Ero sivun ”69” versioiden välillä

1 802 merkkiä poistettu ,  8. maaliskuuta 2013 kello 09.58
:''Saatoit myös haluta [[oraaliseksi]]ä. Niin haluaa moni muukin, mutta täältä sitä ei löydy! Yleisesti käytetystä ajanlaskustamme johtuen 69 on myös [[neljän keisarin vuosi|vuosi]].''
{{hyvä}}
{{k18}}
'''69''' eli kuusysi on erityinen kahdelle henkilölle tarjottava tuhti iltapala (vrt. [[brunssi]]). Yleensä kuusysi koostuu [[muna|munista]], [[piirakka|piirakasta]] ja erilaisista lisukkeista. Pelkästään munista tai piirakoista koostuvaa kuusysiä kutsutaan [[homo]]geeniseksi kuusysiksi. Kuusysi voidaan tarjota tukevan [[ateria]]n alkupalana tai nauttia sellaisenaan.
 
==
 
==Aterian kulku==
 
Kuusysin nauttimiseen kannattaa varata aikaa ja rauhallinen paikka, jotta ateriointiin ei tule ikäviä keskeytyksiä. [[Aperitiivi]]ksi voi nauttia esimerkiksi [[punaviini]]ä tai likööriä ja [[suklaa]]ta. Hyvänä ruokahalun herättäjänä toimii myös kuusysin valmistelu yhdessä. Ateria asetellaan tarjolle mahdollisimman helposti nautittavaksi. Ateriointi aloitetaan maistamalla kevyesti tarjolla olevia herkkuja reunoilta. Hitaasti siirrytään kohti annoksen keskustaa. Välillä voi lisätä mausteita. Ruokahalun yltyessä [[nainen]] yleensä imaisee munaa reilusti suuhunsa, samalla kun [[mies]] upottaa kasvonsa piirakkaan. Rohkeat kulinaristit voivat välillä maistaa [[rusina]]a. Monille rusinan aromi on kuitenkin liian pikantti. Jos kuusysiä nautitaan alkupalana, varsinaiseen pääruokaan siirrytään toisen ruokailijan aloitteesta, molempien suostumuksella. Jos on tarkoitus nauttia kuusysiä [[maha]]n täydeltä, jatketaan ruokailua kunnes molemmat osapuolet ovat saaneet kyllikseen.
 
Keskustelua kuusysiä nauttiessa kannattaa välttää. Samoin liiallinen kiirehtiminen ja munien tai piirakan pureskelu voivat pilata tunnelman. Tarkoitus on nauttia herkut imeskelemällä tai nuolemalla.
 
 
{{DEFAULTSORT:69}}
[[Luokka: Lukuteoria]]
[[luokka: Ruoka]]
 
[[en:1#69]]
[[es:69]]
[[fr:69]]
[[it:69]]
[[ja:69]]
[[pt:69]]
Rekisteröitymätön käyttäjä