”Roomalaiset syövät oksentaakseen ja oksentavat syödäkseen.”

~Seneca (55eKr-40jKr)

Bulimia on harrastus, joka yleensä liittyy vahvasti historianelävöittämiseen. Bulimian päätarkoitus on kisailla kavereiden kanssa siitä, kuka oksentaa eniten aiemmin päivän aikana nautittua ravintoaan pellolle. Bulimiaa harrastetaan pääasiassa, jotta voitaisiin syödä yhä enemmän herkkuja, mutta usein asiaan kuuluu myös Antiikin Rooman kulttuurin ihailu.

KäytäntöMuokkaa

Bulimiaa harrastaaksesi tarvitset vain ruokaa, sormet (myös hammasharjat ovat olleet jatkuvasti kasvavassa suosiossa) ja tietysti itsesi. Ensiksi bulimikon tulee tulee nauttia tarjottu ruoka, mielellään mahdollisimman nopeasti, jonka jälkeen hän vetäytyy saniteettitiloihin oksentamaan. Usein tämä tapahtuu kyyristymällä vessanpytyn ylle ja työntämällä sormet tai mahdollinen apuväline kurkkuun ja kutittelemalla leikkisästi mahdollisimman syvältä. Oksennuksen tulisi tulla sekuntien sisällä.

HistoriaMuokkaa

Bulimian historia yltää sinne minne nyt kaikki länsimainen kulttuuri johtaa, eli Rooman valtakuntaan. Jo muinaiset roomalaiset näet tajusivat valtakuntansa kukoistuskaudella, että ruumiilliset nautinnot pesevät miellyttävyydessä henkiset X-I.[1] Ehdoton kestosuosikki näiden nautinojen piiristä oli ahmiminen. Harmikseen roomalaiset joutuivat kuitenkin toteamaan, että syöminen vaikeutui huomattavasti, kun mahalaukku oli täytetty. Onneksi näköpiirissä oli jo vastaus: oksentaminen. Roomalaiset kutittelivat kaulaansa linnunsulalla saadakseen aikaan oksennusrefleksin. Mahalaukun tyhjentymisen jälkeen ruokailua saattoi huoletta jatkaa taas täyttyimispisteeseen saakka. Tätä perinnettä historianelävöittäjät yrittävät sitten tuoda takaisin harrastusten kirjoon.

HarrastajatMuokkaa

Vastoin muuta historianelävöittämistä, on valtaosa bulimikoista teini-ikäisiä tyttöjä. Asiaan voi vaikuttaa se, että toisin kuin muuhun historianelävöittämiseen, liittyy bulimiaan huomattavasti enemmän ajattelua ja tunteiden käsittelyä, mitä enemmän panssareiden ja miekkojen kanssa näpertelevät pojat eivät yleensä julkisesti harrasta.

ViitteetMuokkaa

  1. Roomalaisissa numeroissa ei ollut nollaa, joten ennen arabialaiseen lukujärjestelmään siirtymistä aforismin muoto oli hieman toisentyyppinen kuin nykyään.


  Tämä lääketieteestä kertova artikkeli kärsii kroonisesta lyhytkasvuisuudesta.
Jaa tohtorin maagisesta nappipurkista nannaa kasvuhormonitasojen normalisoimiseksi.