Disneyland

Disneyland
Duckists Duckistan flag.JPG
(lippu)
Motto: ”KÄÄK!
Valtiomuoto Sotilasdiktatuuri
Hallitsija Mikki Hiiri
Pääkaupunki Ankkalinna
Viralliset kielet Disni, porsaansaksa
Pääuskonnot Kristinusko sekä (Haka)ristiinusko
Itsenäisyys 1952 valloituksella
Valuutta Mustekalaparfait (Muppe)
Kansallislaulu Amerikan valloitusmarssi


Disneyland sijaitsee Amerikan kupeessa, aivan siinä vasemmalla puolella. Kyseisen maatilkun valtasi intiaaneilta muuan yltiöfasistinen mies nimeltään Walt Disney jo vuonna 1952. Valtiossa on asukkaita 34 000 000 (2010). Pääkieli on disni, joka on sukua humalaisen puhumalle siansaksalle. Toinen paljon puhuttu kieli on porsaansaksa.

Historia

 
Vasta kruunattu Hiiri ja hänen veljenpoikansa Mortti.

Lahdattuaan suurimman osan intiaanilapsista Disney sulki vanhukset paskaisiin reservaatteihin ja poltti heidät hitaalla liekillä. Paikalle hän nosti tuhkasta uuden valtakunnan. Hän myös totaalityöllisti kaikki työkuntoiset miehet, koirat ja naiset. Tätä totaalityöllistämistä voidaan verrata orjatyövoimaan. Oikeastaan ”vertaus” on melko laimea ilmaus tässä yhteydessä. Koska Disneyland ei ollut mitenkään kuuluisa ystävällisestä ilmapiiristä, päätti Disney kidnapata uusia asukkaita läheisistä valtioista, kuten Ruotsista.

Kidnapatut asukkaat olivat kaikki aikalailla samannäköisiä. Heidän ruumiinpiirteisiinsä kuuluin juuri valtionpäämiehen oman mielipiteen mukainen kuva arjalaisista: nappinenä ja valkeat hansikkaat. Mahdollisesti myös häntä, mutta kaikki orjat eivät toteuttaneet tätä ihannetta, joten he saivat maistaa AK-47:aa.

Koska valtionpäämiehellä oli oma armeija takanaan, hänen oli helppo ylläpitää totalitääristä valtiotaan. Rajat vedettiin kiinni piikki- ja sähkölangalla ja ulos yrittäviltä katkaistiin kiinni jäädessään jaloista jänteet. Walt Disneyn erottua virastaan, Mikki Hiiri lisäsi kaksinkertaiset eristykset aitoihin lisäämällä niihin jeesusteippiä ja orjien hikisiä ruumiita.

Disneyland liittyi Varsovan liittoon ensimmäisenä läntisen pallonpuoliskon maana vuonna 1989, kun Mikki Hiiri allekirjoitti sopimuksen humalassa. Huhut kertovat, että tajutessaan tekonsa, Mikki Hiiri hajotti krapulassa Neuvostoliiton. Tieto oli täysin totta, kun sitä todistaa yrittäneet tiedemiehet löysivät vanhan päiväkirjan vuonna 1999.

Kaupungit

 
Vihollisvaltio USA:n tekemä karikatyyri Disneylandista.

Disneylandin pääkaupunki on Führerspring. Kyseinen kaupunki on väestöltään rikas, joskin arjalaisen näköinen kaupunki. Pääkaupungissa asuu 10 000 000 ihmistä ja sen työllisyyslukema on huikea 101%.

Toiseksi suurin teollisuuskaupunki on Führerspringermushpagistar-störmenvagn. Siellä sijaitsee koko valtakunnan suurin asetehdas sekä geeniteknologialaboratorio. Führerspringermushpagistar-störmenvagnissa työllisyyslukemat ovat pohjalukemissa, työllistettyjä kaupungin asukkaista on vain 98%, jolloin 2% asukkaista on pakotettu putsaamaan katuja ja houkuttelemaan turisteja vieraiden valtioiden lentokentiltä.

