Trollaus taiteenlajina

Trollausta pidetään usein pelkkänä häiriökäyttäytymisenä, vaikka on painavat syyt tarkastella sitä ainutlaatuisen interaktiivisena Internet-taidemuotona. Poptaiteen tavoin se on ottanut jotakin arkipäiväistä – typerät mielipiteet sekä typerän käytöksen – ja käsitellyt niitä tavalla, joka muuntaa niiden olemuksen ironiseksi representaatioksi niistä itsestään. Se luo olematta luova. Trollaus paljastaa ihmisten episteemisten yhteisöjen haurauden. Trollauksen tavoittama postmoderni näkökulma ihmisen psykologiaan niin yksilö- kuin joukkotasolla tekee siitä erään aikamme taide-elämän väkevimmistä ja vaikutusvaltaisimmista ilmiöistä.

Trollaus käyttää suppeaa työtapojen kirjoa. Trollitaiteilijat työstävät teoksensa usein fleimeillä, massalähetyksillä ja tyhmillä kysymyksillä. Ainutlaatuiseksi trollitaiteen tekee se, että tässä taidemuodossa enemmän kuin juuri missään muussa yleisö ei ainoastaan osallistu teokseen, vaan jopa tekee sen suurimmaksi osaksi. Trollaustaide muodostuu täten trollaajan psykologisesti harkitusta aihiosta, josta yleisön reaktiot muokkaavat valmiin, kokemuksellisen teoksen. Trollaus on hyvin epäkaupallinen taidemuoto, vaikka trollausteokset esitetään usein mainosrahoitteisilla avoimilla foorumeilla tai blogikeskusteluissa.

Taideteollisen korkeakoulun trollauksen professori on Erä-Peelo Perskarva. Hänen mielestään Taideteollinen korkeakoulu pitäisi lakkauttaa kokonaan ja hankkia porukalle kunnon töitä näiden turhien paskahommien sijasta. Lisäksi hänen mielestään Hitler oli ihan ässä heppu.

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.