Vihapuhe on yksilöiden kesken suoritettua kanssakäymistä, jossa pyritään toisen osapuolen vakuuttamiseen oman ajatuksen oikeellisuudesta toisen yksilön maailmankuvan sekä päätöksentekotapojen muuntamiseksi enemmän vakuuttelevan osapuolen omia vastaaviksi.

Vihapuhettako? Täältä pesee!

Minä rakastan kaikkia kavereitani!”

~ Kommentoija

”Vihapuhetta! Vihapuhetta! Pitää rakastaa myös kaikkia vihamiehiään!”

~ Jeesus Kristus

”Tekopyhä paska...”

~ Saatana

Vihapuhe on nykyurbaanin yhteiskunnan pääasiallinen ilmaisumuoto, sillä kukaan tervejärkinen ei uskalla avata suutaan jonkun toisen käyttäessä sitä itseilmaisuun.


Vihaista riehumistaMuokkaa

Vihapuhe perustuu luonnossa hyväksi havaittuihin peruselementteihin, joihin vaatteisiin pukeutuneet apinat ovat lisänneet kulttuurillista sisältöä, joskin vähemmän kuin perunamaalla on tomaatteja.

Eräs suurimmista virheistä on olettaa, että vihapuheeseen kuuluva viha olisi määrätietoista väkivaltaa jotakuta toista kohtaan ilman mitään selvää syytä. Vihapuheen viha- osuus ei perustu naurettaviin, jumalien lapsiksi itsensä ylentäneen, aavikolla paistuneen lammaspaimenen mielenhäiriöisiin moraalivirityksiin. Kyseessä on intensiteettiratkaisu, jossa ilmaisuun on asetettu mahdollisimman suuri annos volyymia, aggressiota sekä ulkoista esiintuloa tiedonsiirron varmistamiseksi.

Vihapuhetta on esiintynyt jo niin alkeellisissa oloissa kuin meri, mutta siellä vihapuhe toimi suhteellisen huonosti. Kalat toki yrittivät avata suutansa saadakseen asiansa tehtyä selväksi, mutta kun merivettä tuli aina suuhun.

LäpimurtoMuokkaa

 
Siis ihan oikeesti! Tää on totaalista panettelua kansanryhmää vastaan! En varmaan vaivautuisi tuhlaamaan energiaa tuollaisen rasvattoman rääpäleen syömiseen! - Hai
 
"Kulta, miksi meillä on karhu sängyssämme?" - "Pää kiinni tai ne ympäristöaktivistit tulevat tuomitsemaan meidät kun emme anna luonnon olla rauhassa!"

Siitä huolimatta on löydetty jopa alkeellisemmista oloista kykyä vihapuheeseen. Kun meritähdille tehtiin hallituissa oloissa tutkimuksia, havaittiin mielenkiintoinen ilmiö. Jos meritähteä kohtelee väkivaltaisesti, vaikkapa leikkaamalla yhden sen sakaroista irti, tapahtuu kaksi asiaa:

 • Meritähti kasvattaa uuden sakaran, ja sakara taas kasvattaa uuden meritähden
 • Sakara heiluu, ennen kuin sen kasvaa uudeksi meritähdeksi.

Tutkijat olivat pitkään niin kiinnostuneita meritähden kyvystä jakaantua suvuttomasti, etteivät he tajunneet perehtyä sakaran heilahteluun. Kun joku tutkija silloin tällöin vaivautui ottamaan asian työn alle, he joivat tutkimusbudjetin ja runoilivat jotakin paskaa saadakseen maanantaihin mennessä sata sivua pitkän artikkelin asiasta.

Asiaan tuli selvyys vasta vuonna 1985, kun eräs suomalaistutkija jätti vahingossa levysoittimeen käyntiin kappaleen, jonka laatuarvo oli suoraan verrannollinen sen 1980-luvun musiikkilaatuun. Sakara alkoi heilua, ja tutkia sammutti soittimen, käynnisti sen ja sammutti jälleen.

