Voipaketista ennustaminen

Voipaketista ennustaminen on ollut monien ennustajien käyttämä temppu, joilla he onnistuvat huijaamaan epätoivoisilta ihmisiltä rahat. Tästä paketista ennustaminen on ollut jo monissa kulteissa yleinen jo voin keksimisen, kuten gootteihin.

Aika ennen meteorologejaMuokkaa

 
Ukonilma voi levittäytyessään riittävän laajalle aiheuttaa myös kuun salamointia.
 
Mikäli pelkäät ukkosta, kannattaa voipaketin olemukseen kiinnittää aivan ERITYISTÄ huomiota.

Kaikkialla maailmassa ihmiset ovat kiinnostuneita ennen kaikkea vallitsevasta säätilasta ja vielä mieluummin arvailevat sitä, millainen sää mahtaakaan olla huomenna ja sitä seuraavana neljänä vuorokautena. Suomessa toimiva Ilmatieteen laitos on jo vuosikymmenet ennustanut viiden vuorokauden säätilaa ja saanut näin runsaasti huomiota osakseen. Ilmatieteen laitoksen sääennuste Yleisradion television pääuutislähetyksen yhteydessä on ollut vuosikymmenet eräänlainen lottoarvonnan korvike paitsi lauantaisin, jolloin tunne on kaksinkertainen.

Ilmatieteen laitos on kuitenkin vasta runsaan sadan vuoden ikäinen ja ennen kuin se levisi yleiseen tietoisuuteen, jouduttiin Suomessa säätä ennustamaan paikallisin voimin, jolloin ennustuksissa oli usein vakavia (vaikkei siitä silloin tiedetty) ongelmia nimenomaan ennustusten paikkansapitävyyden osalta. Talvisään ennustaminen luotettavasti oli likipitäen mahdotonta, kun taas sitävastoin kesäsään osalta luotettavimmaksi ennustusvälineeksi osoittautui voipaketti.

Suurta väliä ei ollut sillä, oliko paketissa oleva voi itse kirnuttua vaiko meijerin toimesta. Tärkeintä oli se, kuinka voipaketti käyttäytyi kylmätilassa ollessaan. Mikäli voi helteestä huolimatta oli kivikovaa, se merkitsi erittäin luotettavasti helteiden jatkumista hamaan tulevaisuuteen. Mikäli taas voi oli pehmeää ja paketin päällä oli havaittavissa kondenssikosteutta, se oli varma merkki lähestyvästä ukonilmasta. Tällöin väestö osasi varautua ja ukonilmasta aiheutuvien vahinkojen ja tappioiden määrää onnistuttiin usein merkittävästi pienentämään. Voipaketista ennustamisen merkityksellisyyttä ilmiselvästi ryhdyttiin väheksymään ja suorastaan halveksumaan meteorologian myötä, mutta itse asiaan sillä ei ole ollut vaikutusta. Näin meteorologia ei ole kyennyt vaikuttamaan vallitseviin tosiasioihin, mikä sinänsä on ihan hyvä asia.


  Tämä tiedettä käsittelevä artikkeli on turhan mikroskooppinen. Hydrolysoimalla liuoksen saat mahdollisesti sen laajenemaan.
MediaWiki spam blocked by CleanTalk.