Noustessaan pinnalle Atlantis lyhentänee merkittävästi laivantarvetta Euroopan, Afrikan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Atlantis on mannerlaatta Atlantin valtameressä Kanariansaarten länsipuolella. Mannerlaatta Atlantis erottuu sikäli muista mannerlaatoista, että se saattaa nousta merestä ilmaan tai vajota suorastaan meren alle. Näistä syistä johtuen sen paikallistaminen on erinomaisen hankalaa, mutta luo toisaalta hyvät edellytykset ilmiöstä johtuvaan juupas-eipäs-keskusteluun. Atlantis on matemaattisesti mahdoton käsitettävä, mikä onkin pelastus ilmiölle sinänsä, koska sitä ei matemaattisin perustein voida todistaa. Atlantis on siten vapauttava ja rohkaiseva ilmiö heille, jotka perustavat maailmankäsityksensä ei-matemaattiselta pohjalta.

HistoriaMuokkaa

Atlantiksen historia on vähintäänkin tulkinnanvarainen. Ensimmäisenä mantereen havaitsivat viikingit, jotka syötyään punakärpässienistä valmistettua keittoa eksyivät Atlantin keskiselänteellä sumuun ja havaitsivat korkealentoisia ilmiöitä. Maailman ensimmäiset puolueet tiedetään perustetun juuri tuolloin. Maihinnousu Atlantikseen todisti jo varhain hippiliikkeen ja kannabishuumeiden olemassaolon. Lisäksi Atlantiksen maaperä oli hedelmällinen ja ilmasto lempeä, joten viikingit viihtyivät tienoolla erinomaisen hyvin, kunnes aamu koitti ja manner oli kadonnut jonnekin. Viikinkien aikakaudella sukellusveneitä ei vielä juuri ollut, joten vedenalaisen maailman tutkiminen laajamittaisesti ei ollut mahdollista. Variaatiot Atlantiksesta kuitenkin edellyttivät mm. jossakin vaiheessa autolauttayhteyksien luomista Suomen ja Ruotsin välillä, jolloin laivoille piti saada hyvinkin Atlantista muistuttava ilmapiiri.

Atlantis nykyisinMuokkaa

Atlantiksen häilyväisyys on ollut ongelma, johon lukemattomat tiedemiehet ovat uhranneet elämäntyönsä, mutta taistelussa Atlantiksen vakiinnuttamiseksi täysin käsitettäväksi ilmiöksi on saavutettu hyviä tuloksia. Tosin edelleen sukellusveneet syöksyvät Kanariansaarten länsipuolella syvyyksiin tarkoituksenaan paikantaa uppoava ja leijuva manner, mutta Atlantiksen merkitys ihmismielissä alkaa olla vakiintumaan päin. Miten tämä vakiintuminen lopulta ilmenee, ei vielä ole yksiselitteisesti juuri kenenkään tiedossa.