Kolmanneksi suurin teollisuuskaupunki on Ankkalinna, joka nykyään kuuluu Yhdysvalloille. Siellä sijaitsee maailman kuuluisin bordelli, jonka johtajana toimi suurkapitalisti Roope Ankka. Ankkalinna on myös toiminut Disneylandin pääkaupunkina. Miehillä ei ole paljon työtä, sillä he eivät suostu gigoloiksi. Tällainen on Ankkalinna, jota johtaa Pösö. Ankkalinnan miestyöttömyys on saatu hallintaan Kroisoksen ansiosta. Ankkalinnan pääelinkeinot ovat alkoholi, huumeet, margariini ja halpatyövoima.

Paljonkaan uutta tietoa ei muista kaupungeista ole, sillä yksikään satelliitti ei ole lentänyt Disneylandin yli sitten vuoden 1997, jolloin armeija sai käskyn tulittaa kaikkia Disneylandin yläpuolelta kulkevia sateelliitteja täsmäohjuksin. Varsinkin venäläiset sputnikit saivat karua kohtelua.

Disneylandin kaupunkeihin luetellaan myös Puolen Hehtaarin metsä, mutta itsenäistyminen saattaa ilmentyä pian. Keisari Nasu on päätänyt vaatia Puolen Hehtaarin metsän omistusta ja itsevaltiutta. Keisari Nasu on kertonut olevansa valmis sotatoimiin, jos Mikki Hiiri ei ole valmis Puolen Hehtaarin metsän luovutukseen. Mikki Hiiri on jo vahvistanut tiedon, mutta tieto pidetään silti lehdistöltä salassa Nasun pyynnöstä.

Politiikka

 
Aku Ankka tulee ja antaa palautetta.
 
Maan ulkoministeri Reuffel Brou (kesk.) julistaa Yhdysvallat hevon kuuseen.

Kyseisellä aluella on politiikan harrastaminen kiellettyä. Kaikkia poliitikkoja ammutaan selkään nitojilla ja heidät pakotetaan kantamaan puusta tehtyä pentagrammia Mickey-vuorelle, jossa heidät nidotaan pentagrammiin. Disneyland kuuluu Avaruuden-Unioniin.

Kaikesta tästä huolimatta valtion varapäämiehenä toimii tälläkin hetkellä maanpaossa oleva Aku Ankka, joka vastaa myös valtion sotavarustuksesta.

Maassa vallitsee Feodalismi.

Ulkoministerinä toimii Reuffel Brou (30).


Keisari

 
Mikki Hiiri ja Minni Hiiri AU:n kokouksessa vuonna 1955

Disneylandin keisari Mikki Hiirellä on rajaton valta maassaan ja sen jälkeen keisarinna Minni Hiirellä. Disneyland on täysin keisarin vallassa, sillä kymmeneen vuoteen ei kukaan ole uskaltanut vastustaa Hiiren sanaa, ei edes Roope Ankka, joka tosin kuoli mysteerisesti tammikuussa 2007. Disneylandilaisen tarinan mukaan oli Mikki käskenyt jonkun miehen tekemään itsemurhan. Mies totteli, sillä olihan hän lojaali Mikille.

Natsismi

 
Disneylandin hakaristilippu

Disneyland on natsistinen valtio. Sen huomaa jo rakkaudesta rauhaan ja väkivaltaan, Nappinenä-rotuoppiin ja "haisevat juutalaiset suihkuun"-järjestöt. Intiaanit luokitellaan Disneylandissa slaaveiksi, jotka viedään tehtaille orjatöihin. Disneylandin ihanteisiin kuuluvat nappinenät ja ankan nokka (eivät kuitenkaan yhdessä, sillä sitä pidetään poliittisena satiirina). Hitleriä maassa ihaillaan suurena miehenä joka synnytti sotia rauhan takia. Tämä ajatus elää yhä useissa kansan jäsenissä.

Ulkopolitiikka

Disneylandin ulkopolitiikka johtaa nykyään suurkapitalisti Roope Ankka. Disneyland pitää hyviä välejä mm. Italiaan, Eurodisneyn, Disneyworldin, Suomeen ja Saksaan. Muihin Euroopan maihin ei tarvitse kiinnittää huomiota, koska se on Mikin mielestä täysin turhaa. Kauppaa Disneyland tekee Bulgarian, Puolan, Eurodisneyn ja Japanin kanssa. Kuuluisimmat Disneylandin vientituotteet ovat orjat, viini, ydinjäte, propaganda ja j-rock-levyt.

