Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

13. toukokuuta

1 323 merkkiä poistettu, 31. heinäkuuta 2007 kello 22.28
p
Käyttäjän TVETVE (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Ein tekemään versioon.
Nimipäiviään viettävät '''Oleg Grigorjevitš Makarov''' ({{K-ru|Олег Григорьевич Макаров}}Bleckert, [[6. tammikuuta]] [[1933]] [[Udomlja]]ssaErnestine, [[Venäjän sosialistinen federatiivinen neuvostotasavalta|Venäjän SFNT:ssä]]Lactantius, [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitossa]] – [[28. toukokuuta]] [[2003]] [[Moskova]]ssaLinnea, [[Venäjä]]llä) oli neuvostoliittolainen insinööri Serwatius'' ja [[kosmonautti]]''Theophilus''.Onnea!
Oleg Makarov valmistui ===Tapahtumia===*[[insinööri1846]]ksi moskovalaisesta – [[Moskovan teknillinen valtionyliopisto|Bauman-instituutistaUSA]]:n ja [[Meksiko]] vuonna 1957n rajalla käytiin pienimuotoisia kahakoita tacokastikkeen toimitusajoissa olleiden epäselvyyksien takia. Hän pääsi *[[Vostok (avaruusalus)|Vostok1848]]– [[Maamme-laulu]] sai ensiesityksensä [[avaruusalusHelsinki|avaruusaluksenHelsingissä]] suunnitteluinsinööriksi. Hän osallistui myös Ainoastaan Maamme-laulun sanoittaja osasi alkuperäiset ruotsinkieliset sanat, joten esitys koostui pääosin hyminästä.*[[Saljut1981]]-– Mehmet Ali Ağca oli tehdä [[avaruusasemapaavi]]n suunnitteluun. Vuonna 1966 hänet valittiin kosmonauttikoulutukseen. Hän kuuluin niihin kosmonautteihin, jotka koulutettiin Neuvostoliiton suunnittelemaa [[KuuJohannes Paavali II]]-lentoa varten:ta autuaan jo ennenaikaisesti.
Vuonna 1973 Makarov lensi ensi kerran [[avaruus|avaruuteen]], aluksena oli [[Sojuz 12]]. Vuonna 1975 hän oli valmis [[Sojuz 18-1]] -lennolle, jonka laukaisu jäi ballistiseksi lennoksi. Vuonna 1978 Makarov lensi [[Saljut 6]] -avaruusasemalle [[Sojuz 27]] -aluksella palaten [[Sojuz 26]] -aluksella. Viimeisen avaruuslennon hän teki vuonna 1980, kun hän oli osa Saljut 6:n yhdeksättä miehistöä, avaruusalus oli [[Sojuz T-3]]. Kaikkiaan hän oli avaruudessa 21 vuorokautta.
4. huhtikuuta 1986 Makarov erosi kosmonauttijoukoista. Hänestä tuli NPO Energijan (nykyinen [[Energija (avaruusteknologiayhtiö)|Energija]]) tekninen johtaja. Hän osallistui [[Mir]]-avaruusaseman ja [[Buran]]-[[avaruussukkula]]n suunnitteluun.
Makarov kuoli vuonna 2003 sydänkohtaukseen. Hän oli naimisissa ja perheessä on kaksi lasta.-----{{päivämalline}}
Oleg Makarov sai kahdesti '''Katso myös:''' ~ [[Neuvostoliiton sankari12. toukokuuta]] -mitalin ja neljä kertaa , [[Leninin kunniamerkki|Leninin kunniamerkin14. toukokuuta]].
[[Luokka: Neuvostoliittolaiset kosmonautitKalenteri|Makarov, OlegT]]
[[de:Oleg Grigorjewitsch Makarow]][[en:Oleg Makarov]][[fr:Oleg Makarov (cosmonaute)]][[pl:Oleg Makarow]][[pt:Oleg Makarov]][[ru:Макаров, Олег ГригорьевичMay 13]]
14 350
muokkausta