Angry Birds

Pelin päähahmo Paavo Lipponen. Huomaa linnun punainen väri ja suuri koko.

Angry Birds on Suomen Keskustaa parodisoiva Paavo Lipposen laatima raatopeli. Peli on laadittu Conan O'Brienin avustuksella. Siinä kuuluu ampua ritsalla erivärisiä lintuja vihreitä kepulaissikoja päin. Peli on julkaistu ainoastaan matkapuhelinten älymystölle ja se tulee olemaan Lipposen Paven vihoviimeinen näpäytys kepulaisia kohtaan. Vihalinnut ovat saaneet aihee...ei kun aiheellista suosiota elokuvasta, jossa ne ovat päättäneet kasvattaa raajat. Elokuvan juoni on lähinnä tajutonta hölötystä ilman minkäänlaista päämäärää-siis Suomen politiikkaa.

Syitä pelin luomiseenMuokkaa

 
Pelin päähahmon arkkivihollinen Esko Aho. Huomaa kruunu ja paisunut nenä.

Kaikki alkoi Paavo Lipposen vieraillessa Suomen eduskuntatalossa eräänä talvisena torstaiaamuna. Lipponen ei ollut vielä saanut joka-aamuista kahvikuppostansa ja kahta pullaa ja oli sen vuoksi hieman äreänä. Lipponen ei saanut haluamaansa eduskuntatalostakaan, josta hän lampsi tämän takia ulos raivosta uhkuen. Vanha ex-poliitikkoparka ei kuitenkaan huomannut nurkan takana piileskeleviä kepulaisia, jotka virnistelivät toisilleen lumipallot käsissään, valmiina terrorisoimaan Lipposen jo valmiiksi surkeata aamua, joka teki Lipposesta yhtä itsetuntoisen kuin kiville karahtaneen paatin.

Kepulaiset vaanivat kuin haikalat tätä uppoavaa laivaa, jonka matkustajat aloittivat pelastusveneiden laskemisen veden varaan. Kädet, jotka kannattelivat lumipalloja nousivat valmiina iskuun ja heilahtivat irrottaen otteensa lumipalloista. Kaikki pallot osuivat keskelle Lipposen kaljua päälakea tehden siitä yhden Himalajan vuoriston korkeimmista huipuista, jonka laelta näkyy koko maailma... Mutta Lipponen ei kyennyt ymmärtämään lumisen talven sydäntä riipaisevaa kauneutta, vaan käännähti kepulaisia kohden ärjähdellen kuuluvasti ja tehden näin selväksi, että olisi pärjännyt loppupäivän ilmankin moista höykytystä.

Pelin hahmotMuokkaa

Varoitus: Seuraava kirjoitus saattaa paljastaa yksityiskohtia juonesta, kuten sen, että Frodo lähtee Keski-Maasta.
 
Angry Birdsin varhainen kehitysversio

Angry Birds -pelin sankareita ovat linnut, joiden ns. "oikean elämän" identiteettejä ovat muun muassa...

 • ...Paavo Lipponen, linnuista suurin ja punaisin. Pelin ainoa lintu, jonka ilme ei muutu vaikka esteitä tulisikin eteen. Rymistelee kaiken läpi tuhoten osuessaan kaiken mihin osuu ikkunalaseista tiiliseiniin. Missä lipposlintu kulkee, siellä eivät vihertävät kepulaisporsaat märehdi. Ne kiljuvat ja räjähtävät.
  • ...Ääri-Lipponen, punaisen jättilinnun minuskuläärisempi versio, mutta silti yhtä ärhäkkä kuin yrmyäkin yrmympi isoveljensä. Ei yhtä tuhoisa kuin tavallinen lipposlintu, mutta lentää pidemmälle ja tappaa sikoja yhtä tehokkaasti. Ei ole myöskään yhtä yrmy kuin isoveljensä.
 • ...Sauli Niinistö, sinertävä pikkukaveri, joka kykenee jakautumaan kolmeksi Ville Itäläksi. Sopii käytettäväksi aukealla alueella.
 • ...Astrid Thors, kolmiomainen keltasirkku, joka pystyy lentämään todella nopeasti Suomesta Ruotsiin ja takaisin erityisesti nuuskalastissa.
 • ...Olavi Mäenpää, musta linnunmuotoinen pommi, joka saa aika kovan raivarin törmätessään johonkin esteeseen, olipa se sitten sika, seinä tai toinen lintu.
 • ...Päivi Räsänen, valkea munanmuotoinen lintu, joka pystyy pullauttamaan sikojen päälle uskon siemenen asumisen alkutilan, eli munan, ellette älynneet.
 • ...Tarja Halonen, vihreä nenäkäs lintu, joka kykenee muuttumaan bumerangiksi ja palaamaan takaisin päämajaan, mikäli olosuhteet muuttuvat tarpeeksi tukaliksi.

Pelin sankareiden arkkivihollisia ovat tunnettuun tapaan vihreät siat, sillä Lipposen mieliruokaahan on tunnetusti siansyltty. Sikoja ovat muun muassa...

 • ...Esko Aho, sioista suurin, vihrein ja viheliäisin sekä lipposlinnun arkkivihollinen. Ehon Askolla on kruunu päässä osoittaakseen olevansa tuo suuren sikalauman johtaja, joka asettuu lintuja vastaan taisteluissa munista.
 • ...Seppo Kääriäinen, suurehko sika, jolla on melko muhkeat viikset. Vaikkei Kääriäisellä ole ikinä viiksiä ollutkaan, ei tämä ole Lipposta pelinteossa paljoa haitannut.
 • ...Mauri Pekkarinen, keskisuuri sika, jolla on Varustelekan katalogista ostettu toisen maailmansodan ajalla varsin runsaassa käytössä ollut kypärä päässään.
 • ...muut kepulaiset, epämääräinen ryhmä sikoja, joilla on tilanteesta riippuen päässään joko työmiehen turvakypärä tai lehmipojan hattu.

Pelin juoniMuokkaa

Pelin alussa Tarja Halonen synnyttää tyhjään Suomeen munan, josta on alkava suomen kansan muodostus. Onnellisen lapsen isänä on tietenkin Paavo Lipponen. Ilo kuitenkin loppuu lyhyeen kepulaisten suuren sikalauman rymistellessä esiin metsistä ja kaapaten lintujen munat itselleen.


  VAROITUS!
Edellä oleva tekstiosuus sisälsi juonipaljastuksia. Et toivottavasti ehtinyt spoilautua lukemalla, että tiedeupseeri Ash, L. Bishop ja Annalee Call ovat androideja. Ai et? No hyvä. Voit nyt sulkea tietokoneen.

ViitteetMuokkaa


Katso myösMuokkaa

  Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.