Tuomas Haapman

Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Älä yritä olla luova, tee vain tasan kuten tässä.

”Tämä saattaa kuulostaa itserakkaalta, mutta yleensä onnistun kaikessa, mihin ryhdyn, mitä tosissaan haluan ja mihin panostan”

~Tuomas Haapman

”Ehkä tiedän vähän paremmin, että mikä näyttää hyvältä kun sinä. Olen FINNFASHIONIN taiteellinen johto!!!1”

~Haapman taiteellisesta palautteesta

”Festarikauden avaukset ja lopetukset silloin, kun niitä ei voi maissa järjestää. Ja mikä parasta, ihmisten ei tarvitse nukkua missään teltoissa”

~Haapman KUULUISA™-risteilystä

”28K Pelkkää paperii!”

~Ne KUULUISAT™ sanat

Tuomas "persnettoa-tulee-mutta-tulkoon" Haapman on helsinkiläinen valokuvaaja, tapahtumaorganisaattori, liikemies ja supermies. Hän onnistuu kaikessa, mitä lähtee tekemään.

Tuomas Haapman on komea, salskea ja karismaattinen nuori mies. Mallimaailman suureksi harmiksi hän ei ole toistaiseksi suostunut hyödyntämään näitä ominaisuuksia kuin pääoman keräämiseen kannattajiltaan.

Haapmanin neronleimauksia ovat olleet ainakin pyrkimys muuttaa oma syntymäpäivänsä liputuspäiväksi [1][2], missikisat, maksuttoman kuvapankin käyttö muotikerraston designpohjana[3] ja tissin mainostilaksi myyminen[4].

Haapman Media-alalla

Valokuvaajana Haapman on kunnostautunut mm. varastelemalla vuonna 2005 hollantilaisen Jochen van Edenin One with a cigaretten omiin (lukuisiin) nimiinsä[5]. Kuvassa kurttuinen mummo kessuttelee. Myöhemmin Haapman perusteli sekavasti tekoaan jonkinlaiseksi performanssiksi. Myöhemmin Haapman on ilmeisesti toistanut kyseisen performanssin, kun Stockallekin päätyneitä pölkkyjä myyvän Haapman Designin[6] ja psykedeelisiä kahvikuppeja myyvän Sami Rinne Designin logojen väitetty yhdennäköisyys[7][8] nousi puheenaiheeksi.


Bruuu-hhuuu-hu-uttokansantulo! Wikipedian niin kutsutut "asiantuntijat" eivät ole kirjoittaneet tästä aiheesta (vielä) yhtään mitään!


Haapman on toiminut edesmenneen FinnFashion-muotilehden taiteellisena vastaavana (AD). Tässä toimenkuvassa Haapman pyrki säästämään mm. valokuvaajien palkkioissa[9] ja ns. alkuperäisen sisällön kustannuksissa. Miehen muita kuningasideoita oli järjestää lukijakuntaa koskeva design-kilpailu, johon kaikilla oli mahdollisuus osallistua omakustanteisella mallistolla. Voittajalle tarjoutui mahdollisuus järjestää vielä omasta pussistaan erillinen esittelytilaisuus. Kilpailuun osallistuneiden töiden oikeudet siirtyivät luonnollisesti FinnFashionille, ja läpyskän mentyä nurin 2008 ilmeisesti sen taiteelliselle johtajalle (AD/HD).

KUULUISA risteily™

Silti Haapman tunnetaan ehkä parhaiten saman vuoden toukokuussa pidetyn KUULUISA risteily™-festivaaliristeilyn järjestäjänä. Tarkoituksena oli seilata TallinkSiljan Europalla Itämerellä, esiintyjinä Elastinen, Cristal Snow, Beats & Styles, MG & Eddie B, Kim Herold, Bee Alive, Mad ice, White Flame, DJ Mobster, Mega-Paula, IsoH&Kofi, Kapteeni Vihreä, Nino & Greedy, Alexandra Alexis, The Gambit + DJ Tempo Giusto, andom Eyes, Sami, Dj MisterA, Dj Taste, Giant Leap ja Rick Astley. Tässä vaiheessa homma ei kussutkaan kuin vasta kolmella olennaisella aspektilla, mikä oli Haapmanille poikkeuksellisen hyvä suoritus;

  1. Teknisesti työ oli lievästi ilmaistuna vaikeaa - esiintyjien olisi tullut kyetä vaihtamaan lennossa eri varustuksensa, mikäli suunnitellun aikataulun tuli pitää. Myös arvioitu esiintyjien lukumäärä, 22, oli tavanomaiseen nimekäs esiintyjä/laivabändi-yhdistelmään verrattaessa hankalaa.
  2. Sopimukset eivät sitoneet mainostettuja esiintyjiä paikalle - tullaan jos ollaan tullaksemme. Myöskään Spencer Scott ei saapunut paikalle, vaikka minul vieraille niin luvattiin[10]
  3. Juuri vietetty vappu. Ketään ei kiinnostanut lähteä läträämään.

