Uriah Heep

Uriah Heep, anagrammi sanasta Urea Hephih, on Slovakialainen viiksimetal bändi joka perustettiin koiran vuonna 1967. Bändin perustivat kaverukset, rumpalikitaristi Polga Pelsihauer ja, basistiviulisti salkkareiden Ken (Hensley). Bändi tuli tunnetuksi nopeista kitarariffeistä ja valtavista viiksistään. Muutaman kokeellisen tuotoksen jälkeen, mm. levyt Manne, Taikurin kemut ja Obvious Bullshit bändi löysi kuitenkin omintakeisen tyylinsä, jota kutsutaan viiksimetalliksi (tai viiksihevi). Genre sai Uriah Heepin myötä valtaisan määrän tyylillisiä seuraajiaan joista tunnetuin lienee Black Sabbath, jota ei kuitenkaan kriitikoiden mielestä voida suoranaisesti luokitella viiksimetalliksi koska bändin laulaja Ozzy Osbourne ei omaa minkäänlaista naamakarvoitusta.

1970-luvun lopulla Uriah Heep koki muutoksia jäsenistössää kun perustajajäsen Ken lähti mukaan salkkareihin. Tästä masentuneena ja alkoholisoituneena Polga Pelsihauer yritti itsemurhaa huonoin tuloksin, hän menetti yhden neljäsosan vasemmasta kiveksestään. Onnettomuus palautti Pelsihauerin järkiinsä ja hän päätti yrittää uudelleen Uriah Heepin pelastusta ja palkkasi yhtyeeseensä laulusolisteiksi David Bowien ja Vesa-Matti Loirin. Tämä kokoonpano ei kestänyt kuin kolme vuotta ja vuonna 1982 Loiri päätti jättää yhtyeen ja perustaa hirviöbändi Lordin.

Vuonna 1983 myös Bowie jätti bändin ja ryhtyi meikkitaiteilijaksi. Pelsihauer pisti Uriah Heepin tämän jälkeen neljäksi vuodeksi tauolle ja ryhtyi harrastamaan kikkelimiekkailua saavuttaen EM-hopeaa kyseisessä lajissa vuonna 1986.

Vuonna 1987 Uriah Heep elvytettiin uudelleen kun Pelsihauer sai suostuteltua Loirin palaamaan yhtyeeseen. Samana vuonna ilmestyi yhtyeen ehkä paskin levy, Demons and Harry Potter joka ei yltänyt minkään maan listoille. Levyllä kuultiin myös pitkästä aikaa Kentsua, joka oli jäänyt tauolle salkkareista. Ken vieraili albumin kenties paskimmalla raidalla, balladilla nimeltään Hooker In Black.

Huonon menestyksen ja henkilökohtaisten ongelmien takia, Uriah Heep hajosi lopullisesti tammikuussa 1989. Loiri oli lähtenyt jälleen kerran bändistä loppuvuodesta 1988 ja hänen tilalleen pestattu espanjalainen Huan Moraales ei kyennyt nostamaan bändiä ahdingosta. Syyksi kriitikot arvelevat sen, että Moraales ei osannut muita kieliä kuin espanjaa. Yhtyeen hajoaminen oli viimeinen niitti Pelsihauerille ja hän vetäytyi julkisuudesta täysin.

Vuonna maaliskuussa, vuonna 1991 Polga Pelsihauer löydettiin kuolleena kylpyammeestaan verkkosukkahousuihin ja lyhyeen hameeseen pukeutuneena, ennen niin kiiltävät ja komeat viikset sheivattuna. Kuolinsyyksi ilmoitettiin lasolin yliannostus.

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.