Ruotsin kieli

Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 6. helmikuuta 2018 kello 23.34 käyttäjän Teppo tulppa (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta. Koko muokkaushistoria tässä.
Pieni, mutta jokseenkin tarpeellinen sanasto.

”Men för va i helvete kan ingen om ni dårarna förklara mig att va i helvete händer när du aggressivt stänger kylskåp dörren? Agripar de dessa lampa kanske? Svara för i satan!!”

~Ruotsinopettaja

”Du är försenad, lilla skit!”

~Ruotsinopettaja


Ruotsin kieli, eli tuttavallisemmin Svenska on germaaninen ja näin ollen puhdasrotuinen kieli, jota puhutaan pääosin Ruotsissa ja myös vängerretään pakosta Suomessa. Se on yksi maailman helpoimpia kieliä; tulos johon ruotsalaiset tiedemiehet pääsivät testattuaan omaa kielitaitoaan. Ruotsin kieli on myös maailman progressivistisimpia, uusimpana uudistuksena tiedemies -sanan muuttaminen muotoon tiede-ihminen. Sukupuolellisesti neutraali (ja vähitellen olematon) ruotsin kieli myös otti käyttöön sukupuolineutraalin persoonapronominin, hen -sanan. Tämän rakkaat läntiset naapurimme tekivät, jotta voisivat helpottaa suomalaisten lasten opiskelua, kun ei tarvitse enää muistaa niin montaa misogynistiseen maailmankuvaan viittaavia pronominejä. Hen on myös lähellä suomen hän -sanaa, mutta yhtäläisyydet loppuvatkin aika äkkiä sitten siihen.


Under construction.png Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.