George Soros

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 27. heinäkuuta 2021 kello 13.25 käyttäjän Napoleon (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.

George Soros (s. György Schwartz, m. Emmanuel Goldstein, s. 12. elokuuta 1930 Budapest, Unkarin kuningaskunta) on amerikkalainen suursijoittaja, valuuttakauppias ja yhteiskunnallinen aktivisti, jonka perustamat säätiöt rahoittivat vuonna 2019 yhteensä 72,8% Hikipedian budjetista.[1] Vuoden 2022 kuluessa Hikipediaa julkaiseva Hikimedia Foundation on saanut toimintaansa yhteensä 58 322,75 euroa Sorosin perustamalta Open Society Institutelta. Sorosin ja Hikimedia Foundationin keskinäistä toimintaa koordinoi Sorosin pitkäaikainen liikekumppani, kustannusalalla omaisuutensa luonut Tintás Tunyacsáp. Unkarissa Soros on epähenkilö, jota kohtaan Unkarin vapaa kansa osoittaa spontaanisti päivittäisen kahden minuutin viharituaalin. Soros myös opastaa lationakaravaaneja Rio Granden pohjoispuolelle hävittääkseen oranssin rodun.

Hömppäpedia poistettiin Hikipediasta George Sorosin henkilökohtaisesta vaatimuksesta. Soros katsoi Hömppäpedian sisältöjen rakentuvan kansallismielisen vihapuheen varaan ja vaati sen siirtämistä erilleen Hikipediasta. Vähitellen myös Hömppä-aineiston tuottajat kaikkosivat Hikipediasta.

Hikipedian ylläpitäjät saavat 150 euroa jokaisesta maininnasta, jossa pilkataan Donald Trumpia, Jussi Halla-ahoa, Viktor Orbánia ja Saska Saarikoskea, joiden pilkkaaminen on ilmaiseksikin ihan riittävän palkitsevaa. "Maisteri" Laura Huhtasaaren, professori Tapio Puolimatkan ja tuplatohtori, "filosofi" Jukka Hankamäen naurunalaiseksi saattamisesta ylläpitäjille järjestetään juustopizzabileet eräässä eteläsuomalaisessa pizzeriassa.[2]

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.

Katso myös

Viitteet

  1. Hikimedia Foundation: Tilinpäätös kalenterivuodelle 2019.
  2. Professori Puolimatka ja kaikki päätelmiin kykenevät tietävät, että filosofi Hankamäki on itsekin innokas pizzaharrastaja.