Amerikkalainen näkemys Afroditesta.

Afrodite syntyi saamelaisesta simpukkailmiöstä Norjan rannikon lähettyvillä, hän oli muuten ihan tavallinen lapsi, mutta hänen ruumiinrakenteensa oli 20:nen paikkeilla, kun taas normaali ihminen muistuttaa syntyessään ennemminkin vastasyntynyttä. Afroditen vanhemmat olivat Zeus ja prinsessa Diana, hänellä on muutama sata sisarta ja pari veljeä, muita sisaria harvemmin mainitaan koska he hukkuivat samaan mereen, jossa Afrodite kasvoi. Syy siihen miksi Afrodite siskoineen oli aikanaan mereen heitetty johtui siitä että mytologian aikaan sukupuoli ratkaisi, tyttäriä syntyi enemmän kuin poikia, mutta poikia tarvittiin jatkamaan sukua, ja siksi Zeus yritti päästä tyttäristään eroon heittämällä nämä mereen samalla kun yritti pyyteettömästi saada aikaiseksi uutta jumalallista jälkeläistä.

HeilatMuokkaa

Afroditella, kuten muillakin Kreikan jumalilla oli useampia heiloja, mutta useammat niistä vain yhden illan juttuja ja saman suvun jäseniä.

  • Poseidon, Merten jumala, tutustui Afroditeen sukukokouksessa, kun Afrodite oli 16 vuoden ikäinen. Hän oli Afroditen ensimmäinen varsinainen rakastaja.
  • Anchises, Zeuksen veljenpoika ja jumalten juoksupoika, valloitti Afroditen sydämen tuomalla hänelle kukkalähetyksen joka oli alunperin osoitettu Minotaurukselta Louhelle.
  • Ares, Afroditen velipuoli, hakkasi edeltävän poikaystävän ja vei Afroditen mennessään.
  • Hermes, Herpeksen jumala, Olympos-vuoren gigolo, tämä oli niitä Afroditen kuuluisimpia yhden illan juttuja.
  • Adonis, kaunis poika joka tarvitsi Afroditen apua jotta voisi pysytellä kaapissa pidempään.

Afroditella oli myös tuhansia lapsia, joista yli puolet olivat ns. kuolevaisia, perinnöllisten sukupuolitautien ja pitkäaikaisen sukurutsan rasitteiden vuoksi.

Katso myösMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.