Vallankaappaus ja sotilashallitus

 
Disneylandin yhteiskuntajärjestelmä ei ollut täysin oikeudenmukainen. Se sitten johti sotilashallitukseen, joka pahensi asiaa.

Aku Ankka masinoi Disneylandiä sotilasvallankaappauksen, kun Hiiri oli valtiovierailulla Isossa-Britanniassa 2. kesäkuuta 1970. Valtiolliset virastot ja Keisarinlinna miehitettiin ja Ankka piti kansakunnalle puheen, jossa julkisti Hiiren diktaturisen hallinnon ja väärinkäytökset ja julisti tämän kansan viholliseksi. Aku Ankka vakuutti, että sotilashallinto oli vain välivaihe, ja että Disneyland siirtyisi demokratiaan hänen johdollaan. Ankan sotilashallitusta leimasivat poliittisten vastustajien ”katoamiset” ja painostava ilmapiiri.

 
Aku Ankan viimeinen puhe vuonna 1992

Aku Ankan hallinto käänsi Disneylandin suunnan. Hän loi läheiset suhteet Yhdysvaltoihin ja teki synnyinkaupungistaan Ankkalinnasta maan pääkaupungin, jonne hallinto keskitettiin. 1985 amiraali Ankka ilmoitti sotilashallituksen lakkauttamisesta ja vaalien järjestämisestä. 1986 Mikki Hiiri palasi yllättäen Disneylandiin ja purki kaikki demokraattiset uudistukset. Vallankaappauksen aikana Aku sai monta päähänpistoa ja vaihtoi aatetta kerran viikossa kapitalismista kommunismiin. Roope Ankka suhtautui Disneylandin uusiin aatteisiin huonosti ja lähetti Hiirelle viestin, mutta epäonnistui täpärästi. Roope ei kuitenkaan lannistunut vaan teki liiton kansalaisten kanssa käyttäen hyväkseen taloudellista sekasortoa. Roopen kansan joukot aukaisivat Disneylandin rajat, jonka ansiosta Mikki pääsi kotiin Ruotsin kynsistä. Vuonna 1990 onnistuivat joukot pääsemään Ankkalinnaan. Vuonna 1999 onnistui Mikki Hiiri korjaamaan talousvaikeudet, joita Ankka oli saanut aikaan, esim. suuri bordelliketju Anttila ja Top-Sport.

Talous

Disneyland on täysin omavarainen yhteiskunta. Talous on päässyt jälleen jaloilleen valtiovarainministeri Roope Ankan kauden korruption jälkeen. Tärkeimmät vientituotteet vaihtelevat aseista japanilaisiin J-rock-levyihin. Disneylandin valuutta eli muppe on yksi maailman vahvimmista valuutoista. 124 eurolla saa yhden mupekan. Disneyland on tunnettu myös valtaisasta dokumentti- ja propagandaelokuvatuotannostaan, joka ovatkin ehkä koko valtion tärkeimpiä vientialoja. Kuuluisin propagandaelokuva on Leijonakuningas, joka kertoo käytännössä Yhdysvaltojen nykyisestä tilanteesta.

 
Disneylandin sotilashallinnon aikana pidettiin paljon sotilasparaateja. Täysin turha kuva vuodelta 1970.

Disneylandin propagandalehteä, Aku Ankkaa, julkaistaan suomessakin. Tämän lisäksi Suomeen ovat levinneet kätevät taskukokoiset propagandapainokset kyseisestä lehdestä.


