Saatoit myös haluta oraaliseksiä. Niin haluaa moni muukin, mutta täältä sitä ei löydy! Yleisesti käytetystä ajanlaskustamme johtuen 69 on myös vuosi.
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, paina takaisin-painiketta tai tulet sokeaksi!

69 eli kuusysi on erityinen kahdelle henkilölle tarjottava tuhti iltapala (vrt. brunssi). Yleensä kuusysi koostuu munista, piirakasta ja erilaisista lisukkeista. Pelkästään munista tai piirakoista koostuvaa kuusysiä kutsutaan homogeeniseksi kuusysiksi. Kuusysi voidaan tarjota tukevan aterian alkupalana tai nauttia sellaisenaan.

Perus-69 kermavaahdolla kahdelle hengelleMuokkaa

 
Valmis piirakka avautuu hieman.
Aineet
1 muna
1 piirakka tai lörtsy
1 pullo valmista kermavaahtoa
mausteita mieltymysten mukaan
Valmistus
  1. Varmista tarvikkeiden tuoreus ja puhtaus. Munat ja piirakka huuhdellaan kädenlämpöisellä vedellä. Jos munat ovat kovin juustoiset tai piirakasta tuntuu voimakas sillin tuoksu, kannattaa pesuun käyttää saippuaa ja juuresharjaa.
  2. Vatkaa muna kovaksi.
  3. Vaivaa piirakkaa kevyesti, kunnes se avautuu ja kostuu hieman.
  4. Koristele muna ja piirakka kermavaahdolla.
  5. Aseta herkut tarjolle helposti saataville, lähelle ruokailukumppanin suuta.

Kermavaahdon voi korvata kinuskikastikkeella, jäätelöllä tai hillolla tai lisukkeen voi jättää kokonaan pois.

Aterian kulkuMuokkaa

Kuusysin nauttimiseen kannattaa varata aikaa ja rauhallinen paikka, jotta ateriointiin ei tule ikäviä keskeytyksiä. Aperitiiviksi voi nauttia esimerkiksi punaviiniä tai likööriä ja suklaata. Hyvänä ruokahalun herättäjänä toimii myös kuusysin valmistelu yhdessä. Ateria asetellaan tarjolle mahdollisimman helposti nautittavaksi. Ateriointi aloitetaan maistamalla kevyesti tarjolla olevia herkkuja reunoilta. Hitaasti siirrytään kohti annoksen keskustaa. Välillä voi lisätä mausteita. Ruokahalun yltyessä nainen yleensä imaisee munaa reilusti suuhunsa, samalla kun mies upottaa kasvonsa piirakkaan. Rohkeat kulinaristit voivat välillä maistaa rusinaa. Monille rusinan aromi on kuitenkin liian pikantti. Jos kuusysiä nautitaan alkupalana, varsinaiseen pääruokaan siirrytään toisen ruokailijan aloitteesta, molempien suostumuksella. Jos on tarkoitus nauttia kuusysiä mahan täydeltä, jatketaan ruokailua kunnes molemmat osapuolet ovat saaneet kyllikseen.

Keskustelua kuusysiä nauttiessa kannattaa välttää. Samoin liiallinen kiirehtiminen ja munien tai piirakan pureskelu voivat pilata tunnelman. Tarkoitus on nauttia herkut imeskelemällä tai nuolemalla.