Näin oli saatu selville, että tutkijat ovat sadistisia, tyhjämielisiä sekä rasittavia psykopaatteja, sekä, että meritähden sakara ilmaisi itseään vihapuheella. Kappaleen nimi ei ole jäänyt mieleen, koska tutkija heitti levyn ikkunasta ja koska kaikki haluavat unohtaa 1980-luvun, mutta todisteet olivat selvät; vihapuhetta on esiintynyt aina. Tämä pelinavaus toi monien aikaisempienkin tutkimuksien tiedot uudella tavalla tutkijoiden silmille, ja lisää alettiin löytää heti.

Miksi?Muokkaa

Lukemattomat yltiöliberaalit, poika-pussaa-poikaa-on-söpöä- teinimuijat sekä jakoavaimella vaimoaan hakkaava idiootti eivät kukaan tajua, miksi vihapuhetta on pakko olla olemassa.

Syitä on havaittu olevan oikein listaksi asti:

 • Meritähdet eivät pidä sitten vittu yhtään, että niiden sakaroita leikataan poikki
 • Eläinten pennut eivät arvosta syödyksi tulemista
 • Aikuiset eläimet eivät arvosta syödyksi tulemista
  • Niin, paitsi koirashämähäkit, mutta kun niiden poloisten suuosat koostuvat kahdesta peniksestä ja ne ovat naaraita monta kertaa pienempiä, niin minkäs teet?
 • Useimmat eläimet eivät tykkää siitä, jos jokin toinen eläin panee eläintä, jota ne juuri aikoivat panna
  • Pantu eläin ei välitä paskaakaan, ainakaan jos toimituksen hoitaa ainakin melkein saman lajin edustajalta näyttävä yksilö
 • Oikeastaan yksikään eläin ei arvosta, jos niitä tökitään terävillä esineillä
 • Eläinten on havaittu reagoivan aggressiivisesti sekä selkeän negatiivisesti, jos niille yrittää antaa jehovan todistajien lappusia

Koska luonto on täynnä lähes jokaista edellä mainittua tapahtumaa, eläimet ovat oppineet miten panna haisemaan, alkaa metelöidä, lyödä, kuolata, purra, kiukutella, mököttää, heittää ulostetta kohti ja joskus jopa räjähtää naamalle. (Muutamat jopa laittavat todella kirkkaita, värikkäitä sulkia perseeseensä, mutta se on enemmän noloa kuin vaikuttavaa. Siksi ne yleensä päätyvät lopulta töihin varietee-esityksiin lajitovereiden pilkkaa pakoon.)

Vihaista puhettaMuokkaa

 
Tän näköisillä pelleillä ei sitten ole mitään asiaa asua mun kaupungissani! - Agentti

Vihapuhe jakautuu terminä kahteen osaan;

 • viha
 • puhe

Melkein mikä tahansa alkeellinenkin olomuoto pystyy vahvaan, jopa vihaiseen itseilmaisuun, mutta vaatii erityistä kognitiivista lahjakkuutta sekä periksi antamatonta maailman ymmärtämistä tehdä tuosta sinällään hyödyllisestä, selkeästä ominaisuudesta suoranaista verbaalista sekä kirjallista byrokraattista taidetta. Tuossa farssissa tiedonvälittämisen osuus, joka luonnossa kattaa noin sata prosenttia kokonaisuudesta, lasketaan jonnekin kahdenkymmenen ja alle yhden prosentin välimaastoon. Tämä toteutetaan, jotta jäljelle jäävä käyttämätön massa vihapuheesta voidaan hyödyntää tyhjään meteliin, merkityksettömiin eleisiin sekä niin poskettomaan yläpilveen, että kaikki ylimaalliset olomuodotkin joutuvat etsimään noita hattaroita jostakin päin yläpuoleltaan.

Koska puhe on kulttuurillisille olennoille niiden itsensä toimesta luovutettu ominaisuus, vain korkeakulttuuria ymmärtävät yksilöt uskovat voivansa hallinnoida vihapuhetta. Kuten usein korkeakulttuurissa on tapana, kaikista pahimmat sekopäät nostattavat itsensä muiden ylle ja uskovat sieltä käsin näkevänsä parhaiten, miten tätä muka nykymaailmaan tyhjästä tupsahtanutta ominaisuutta pitäisi kitkeä sekä hillitä.

Useat tahot ovat vaatineet miljoonien lisäsijoituksia avaruusteknologiaan, jotta Maan ulkopuoliseen elämään saataisiin yhteys. Sieltä ehkä löytyvät korkeakulttuurit voisivat olla ainut pelastus tätä kaikkea vastaan.

