Ero sivun ”James Joyce” versioiden välillä

95 merkkiä poistettu ,  16. joulukuuta 2020 kello 23.11
p
Ei pidä paikkaansa
p
p (Ei pidä paikkaansa)
"Bababadalgharaghtakamminarronnkonnbronntonnerronntuonnthunntrovarrhounawnskawntoohoohoordenenthurnuk".|Ilmiselvää kirjallista neroutta!<ref>Wikisanakirjakot väittelevät: [https://en.wiktionary.org/wiki/Talk:bababadalgharaghtakamminarronnkonnbronntonnerronntuonnthunntrovarrhounawnskawntoohoohoordenenthurnuk Is This Crap? And Will It Ever Be a Word?]</ref>}}
[[Kuva:JamesJoyce 2.jpg|thumb|James "Jimmy" Joyce]]
'''James Augustine Aloysius Joyce''' ([[2. helmikuuta]] [[1882]] – [[13. tammikuuta]] [[1941]]) oli [[irlanti]]lainen kirjailija ja runoilija. Joyce kuuluu siihen irlantilaisten kirjailijoiden ja intellektuellien joukkoon, jotka ovat niittäneet maalleen mainetta muun muassa voittamalla [[Nobel]]in kirjallisuuspalkinnon. On kuitenkin kuvaavaa, että suurin osa näistä kirjailijoista – Joyce mukaan luettuna – ei kestänyt Irlannin ahdasmielistä ilmapiiriä, lämmintä [[olut]]ta ja surkeita kelejä, vaan emigroitui suopeammille leveysasteille kirjoittelemaan merkkiteoksia ja nauttimaan liikaa absinttia.
 
Joycea pidetään yhtenä 1900-luvun merkittävimmistä kirjailijoista. Häntä on ylistetty modernismin uranuurtajaksi; väljähtyneen ja pysähtyneen 1800-lukulaisen kirjallisuuden uudistajaksi. Suurin osa Joycen lukijoista palaa kuitenkin pari sivua ''Odysseusta'' ([[Englannin kieli|eng.]] ''Ulysses'', älä sekoita ''[[Odysseia]]an'') tai ''Finnegans wakea'' lehteiltyään riemumielin takaisin Jane Austeniin, [[Tex Willer]]iin tai muuhun järkevämpään lukemistoon.
[[Luokka:Tylsät kirjailijat]]
[[Luokka:Ego]]
[[Luokka:Kirjallisuuden nobelistit]]
{{DEFAULTSORT:Joyce, James}}
 
10 651

muokkausta