Maatalous

Disneylandissa kasvavat maailman lihavimmat lehmät, kiitos geeniteknologian. Disneylandin maatalous tuli kuuluisaksi Mummo Ankan ja hänen pervon renkinsä ansiosta. Se on myös maailman ainoa paikka, jossa intiaanit keräävät 180-senttisiä maissipalkoja. Sää on muokattu viljelyyn ja karjankasvatukseen ihanteelliseksi lentokoneiden ruiskuttamalla pilvienkarkotusaineella. Kyseinen aine aiheuttaa reaktion pilviin, joka hajottaa niitä vähäsen, jolloin aurinko pääsee paistamaan, mutta samaan aikaan saattaa hyvinkin sataa vettä. Aine valuu myöhemmin naapurivaltio Yhdysvaltojen päälle, mutta Yhdysvallat eivät voi asialle tehdä mitään, sillä Disneylandilla on maailman toiseksi suurin ja kaikista sotaisin armeija.

Kulttuuri ja ruoka

 
Keisarin linna ja siepatut turistit.
 
Salakuva huhutusta lintuinfluenssa-aallosta Disneylandissa.

Maassa arvostetaan säkkipillimusiikkia ja kyseistä soitinta soittaakin joka kolmas asukas. Tietenkään intiaanit eivät kuuntele musiikkia, sillä heiltä on leikattu korvat irti ja korvakäytäviin työnnetty lihavia matoja. Jos intiaani tavataan disneylandilaisille pyhä säkkipillisoitin mukanaan, hänet on lupa syöttää elävältä vuohille.

Taiteessa arvostetaan inhorealismia ja inhorealistinen taide onkin neljänneksi suurin vientituote, kiitos kopiokoneen keksimisen. Kaikki kaupungin talot on tehty goottimaisiksi linnoituksiksi, jollaisissa jopa Batman tuntisi olonsa kotoisaksi. Vaatemuodissa tänä talvena on muodissa käytännöllisyys; sama teema toistui viime kesänä, keväänä ja syksynä ja kaikkina vuosina valtion olemassaolon jälkeen. Valtion kuuluisin taiteilija on Touho Ankka, joka loi pienoismallin Disneylandista. Lisäksi hänen kuuluisimpiaan töitä ovat mm. Muna- Lisa ja Taistelevat kukot.

Herkkuruokana pidetään Stinderwoljhkhioöpökgytrfgargia, joka sisältää suden pernaa ja jauhettua aasin miekkalisäkettä. Soossi paistetaan voissa. Harvat syömään uskaltautuneet turistit ovat tulleet takaisin vihreinä ja kaljuina. Valtion virallisen kannan mukaan se on Yhdysvaltojen säteilevän jätteen vika, joka heijastuu myös Disneylandin puolelle. Siksi Disneyland heittelee katapulteilla joka toinen viikko risiiniöljyllä kyllästettyjä naisia USA:n puolelle.

Kansallisjuomana disneylandilaiset nauttivat lievästi alkoholillista nuin-juomaa. Ilmainen terveydenhuolto mittaa joka kuukausi kansalaisten maksa-arvot liiallisen alkoholin nauttimisen varalta. Jos maksa-arvot ylittävät sallitut rajat (yli 50), joutuu kansalainen pakolliseen vieroitushoitoon, johon kuuluu sähkösokkeja, piikkilankakruunuja ja kaakaon imemistä nenän kautta. Näin vähennetään kansalaisten sairauslomapäiviä. Ennen se oli n. 12 päivää, nyt vain 1½.

Oopperat ovat myös suosittuja Disneylandissa. Oopperaa käytetään sodisssa taustamusiikkina ja bordelleissa. Kerran vuodessa Ankkalinnassa järjestetään oopperajuhla Amiraali Ankan ja keisari Mikki Hiiren kunniaksi. Kuuluisin Disneylandin kapelimestari on Minni Hiiri, joka on keisarinna Disneylandissa. Kuuluisin Disneylandin oopperalaulaja on sopraano Riitta Hanhi, joka toi Disneylandille mainetta oopperassa Minä huoraan ja Nainti Hessun kanssa, joka saikin suuren vastaanoton Disneylandissä.

Armeija

 
Mikki Hiiri elementissään.
 