Näin risteilyn alkujaan seitsemän kympin tienoilla olleita lippuja sai viimeisillä viikoilla parin kympin alehintaan, ikäraja (18) laskettiin todennäköisempää kohderyhmää vastaavaksi ja lopulta Europan kolmen tuhannen hengen kapasiteetti saatiin kuin saatiinkin lähes täyteen 200 myydyllä lipulla. Haapman itse vetäytyi nauttimaan menestyksestä hyttiinsä ilmeisesti siksi, ettei ole koskaan kokenut olevansa bilehirmu [11]. Tosin laivan palatessa maihin isäntä nähtiin jakelemassa FinnFashioneita.

Arvioiden mukaan Haapmanille tuli persnettoa 28 000 euroa. Nämä kulut hän on päättänyt peitellä uudella KUULUISA risteily™llä [12].

Muita KUULUISA-tuotenimen alla olevia toimintoja ovat mm. KUULUISA-lehti, jossa Haapman jatkaa muoti- ja rekrytointiasiantuntemuksensa hyödyntämistä ja Janne Kataja kirjoittaa kolumneja sekä www.kuuluisa.fi-nettiroolipelisivustolla, jossa läyttäjät keräävät kuuluisuusleveleitä - kuvaavaa lienee, että Haapman itse oli sivuston toiseksi kuuluisin käyttäjä.

Haapman Vaikuttajana

Haapmanin tunnetuimpia yhteiskunnallisia kannanottoja on nähtävillä adressi.org-sivustolla, joka valitettavasti on tilapäisesti suljettuna sillä sivuston suunnittelijalle ei kelvannut käteismaksun korvaava, Haapmanin ehdottama maksu tilaajan tilille[13]. Sivuilla Haapman on vaatinut mm. kansanedustajien palkkojen leikkaamista, SS-mies Lauri Törnin sotilasarvon palauttamista, lasten lyömättä jättämistä ja pedofiilien poistamista Suomesta. Hannu Takkula allekirjoitti Haapmanin vetoomuksen Renny Harlinin ja Markus Selinin Mannerheim-elokuvan rahoittamisesta verovaroin. Adressi.org toimi myös Haapmanin muiden nettisivustojen ja yritysten mainospaikkana. Tuoreemmat Haapmanin kannanotot ovatkin sitten luettavissa facebookista.

Sittemmin Haapman on liikahdellut parlamentaariselle vyöhykkeelle perustamalla FiksuPuolue-nimisen yhdistyksen[14]. Se haluaa mm. verot alas ja paremmat sosiaalipalvelut, kaikkia koskevan tasa-arvon ja pakolaiset pois Suomesta sekä mitätöidä Haapmanin henkilökohtaiset velat.

Haapman urheilusankarina

Jopomies

Haapman aikoi tempaista heinäkuussa 2010 ajamalla Jopolla Helsingistä Leville. Hän kiistää, että kyse olisi "kaivuri-Jukan" kopioimisesta. "Olen ajatellut asiaa jo viitisen vuotta sitten. Sitä paitsi hän taittoi matkan hevosvoimilla. Minä teen sen lihasvoimalla", Haapman kertoo Iltalehdelle[15]. Kaukonäköisesti hän on kieltäytynyt esiintymästä omalla nimellään ja luonut brändin tätä tempausta varten ottamastaan nimestä, Jopomies.

Haapmanin elämä Jopomiehenä alkoi rajulla harjoittelujaksolla. Heti ensimmäisenä päivänä hän satutti jalkansa vakavassa onnettomuudessa. Vakavista vaurioista huolimatta Haapman jatkoi vakaumuksellista harjoittelua seuraavanakin päivänä. Seuraavan päivän harjoitteluohjelma ei kuitenkaan tuntunut Haapmanin mielestä täysipainoiselta, joten hän haastoi riitaa Jone Nikulan kanssa. Aikaa tuhlailematta hän myös pyöräytti myyntiin läjän Jopomies-oheistuotteita, hyväksikäytti ihmisten alttiutta liittyä Facebook-ryhmiin, ja promosi jo aiemmin mainittua itse keksimäänsä miestenpäivää.

19.7. Jopomies löysi taipaleellaan Hämeenlinnan ja Tampereen välillä lompakon. Hän ei suostunut kertomaan kameralle lompakon omistajan nimeä, vaan tyytyi heiluttelemaan lompakosta löytyneitä kortteja, joista oli täysin luettavissa sekä tämän nimi (I.R.), että myös sosiaaliturvatunnus (Vuonna 1973 syntynyt mieshenkilö, horoskooppimerkiltään neitsyt). Myöhemmin videolla nähtiin myös lompakon omistajan kasvot (aurinkolaseille peitettynä) ja tämän auton rekisterinumero. On vielä epäselvää, aikooko Jopomies vastaavan sattuessa jättää lompakon tien sivuun vaiko "jatkaa yksityisten kansalaisten yksityisyyden suojaamista olemalla näyttämättä hänen tietojaan koko Internetille".

