatelisrouvat 1400-luvulla. On kuitenkin esitetty, että jo pronssikaudella esiintyi alkeellisia tissejä. Kuningatar Viktorian aikakaudella tissit olivat maailmanlaajuisessa pannassa, koska kuningatar itse oli allerginen tisseille eikä hän täten voinut antaa kenenkään muunkaan omistaa niitä. Nykymuotoiset tissit ovat pitkälti Elisabeth III:n käsialaa. Viime aikoina tissejä ei ole enää saanut viedä lentokoneeseen, sillä ne luetaan vaarallisiksi tönäisyaseiksi ja koska terroristit ovat kehittäneet lähiaikoina paljon tapoja salakuljettaa aseita, pommeja jne. tissien sisällä lentokoneisiin. Tästä syystä myös joissain Amerikan osavaltioissa ei sallita tissejä laisinkaan.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

  Tätä artikkelia on työstänyt lössi kirjoittajia, mutta silti se on tynkä.
Tule, näe ja voita artikkeli laajemmaksi.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.