Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Lonkerointi

173 merkkiä lisätty, 13. syyskuuta 2013 kello 14.59
ei muokkausyhteenvetoa
[[File:2170dccbb13b46b3743c429898c340ff.gif|thumb|Stereona typistävä lonkerointi.]]
Lonkerointi tarkoittaa joidenkin yksittäisten kohteiden, asioiden tai ilmiöiden kietomista lonkeroihin. Lonkerointi koetaan usein kielteiseksi, sillä se nähdään oleellisena osana rasismia. Lonkerointi lisää vihapuhetta, ja siitä muodostetaan liian samansisältöinen kuva kaikista jonkin ryhmän, esimerkiksi koulutyttöjen kaltaisen ihmisryhmän ja lonkerodemonin kaltaisen oliojoukon jäsenistä. '''"Ei saa lonkeroida"''' on etenkin postmodernissa maailmankuvassa toistuva klisee.
Lonkeroinnin vastustaminen on siänsä ymmärrettävää, että siihen liittyy stereona typistäminen, kun esimerkiksi lonkerohirviö käsittelee kovakouraisesti japanilaisia pikkutyttöjä.
Toisaalta lonkerointi on ollut oleellinen osa ihmisen kulttuuria. Lonkerointi liittyy inhimillisessä kulttuurissa usein ryhmien nimeämiseen, pahojen asioiden vastustamiseen ja vastaavaan. Lonkerointi usein vahvistaa ryhmää ja sen avulla syntyy sivutuotteina sankareita jopa sellaisissa ihmsisissä joita on lonkeroitu epäsuorasti.==Katso myös==*[[anime]]*[[lonkero]]*[[lentävä spagettihirviö]]*[[mustekala]][[Luokka:ikävät asiat]]
14 350
muokkausta