TunnistaminenMuokkaa

 
"Jos sää et ole vähintään näin pitkä niin ei susta mitään johtajaa kumminkaan tulisi! Vittuun täältä!" - Yliopiston uudistettua pääsykoetta valvova professori. (Lupaavien tuloksien vuoksi metodia harkitaan sovellettavaksi jo alakouluissa, säästösyistä.)

Vihapuheen tunnistaminen nykyaikaisessa tiedonvälittämisessä vaatii yllättävän vähän henkilökohtaisia kykyjä. Joiltakin yksilöiltä saattaa puuttua jokin oleellisista värkeistä, mutta lähes kaikilla on ainakin niin monta keinoa tulkita kohtaamaansa esitystä, että siitä huomaa vaaran paikat.


Ääni

Vihapuheen selvin muoto, jos ilmaisu tapahtuu todella puhumalla, on meteli. Vihapuhuja käyttää edelleen alkeellisimmista luonnon olomuodoista tuttua keinoa, jossa ääniaistielimet verille repivä huutaminen, kiljuminen tai uliseminen pyrkivät estämään kaikki muut ääniärsykkeet ja siten varmistamaan kuulijan ehdottoman mielenkiinnon. Tämä on usein karmeaa seurattavaa, sillä vihapuhetta toisilleen huutavat yksilöt saattavat huutaa tuntikaupalla tukkien toistensa korvat toistensa huutamisella. Kukaan ei kuule niin mitään, olettaen että kuuleminen on enää mahdollista tämän painajaisen päättyessä


Eleet

Usein vihapuheet estettyä auditiivisen tiedon hallitseminen, mukaan puheeseen tulevat sitä tukevat eleet. Jotkut harvinaiset, sukupuuttoa vain luonnon julman pilan avulla paenneet yksilöt saattavat tunkea sulkia perseeseensä ja sitten heilutella niitä toisten edessä, mutta on paljon yleisempää nähdä jo valmiiksi kropasta kasvavien raajojen riuhtovan ilmassa. Ei ole merkitystä onko tuo raaja käsi, jalka tai jokin niiden sekamuoto, esimuoto tai vain jokin kropasta pullisteleva muoto (vähän kuin lihavan ihmisen pää). Koska kaikki osapuolet saattavat lopulta huitoa ja elehtiä saadakseen huomion, voi elinalueen tila loppua kesken, josta seuraa nyrkkitappeluita sekä muita väärinkäsityksiä ja turhaa väkivaltaa


Haju

Tarpeeksi vihaisilla olennoilla, kuten vaikkapa ihmisillä, on paha tapa päästä keräämään painetta. Jostakin sen on tultava ulos, joten tilaan voi tulla paljon kaasua sekä ihon läpi erittyvää virtsa-ainetta.


LisähaastettaMuokkaa

Koska perus elintoiminnot sekä muut tekijät eivät pääse parhaisiin oikeuksiinsa olosuhteissa, joissa kohde itsessään on aistietäisyyksien kantaman ulkopuolella, on uuden vuosituhannen teknologia tuonut omat lisähaasteensa.


Kiertoilmaukset

Usein henkilöä kohtaan osoitettu vihapuhe puetaan hienoihin vaatteisiin, välillä melkein yhtä hienoihin kuin vihapuhetta suoltava yksilö itse. Joku saattaa sanoa, ettei toinen ihminen ole tarpeeksi tietoinen tilanteesta, jolloin kerrotaan tämän olevan liian tyhmä ymmärtääkseen asiasta mitään. Jonkun toimia saatetaan nauraa, koska ei voida syytteen pelossa haukkua. Silloin tällöin saatetaan palkata asian esittäjäksi koira, koska koira saa haukkua eikä joudu syytteeseen. Mitä tahansa, millä haukkuu toista niin, ettei muka hauku toista.