Vielä tänäkin päivänä elää sitkeitä huhuja siitä, että Haapman olisi kulkenut suurimman osan matkasta autossa ja kulkenut pyörällä vain kuvaussessioiden ajan. Se, että Haapman päätyi kuin päätyikin Leville saakka puhuu vahvasti näiden huhujen puolesta.

Asioiden pa(i)skominen

Maininnanarvoinen lienee myös Haapmanin kehittämänsä auringonheitto-ulkopeli[16]; pelissä kiveen teipataan punakeltainen viiri, otetaan kymmenen metrin matkalta vauhtia ja tämän jälkeen paiskataan murikka (aurinko). Pisimmälle heittänyt voittaa.

Myöhemmin aurinkojen peräläpysköjen värivalikoima monipuolistui, jolloin siitä tulikin jo aivan uusi peli, kuulanheitto. Olympialajiksi kaavailtu peli ei poikkea auringonheitosta juuri mitenkään, muttei ole varmaa, erottaako Haapman pettämättömän bisnesvaistonsa johtamana nämä erillisiksi urheilulajeiksi. Kuulanheiton ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin 2010 Helsingin Kaisaniemessä.

Kuulanheiton Hall of Fameen[17] pääsevät menestyksekkäimmät lajin kilpailijat. Tällä hetkellä ykkössijaa pitää uusimaalainen atleetti Thomas Haapman.

Haapman missintekijänä

kuuluisa.fi:n, scouting.fi:n ja namu.fi:n kaltaisten ihmisvartalon esteettisiä arvoja esitelleiden menestysprojektiensa myötä Haapman on kerännyt kannuksia myös pyrkimyksissään korvata Eino Makusen jättämä tyhjiö valtakunnan missikeisarina. Millä tahansa asteikolla mitattuna hänen onnistunein projektinsa tähän asti lieneekin Kaunein-kilpailu, jossa arvovaltainen tuomaristo valitsee Suomen kauneimman naiseläjän; henkilökohtaista konkurssia ei koettu ensimmäisellä yrittämällä, ja jatkoakin on luvassa.

Lähempänä miehen perinteistä linjaa lienee transhumanismin aatetta levittävän Miss Plastic Finlandin järjestäminen[18]. Taannoisen kumitissin mainospaikaksi myynnin kanssa tämä muodostaa Haapmanin elämässä merkittävän fetissin LISÄKSI myös ns. silikronikan kehityskaaren. Haapman ei ole tissiin myydyn mainostilan kauppias. Spedellä ei riittäisi siihen mielikuvitus, koska tapaus oli maailmassa laatuaan ensimmäinen ja Tuomas tarvitsee inspiraatiokseen jo valmiiksi keksityn formulan jota plagioida (huonommin kuin alkuperäinen).

Haapman sai Miss Plastic Finlandiin viimeinkin arvoisensa yhteistyökumppanin. Kuka tietää, mitä mahdollisuuksia tulevaisuus ja uudet, lukuisat projektit tuovat tullessaan!

Haapmanin monet kasvot

Tämä kameleontti tunnetaan myös monista alter egoistaan, joilla on hyvä peitellä vanhat töpeksinnät hakukoneilta hän voi luoda itselleen sopivan ensivaikutelman erilaisista herkistä nyansseista rakentuvissa, toisistaan erottuvissa tilanteissa. Alla joitain pseudonyymejä:

  Hikisitaateissa on kokoelma erinäisiä lainauksia Tuomas Haapmanilta.
  • Tuomas Haapala
  • Tuomas Hampaala
  • Thomas Haapman
  • Thomas von Haapman
  • Tomas Af Haapfell
  • Dan Helsinki
  • Lagune Max
  • Laetitia Da Cruz
  • Mikko Finland Lord
  • Nampaah Samout
  • Tom Finland Lord
  • Al Powers
  • Jopomies
  • Elias Viljanmaa

Kyseessä saattaa olla myös arkipäiväinen jakautunut persoonallisuus, sillä joissain yhteyksissä Haapman on esiintynyt myös Guy Fawkesina ja Tom of Finlandina. Myös hänen velkojiensa joukkoon kuuluvan kuvitteellisen moottoripyöräkerho MC Black Bonesin nokkamiestä, Fred Bonesia epäillään Haapmanin aliakseksi[19].

Haapman netissä


  Tuomas Haapman on valittu lokakuun 2010 kuukauden nutipääksi.


Viitteet

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.