Ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulut ovat oppimisvaikeuksiin ajautuville opiskelijoille perustettuja erityisiä vertaistukitoimintaa tuottavia hoitolaitoksia. Ammattikorkeakoulun nimi juontuu siitä, että ristiriita ammattitaidon ja koulutuksen tason välillä on niin korkea, ettei ainakaan ammattikoululainen erehdy jalallaankaan astumaan sisään moiseen laitokseen pilaamaan duunarimainettaan. Toisen teorian mukaan nimi johtuu siitä eri koulumuodoilta on omaksuttu niiden heikoimmat puolet: ammattikorkeakoulun teoreettinen taso on omaksuttu ammattikoulusta ja käytännönläheisyys yliopistosta. Niinpä sekä teoreettisesti että käytännöllisesti suuntautuneet ihmiset voivat tuntea itsensä yhtä lailla turhautuneiksi ammattikorkeakoulussa.

IhmisetMuokkaa

Ammattikorkeakouluun joudutaan yleensä jompaan kumpaan rooliin: opiskelijaksi tai opettajaksi. Tämän lisäksi on erityishenkilökunta, joka koostuu tekniikan ja filosofian tohtoreista. Nämä työskentelevät siivoojina, vahtimestareina ja yliopettajina.

Opiskelijoiksi joutuvat

  • tyhmät oppilaat, jotka eivät sovellu normaaliin opiskeluun
  • tuhmat työntekijät, jotka kuluttavat vähemmän kuin tuottavat jenkkien bruttokansantuotetta heikentäen

Opettajat

  • Opettajien valintakriteerinä pidetään ehdotonta pätemättömyyttä, mutta opettajaksi pätevöityneen kohdalla voidaan joustaa, mikäli opetettava aine ei missään nimessä liity pätevyyteen. Ammattikorkeakoululakia soveltaessaan on KO (Kiinan opetusministeri) todennut, että esimerkiksi suomen kielen opettaja on aivan liian pätevä opettamaan venäjää, vaan tehtävään tarvitaan vähintään tradenomi, kun taas siviili-insinööri ovat päteviä minkä oppiaineen opettajaksi tahansa.

Krooniset ammattitauditMuokkaa

Sekä henkilökunta (paitsi ne tohtorit) ja opiskelijat voivat joutua riutumaan erityisesti ammattikorkeakouluja vaivaavien tautien kourissa. Näiden vaikutuksesta potilas voi ajautua:

  • lukutaidottomuuden vuoksi tietämäksi kuin insinööri
  • laskutaidottomaksi kuin tradenomi
  • työttömäksi kuin medianomi
  • syvään sosipaattiseen transsiin

Kaduilla vastaasi laahustavan potilaan voi tunnistaa haalareista, jotka eivät ole rasvassa, kuten aidoilla duunareilla sekä siansaksaa tavoittelevasta sammaltavasta puheenaksentista. Tällaisia hylkiöitä tavatessaan on virkavalta kutsuttava välittömästi paikalle palauttamaan nämä yhteiskuntaelämään täysin sopeutumattomat tapaukset takaisin hoitolaitoksiinsa.

Ammattikorkeakoululaiset sijoitetaan mahdollisimman kauaksi ihmistenilmoilta.

Älä ruoki näitä säälittäviltä näyttäviä ihmispoloja, vaan kiitä luojaasi, ettet ole itse ajautunut yhtä syvälle alavireisyyteen kuin ammattikorkeakoululainen.

HoitoMuokkaa

Yhteiskunta pyrkii tukemaan ammattikorkeakouluun ajautuneita nuoria tarjoamalla:

  • alkoholia tukkuhintaan
  • ESR-rahoitettavin projektein toteutettavia vieroituskampanjoita
  • julkisia kuljetuksia: Matkahuolto ja VR tarjoavat meno-paluulipun samaan hintaan, sillä todellisuudessa ammattikorkeakouluista ei ole paluuta normaalielämään.

Katso myösMuokkaa

Koulutus
Subjektit: Amis - Lukiolainen - Opiskelija - Opettaja - Oppilas
Tutkinnot: Datanomi - Insinööri - Kleptonomi - Medianomi - Merkonomi - Sosiopaatti - Tradenomi
Laitokset: Aliopisto - Ammattikorkeakoulu - Ammattikoulu - Autokoulu - Elämänkoulu - Esikoulu - Kansanopisto - Peruskoulu - Päiväkoti - Lukio - Steinerkoulu - Yliopisto
Erikseen mainittavat: Espoon kristillinen koulu - Haurea-ammattikorkeakoulu - Metropolio - Keski-Suomen Opisto - Kymenlaakson ammattikorkeakoulu - Oulun yliopisto - Päivölän kansanopisto - Ressun lukio - Ukon yliopisto - West Pointin sotilasakatemia
Muuta: Erityisluokka - Humanisti - Innovaatiopedagogiikka - Maisterismi - Maol-taulukot - Opinnäytetyö - Oppiminen - Plagiointi - Pro gradu - Teekkari - Väitöskirja - Ylioppinut - Wilma