Kielioppi

Koska iso osa vihapuheesta on nykyään kirjoitetussa muodossa, saatetaan vihapuhetta siivilöidä suoraan internet-keskusteluista, blogeista, artikkeleista sekä muista julkaisuista. Vihapuhetta huomaa erityisesti siellä, missä;

 • kerrotaan taisteltavan vihapuhetta vastaan
 • ilmaistaan epäsuoraa kritiikkiä toista kohtaan
 • ilmaistaan niin suoraa kritiikkiä toista kohtaan, että internet-sivun kommentista yli puolet on automatisoitua *****- merkkijonoa
 • käytetään suuria kirjaimia
 • ei käytetä suuria kirjaimia
 • ei käytetä niin mitään välimerkkejä tai muuta jolla monen rivin tekele menisi edes yhdestä kohdasta poikki ettei vaan kukaan lopeta lukemista ja rupea vitun pelleksi joka muka tietää paremmin vitun pelle saatana luulee olevansa jotenkin niin vitun fiksu

Kuka hullu sitä käyttää?Muokkaa

 
Mulla on oikeus vihata juutalaisia, jos mää saatana niin haluan! - Tummaihoinen natsi

Vihapuhetta käyttää internetkeskusteluihin osallistuvista ihmisistä noin 'kaikki'- prosenttia. Koska mitään vihapuhetta hiljaisempaa ei kuule, ei mitään vihapuhetta hiljaisempaa keskustelumuotoa kannata käyttää. Jotkut surulliset yksilöt totta kai yhä yrittävät sitä, mutta mitä sellaiset väkivaltaisiin parisuhteisiin ajautuvat hiiret mistään tietävät? Saisivat suunsa auki, jos kerran on asiaa, saatana!

Eikö tämän artikkelin lukija nyt vittu vieläkään käsitä, mitä vihapuhe on? On se nyt helvetti sentään, kun lallatellaan tie läpi jostakin peruskoulusta ja sitten muka luetaan vielä siihen lisää ja mitään ei helvetti mennyt läpi päähän asti? Sinä käytät vihapuhetta, tampio!

Lue tuosta muutama vitun lainaus niin alat vittu käsittää, tyhmä!

”Saatanan uus-natsit! Hirteen kaikki!”

~ Kommunismia ihailevan nuorisoliiton jäsen

”Eikö nää köyhät tajua olla jo lisääntymättä? Pakko saada äkkiä se Sote läpi niin ne kuolee pois. Ei niillä köyhillä mihinkään yksityiseen varaa onneksi oo”

~ Puoluevaikuttaja

”Kyllä vaimoaan nyt saa hakata jos se on tyhmä”

~ Idiootti

”Mun mielestä kaikki rasistiset ihmiset on tosi tyhmiä!”

~ Blogiaan pitävä nainen iltapäiväohjelmasta, jota seuraa viisi ihmistä koko valtakunnasta ja taputtaa joka sanalle

”Ihmisillä on oikeus mielipiteisiinsä! Mun mielipide on, että toi on paskaa!”

~ Nettikommentin kirjoittanut

”Suomalaiset on kaikki paskapäitä rasisteja!”

~ Mamu, jota käännytetään tämän esiinnyttyä alaikäisenä ja saatuaan karkotuspäätöksen naisten ahdistelusyytösten takia

”Vitun mamut!”

~ Rasisti

”Niille pitäis keksiä joku sana... Eikös mamu olisi tosi nykyaikaisen kuuloinen? Varmasti kuvaa hyvin sitä traagista ihmisjoukkoa? Kuulostaa niin ihq:ulta kun sitä kirjotan tähän kännykkäsovellukseen! Menee faceen! Ne on kaikki niin ihq:uja! Haters hate!”

~ Toinen rasisti[1]

”Kyllä vaimoaan nyt saa hakata jos se on tyhmä”

~ Idiootti, joka ei opi

”Mun mielestä tommonen naisia ja sukupuolivähemmistöjä alentava puhe on ihan puhdasta rasismia!”

~ mediatalon kukkahattutäti, joka aiemmin sai rahaa esiintymällä BDSM-videoilla, joissa antoi rahasta pahoinpidellä itseään perverssien miehien iloksi

”Fucking cont fuck you you dick bitc polak noop shit”

~ kommentoija internetpelissä[2]

”Tappakaa kaikki ISIS-taistelijat!”

~ Amerikkalainen, joka osoittaa kartalta Brasiliaa

”Tappakaa kaikki amerikkalaiset!”

