Tämä vie aikaa.

Syntyessään aika oli täysi. Tämän jälkeen joku alkoi heti tuhoamaan tai varastamaan aikaa. Tämä on helppo havaita empiirisesti: aina kun katsotte kelloa, joka on ajanmittausväline, ja odotatte jonkin aikaa ja katsotte samasta kellosta, huomaatte, että joko kyseistä aikaa ei enää ole – tai sitten kellonne on rikki, jolloin se ei vain näytä, että kyseistä aikaa ei enää ole. Tästä huomaamme, että kyseinen aika on kadonnut. Aina vain kuin tarkkailemme aikaa huomaamme, että kyseinen aika on kadonnut jonnekin. Mutta me tiedämme, mihin se aika menee ja kuka sitä varastaa: sinä. Aina kun joku hyväntekeväisyysihminen pysäyttää sinut ja kysyy: "Olisiko teillä hetki aikaa", vastaat tähän, että sinulla ei ole aikaa ja säästät tämän hetken aikaa, jotta säästöilläsi voisit sitten jossain vaiheessa tuhlata aikaa oikein yltäkylläisesti. Mutta kaikelta kiireeltäsi ja ajan säästämiseltäsi et ehdi, ja lopulta viet kaiken säästämäsi ajan mukanasi hautaan, jossa annat sen Kharonin lautturille ylimenomaksuksi, eikä kukaan elävä voi käyttää sitä aikaa tässä maailmassa.[1]

Meidän kannaltamme on onnekasta, että jostain on tullut uutta aikaa tilalle, mutta kukaan ei tiedä, mistä. Ehkä Kuolema salakuljettaa sitä elävien maailmaan ja onkin mukavampi veikko kuin yleensä ajatellaan.

ViitteetMuokkaa

  1. Voitkin siinä pienessä päässäsi miettiä, "kannattiko". Kaikella vöyhkäämiselläsi ja vaivannäölläsi ainoastaan siirsit MEIDÄN KAIKKIEN YHTEISTÄ aikaa metafyysiseen ulottuvuuteen.

Katso myösMuokkaa

  Tämä artikkeli on minitynkä. Kirjoita artikkelille kunnon alku, koska
A) tämä malline on hauskempi ja pitempi kuin itse artikkeli,
B) nyt artikkelin ainoana sisältönä on pohtia, miksi tuo tyyppi on kuvassa (hupia tietysti sekin).