Vuorokausi

Vuorokausi (vrk.) on ajan yksikkö, jolla mitataan tuntimäärää, jonka tavallinen ihminen tarvitsee selvitäkseen perjantai-illan jälkeisestä masennustilasta.
HistoriaMuokkaa
Käsitteen vuorokausi lanseerasi alkujaan Julius Caesar. Rooman päivätolkulla kestävät orgiat veivät Caesarista mehut, eikä hän enää loppuviikosta tajunnut, pökkikö hän aasia vai aasi häntä. Niinpä Caesar julisti orgioiden välisen karenssiajan, vuorokauden, jonka verran pappien olisi odotettava ennen uuden lihanjuhlan aloittamista. Rooman vuorokausi kesti noin 72 tuntia.
Vuorokausi nykyäänMuokkaa
Vuorokauden lanseeraaminen suututti orgioista elinkeinonsa saavat tahot kuten prostituoidut, viininmyyjät ja kupan, jotka vaativat vuorokauden käsitteen poistamista tai ainakin lyhentämistä. Nykyään SAK vaatii samaa, mutta toisin päin: Vuorokauteen pitäisi saada lisää tunteja, jotta perjantai-iltana voisi vetää kovemmat kännit. Vaatimuksen logiikkaa ei tajua kukaan, mutta sehän ei demokratiassa ole varsinainen ongelma.
Eri vuorokausiaMuokkaa
Vuorokausia on kahdenlaisia: hyviä ja huonoja. Kummatkin jatkuvat loputtomasti, joten vuorokaudesta ei ole mahdollista poistua. Huonon vuorokauden loppumisen huomaa jostain syystä helpommin kuin hyvän.