Disneyland laajimillaan 1984

Armeija on kaikille pakollinen, myös naisille. He toimivat kenttäbordellissa tarvittaessa sekä pesevät taistelijoiden sukat ja kalsarit. Hyvin varusteltu ja tuhoisa armeija on Disneylandin erikoisuus, varsinkin kun toimintaa johtaa vain kolme kenraalia. Kyseinen maa on osallistunut useimpiin maailmansotiin, usein erilaisissa rooleissa. Kolmannen maailmansodan aikana onnistui Disneyland saamaan Tyynenmeren herruuden ja Etelä-Amerikan, kiitos Hessu Hopon kömpelyyden. Kansallinen yhteisö ei ole tyytyväinen Disneylandin sotilaalliseen kehitykseen. Mm. YK on epäillyt lintuinfluenssan olevan Disneylandin kehittämä biologinen joukkotuhoase, jolla se aikoisi valloittaa Euroopan. Maan keisari on kuitenkin kieltänyt tälläiset huhut ja uhannut YK:ta sodalla ja vallotuksella sekä alkuperäisväestön annihiloinnilla. YK perui välittömästi epäilynsä.

Välineistö

Valtio ylläpitää rauhaa

 • 3:lla kenraalilla, Pelle Peloton, Taavi Ankka ja Juuso McHasselhoffennaziswartch(Roope Ankan entinen hovimestari). Huomioikaa, että tähän määrään ei lasketa sudenpentu kenraaleita
 • 1 500 000 miehen reservillä
 • 666 666 Hornet F/A 18 lentokoneella
 • 14 000 korvettelaivalla
 • 900 ohjuslaivalla
 • 66 666 taistelupanssarivaunulla
 • 65 666 rynnäkköpanssarivaunulla
 • 1300 erilasella ydinaseella
 • 15000 biologisella täsmäohjuksella
 • 14 raid-purkilla
 • 666:lla troijalaisella Hessulla
 • Disneylandilla on ainoa armeija, jossa koulutetaan katapulttijääkäreitä. Valtiolla on 43 456 katapulttia.
 • Disneylandillä on myös 3 000 000, 10 vuoden koulutuksen saanutta kommandoa jotka kaikki tuntevat Yhdysvaltojen maantieteen täydellisesti. Vieläkään ei tiedetä kuinka puolentoista miljoonan reserviin mahtuu kolme miljoonaa kommandoa, mutta uusien kvantti-sotahistoriatutkimuksien toivotaan tuovan valoa asiaan.

Sudenpennut

 
Keisari pitämässä puhetta sudenpennuille 1990.

Sudenpennut ovat Disneylandin kenraalien ylläpitämä nuoriso-organisaatio, jonka tarkoitus on koulia disneylandilaisesta nuorisosta kunnollisia keisaria kunnioittavia kansalaisia. Järjestö korostaa terveitä elämäntapoja, sotilaallisuutta ja lojaliuutta isänmaallisessa hengessä.

Käytännössä Sudenpentuja johtaa kolme kenraalia Tupu, Hupu ja Lupu, nimellisesti Ylikenraalimarsalkan alaisuudessa.

Alkuvuodet

Sudenpentujen nuorisojaosto perustettiin kehittämään nuorison lojaaliuutta. Kohteena oli täysi toimintavalmius niissä tilanteissa, joissa sudenpentu joskus voisi joutua taistelemaan Disneylandin puolesta. Organisaatio perustettiin virallisesti 14. maaliskuuta 1963. Alunalkaen järjestö tarkoitettiin 14-18-vuotiaille nuorille, joista 14-16-vuotiaat järjestäytyivät sudenpentujen Jungmannschafteniin ja vanhemmat Jungsturm Mikki Hiireen.

Järjestö miltei romahti Disneylandin vallankaappauksen aikaan vuonna 1970, mutta nousi takaisin tuhkasta 1990 keisarin vallan palautuessa. Tänä aikana järjestö toimi salaisesti maan alla.

Vuonna 1968 perustettiin 10-14-vuotiaille pojille oma sudenpentujen alajaostonsa, jota kutsuttiin Disneylandich Knabenschaftiksi. Heti perään tytöt saivat oman osastonsa, jota kutsuttiin Disneylandich Jungvolk in der Hiiri-Jugendiksi. 1969 valtioon piti perustaa uusi virka, valtakunnannuorisojaoston johtaja, jota hoiti esimerkillisesti Mortti Hiiri vuoteen 1988 asti vallankaapauksesta huolimatta. Mortti Hiiri tuli myöhemmin tunnetuksi Eurodisneyn presidenttinä.

