”Osta Volga, voimanpesä, korjaa sitä koko kesä! Sillä pääset Lappiin asti, kun vain työnnät ahkerasti!”

~Vanha iltasatu

Volga on venäläinen premiumautomerkki, joka on suunnattu kilpailemaan Mercedes-Benzin ja BMW:n kanssa. Volga on saanut kiitosta premiummarkkinoilla loistavasta ajettavuudestaan ja sporttisesta muotoilustaan, joka on miltei Moskvitsin tasolla. Volga on kaikesta huolimatta kuitenkin halpa auto.

Volgan yksi loisteliammista malleista: C1939-45

PerustaminenMuokkaa

Volga kuuluu GAZ-konserniin, joka perustettiin Neuvostoliiton yhteydessä. Neuvostoliitto määräsi 1950-luvun alussa tyypillisen kommunistisen aatteen tyyliin, että kansalaisella pitää olla oikeus hienoon ja laadukkaaseen autoon. Näin aiemmin valtiolle kuorma-autoja ja alkeellisia Pobeda-henkilöautoja tehnyt GAZ otti homman hoitoon. Mallin suunnittelussa kesti jopa viisi vuotta. Elegantti Volga julkistettiin vuonna 1958 Pietarin autonäyttelyssä. Autosta tuli varsinainen myyntitykki ja suomalaisilla diplomaateilla oli osuutta asiaan.

Malli ja teknologiaMuokkaa

Korin suunnittelussa tähdättiin turvallisuuden ja elegantin muotoilun yhdistämiseen. Tuloksena syntyi teknologisesti edistyksellinen kulkuväline. Volgassa oli alusta alkaen turvavyöt, 18 tuuman vanteet ja vakionopeudensäädin. Edessä oli kolmen istuttava iso sohvapenkki kuten takanakin. Volgaa sai alusta alkaen myös edistyksellisenä farmariversiona, johon sai myös tavaratilaan erillisen sohvapenkin. Tämä malli loi vaikutteen tila-autosta. Mallisarjaa jatkettiin vuonna 1962 Tsaika-limusiinilla. 1970-luvun alussa jokaiseen malliin tuli saataville automaattinen ilmastointi.

Katso myösMuokkaa

MediaWiki spam blocked by CleanTalk.