Ydinpommi

(Ohjattu sivulta Vetypommi)

Ydinpommi on pääasiassa pehmeästä muovista ja rasvasta valmistettu esine, jota on saatavilla useita kokoja ja muotoja. Kotikäyttöön sovellettavat versiot ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja versioita huomattavasti vaatimattomampia. Niitä käytetään varsinkin koirien ja lasten leluina. Kotiydinpommi päästää pienen äänen, jos sitä koskettaa. Jos teho ei ole pommin päävaatimuksena, voi pieniä ydinpommeja valmistaa myös kotona. Ohjeet myöhemmin tässä artikkelissa.

Kotikäyttöön tarkoitettu perusydinpommi.

Ydinpommeja myydään kaikissa hyvin varustetuissa terroristikoulutusleireissä, diktatuureissa ja mafian mustassa pörssissä. Myös osa lelukaupoista on ottanut ydinpommien kotikäyttöön soveltuvia versioita myyntiin.

Historia

 
Ydinaseiden käyttö toista ydinasemaata vastaan on tehokas mutta vaikea itsemurhatapa, joka valitettavasti on mahdollinen vain ydinasevaltioiden johtajille ja jolla on ikävä tapa vahingoittaa vähän muitakin ihmisiä.

Natsit kehittivät toimivan ydinpommin 1940-luvulla, koska USA, Britannia ja Neuvostoliitto liittoutuivat Saksaa vastaan vuoden 1939 jälkeen Saksan laajennettua elintilaansa. Ydinpommeilla piti näpäyttää liittoutuneita pudottamalla ydinpommit New Yorkin Manhattanille, Lontooseen ja Moskovaan. Italialainen reportteri Luigi Romersa kertoi Saksan onnistuneesta ydinkokeesta, jota hän oli todistamassa Rügenin saarella lokakuun 12. päivä 1944. Natseilta jäi kolme pommia käyttämättä. Yhdysvaltalaiset sieppasivat loput natsien ydinpommeista, joista yhden he testasivat autiomaassa ja loput kaksi Japanissa elokuussa 1945. [1]

Teollisuusydinaseet

Teollisuuskäyttöön suunnitellut ydinpommit ovat rauhanajan suurimpia keksintöjä. Ne estävät tehokkaasti kaikki sodat, ja jos sota sattuisikin alkamaan, teollisuusydinpommi lopettaa sen nopeasti. Ydinpommittaminen on joidenkin ihmisryhmien mukaan ratkaisu moniin ongelmiin. Mm. kiihkouskovaiset ja juutalaiset uskovat, että nukettamalla (nuketus 'pudottaa ydinpommi') tietyt kansanryhmät heidän oma elämänlaatunsa paranee. Tämä onkin osaksi totta, sillä Yhdysvaltojen kohdalla tämä piti paikkansa toisessa maailmansodassa.

Teollisuusydinpommien käyttöä säädellään kansainvälisillä sopimuksilla, joissa on määritelty kohteet maailman jokaiselle ydinaseelle. Kohteita, jotka eivät uhkaa ketään ja jotka eivät siten ole listalla, ei ole montaa. Tällaisia on alueita ovat esimerkiksi Helsinki, japanilaiset ja Pohjois-Korea. Samoissa sopimuksissa määritellään myös maat ja ryhmittymät, joille pommeja ei kannattaisi toimittaa – ainakaan ale-hintaan. Näitä ovat:

 • vihaiset vähemmistöt
 • tyytymättömät vähemmistöt
 • kapinointia yrittäneet vähemmistöt

Kotikäyttöydinpommin resepti (helppo)

 
Teollisuusydinpommien käyttöä asutuskeskuksissa on rajoitettu.
 
Koivutateista valmistetun ydinpommin sienipilvi. Tee helttaan valmistusvaiheessa pieniä viiltoja pienentääksesi paineaaltoa.
 
Tästä tiedät, että olet turvassa pommilta

Ainekset: 2 kiloa uraania, 3 kiloa sieniä, 1 keskikokoinen tyhjä pommi tai vastaava (esim. kannellinen ämpäri), 0 desiä järkeä, 1 Osku ben Lada (tämän voi korvata myös muulla uskonnollisella kiihkoilijalla), ripaus kiihkoa ja vihaa maun mukaan, 1 kartta, köysi, 200 euroa rahaa.

Valmistus:

 1. Laita uuni kuumenemaan 500 asteeseen.
 2. Sekoita uraani ja sienet hyvin keskenään. Sienten laji määrittää pommille ominaisen sienipilven muodon. Kärpässieni ja herkkusieni ovat yleisimmät, korvasieni hieman harvinainen. Älä sekoita puuhaarukalla.
 3. Kaada seos pommiin. Sulje kuori/kansi.
 4. Aseta pommi uuniin kolmeksi tunniksi.
 5. Pommin paistuessa anna uskonnolliselle kiihkoilijalle kartta tutustumista varten.
 6. Ota pommi uunista, anna jäähtyä ja köytä kiihkoilijan selkään.
 7. Osoita kohde kartalta ja anna kiihkoilijalle matkarahaa.

Kotikäyttöydinpommi 2:n resepti (vielä helpompi)

Ainekset: 3 kiloa plutoniumia, sieniä, roskatynnyri, uuni, nuotio ja tulitikkuja.

Valmistus:

 1. Aseta sienet tynnyrin pohjalle ja plutonium uuniin (268-asteiseen) tunnin ajaksi.
 2. Laita uunista otettu plutonium sienien päälle.
 3. Lopuksi kaada tulitikut sekaan, heitä koko roska nuotioon ja kutsu ystävät paistamaan makkaraa nuotion äärelle.

HUOMIO!

Ydinpommia ei missään nimessä saa sekoittaa atomipommiin, jonka keksiminen on yksi ihmiskunnan mustimmista hetkistä. Ydinpommi on sivistyneen kansan diplomatiatyökalu. Atomipommi puolestaan on julma, sivistymättömän maailman keino väistää monipolviset ongelmat rakentamattomasti. Atomipommien valmistus, käyttö ja säilytys on kielletty lähes kaikkialla sivistyneessä maailmassa. Jos löydät metsästä atomipommin, ota välittömästi yhteyttä poliisiin.

 
Japanissa kieroituneet kenkätehdastyöntekijät asettelevat toisen maailmansodan ylijäämiä tuotteisiinsa.

Katso myös

Aiheesta muualla

Lähteet

 1. Henry Stevens: Hitler's Suppressed and Still-Secret Weapons, Science and Technology, s. 75-86. Illinois, USA 2007. ISBN 978-1-931882-73-6
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.