Vallan takaisinkaappaus

Sudenpennuilla oli suuri rooli Aku Ankan vallasta syöksemisessa. Kun Disneylandin rajalta aloitettiin aseellinen hyökkäys Disneylandia vastaan, aloitti sotilaallisesti organisoitunut sudenpentu-divisioona hyökkäyksen palatsiin, valloittaen kaiken ja lamauttaen lähes kaiken toiminnan koko Disneylandista. Ensimmäisen sudenpentu-divisioonan lisäksi selkkaukseen osallistui Jungmannschaftenin armeijakunta, joka toteutti huollon ja ensimmäisen hyökkäysdivisioonan jälkien korjauksen.

Nykyisin

Sudenpennut elää ja voi hyvin tänäkin päivänä. Ainoa muutos vanhaan käytäntöön on se, että keisari Mikki Hiiri on määränny sudenpentujenjaoston jäsenyyden jokaiselle nuorelle pakolliseksi velvollisuudeksi.

Turistiksi Disneylandiin

Turistin on hyvä muistaa, että Disneylandissa sanonta "maassa maan tavalla" on erittäin hyvä ohjenuora, mikäli tahtoo selvitä ehjin nahoin poiskin kyseisestä valtiosta. Maan väestö on erittäin sotilaallista ja kurinalaista; mikäli epäilet, että sinua kävelee vastaan vanhempi henkilö, sinun on käännettävä katseesi alaspäin. Vastavuoroisesti vanhempi nostaa katseen ylöspäin. Iän arviointia helpottavat kauluksissa olevat pakolliset ikälaatat. Mikäli ikälaatta puuttuu, on luultavasti vastaasi tulossa intiaani tai turisti. Jos havaitset vastaantulijassa intiaanin piirteitä, sinun on otettava itsellesi hänen kunnioituksensa, voit esim. kampata hänet tai tönäistä häntä. Älä missään nimessä anna hänen kävellä ohitsesi ilman vahingoittamisyritystä, koska väestö voi luulla sinun olevan intiaanien hyysääjä. Tämän jälkeen matkailusi tulee olemaan ikävää.

Toisen kotona sinun on välttämättä esittäydyttävä ensin; voit käyttää fraaseja

 • "Sningen, lof takmer dunt ***"

"Hei nimeni on ***"

 • "Rauf dit ündst"

"Hauska tutustua!"

 • "Snógel düst mirt bum"

"Haluan ampua vaimonne."

Ulkonäölliset ja edustukselliset asiat

 
Disney Airlines toivottaa hyvää matkaa.

Älä käytä asusi kanssa Adidaksen lenkkitossuja, sillä Disneylandissa Adidaksen lenkkitossuja saa käyttää vain paikallisen juhlapuvun, Roktomin kanssa. Ulkomaisilla diblomaateilla on ollut ennen tämän säännön kuulemista ikävää putsaillessa edustamansa maan turistien jäänteitä postiluukustaan.

Jos osallistut joka päiväiseen sotilasjuhlaparaatiin, tervehdi lippua sekä kulkuetta. Näin suoritat oikeaoppisen tervehdyksen; vasen käsi nyrkissä ohimolla ja oikea käsi alaspäin 34 asteen kulmassa ja käsi ns. "levynä". Jos joku kysyy sinulta paraatissa jotain, sanot vain "rünkor" eli turisti, jolloin sinun ei tarvitse osallistua ainakaan panssarivaunun tähtäimen kalibrointiin. Paraati tapahtuu klo 1800.

Yksi tärkeimmistä ohjeista kuuluu: älä kehu amerikkalaisia. Tämä on paikallisille kuin punainen vaate. Saatat huomata pian olevasi katapultissa ja pian matkalla kohti rakastamaasi Amerikkaa. Jos aiot kehua jotain maata, sinun täytyy tietää onko se varmasti ystävävaltio.

Lista ystävävaltioista