~ ISIS-taistelija, joka heiluttelee ilmassa USA:n pimeiltä markkinoilta ostamaansa konekivääriä

”Haista vittu! Sunko miehes muka on niin hieno? Haista vittu! Se sano et se rakastaa mua!”

~ Idiootin vaimo, joka ei opi

”Kvaak!”

~ Aku Ankka


Eikö kukaan ajattele lapsia?Muokkaa

 
Ja muistakaa lapset; tässä maailmassa ei ole oikein vihata kuin kahta asiaa: rasisteja sekä homoja![3]
 
Mun mielestä ihmisen saa ampua, jos se on köyhä!

Artikkeli on pahoillaan sanomistaan väärän ajattelutavan sanoistaan. Se on saanut kuulla kunniansa ja on ehdottomasti sitä mieltä, että kaikki ovat ihania ja rakastettavia. Jos joku ei usko, että kaikki voivat olla ihastuttavia ja rakastettavia, niin tuon tyhjäsieluisen yksilön on pakko olla hullu ja hän ansaitsee menettää kaikille kuuluvan ja peruuttamattoman oikeuden itseilmaisuun, sillä on ehdottomasti tärkeää saada ilmaista itseään, kunhan sen tekee oikeiden ajatusten kanssa.

Koulujärjestelmä onkin ollut suurien paineiden alla, koska vihapuheen on huomattu tarttuvan perheiden sisällä lapsiin hälyttävällä herkkyydellä. Useiden projektien avulla onkin yritetty kitkeä lapsista heidän haluaan sanoa mitään vihapuheen kaltaistakaan. Jos joku on huomannut merkkejä mistään sellaisesta puheesta, jota voisi pitää vihapuheena, on lapsi viety opettajien valvovien silmien käännyttyä kulman taakse ja hakattu pataluhaksi niin kauan, ettei hän enää halua vihata mitään tai ketään koskaan missään milloinkaan.

Tähänastiset tuloset ovat sen sijaan olleet vähintäänkin epäjohdonmukaisia, koska ei olisi kivaa sanoa epäonnistuneita. Se ei ole kiva sana.

On tultu siihen varsin haasteelliseen päätelmään, että kun lapsille opettaa vihapuheiden vaaroista, he päätyvät lähes aina itse asiassa oppimaan vihapuhetta, jota he alkavat harjoittaa ensimmäisenä vihapuheen vastaista kurssia vetävää kohtaan. On esimerkiksi tehty havainto, että jos vihapuheen vastaisen kurssin vetäjä sanoo, että on rumaa sanoa toista tyhmäksi, niin ainakin puolet lapsista alkaa heti kutsua toisiaan ja ryhmänvetäjää tyhmiksi. Tästä syystä kurssien jälkeisten kurssinvetäjien itsemurhien määrä on ollut vähintään viisikymmentä prosenttia. Suomen ulkopuolella prosentit ovat olleet maltillisempia, joten kyseessä saattaa olla paikallisien olosuhteiden kiihdyttämä ilmiö.

Entäs nyt?Muokkaa

Useat eri vaikuttajat ja toimijat kysyvät päivittäin mediassa, mitä vihapuheen kitkemiseksi olisi tehtävä? He perustelevat tätä kantaansa ja huoltaan sillä, että niin alhaista keskustelun muotoa käyttävät ihmiset pitäisi sulkea pois julkisesta keskustelusta ja sosiaalisesta elämästä, vaikka sitten perustamalla heille oma leiripaikka.

He ovat kaikki ihan vitunmoisia idiootteja.

Se nyt enää puuttuisi, että joku niistä tunkisi värikkäitä sulkia perseeseensä ja alkaisi tanssia!

ViitteetMuokkaa

 1. Tuossa vihapuhe on mitä vähiten aggressiivisessa muodossa, vähän kuin lasten taita esiin- kirjoissa.
 2. Älkää nyt sitten helvetti korjatko kielioppia tästä kommentista, koska oli sanasta sanaan... Totuus on joskus hauskempaa ja julmempaa kuin tuhat vitsiä
 3. Nyt ette sitten saatana ala vihapuhein artikkelia hakkaamaan. Tuo on ihan yleisesti tiedossa oleva, ironiaa pursuava vitsi heitti tsoukki!

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.