Epätoivo

”Noista arvioista paistaa monessa läpi sellainen tunnelma, että asiantuntija arvioi artikkelin "ihan kivaksi" maallikkolukijoille mutta samalla toteaa, että se on puutteellinen sillä tavalla, jossa asiantuntijan apu olisi varsin tärkeää. Tai sitten lähteet ovat liian yleisluontoisia tai vanhentuneita. No ihan tosi. Miten me saataisiin asiantuntijoita mukaan meininkiin, edes tarkastamaan LA-tasoisten ja parempien terminologiaa jos ei ihan tuottamaan sisältöä? Kun vaikuttaa siltä ettei tänne kukaan halua: ekspertit mieluummin viettävät hupaisan hetken kollegoiden kanssa osoitellen sormella virheitä Wikipediassa ja hörötellen samalla kun kirjahyllyt selän takana notkuvat uusinta ja parasta lähdekirjallisuutta mitä alalla saa. Sen sijaan ajatus amatöörien tunaroimien artikkelien korjailemisesta ei kiinnosta. Miten saataisiin kiinnostamaan?”

~Pitke

Onko elämälläsi merkitystä? Tunnetko ahdistusta? Tuntuuko, ettei tästä pääse ulos kuin kuolemalla? Olisitko valmis hurjiin tekoihin, jotta pääsisit pulasta? Jos asia on näin, meillä on ilo ilmoittaa, että saatat olla epätoivoinen.

Epätoivo suomalaisessa yhteiskunnassaMuokkaa

Toivo on uskonnollinen käsite, joka on kuitenkin vieraampi suomalaisille, kuin esim. ruotsalaisille, vaikkakin Suomi on perikristillinen yhteiskunta. Ihminen, jolla on toivoa, on yleensä tulevaisuuskin. Epätoivo, varsinkin suomalaisilla miehillä on yleinen piirre. Tämä voi johtua suomalaisten naisten hölmöydestä, naisten työttömyydestä tai naisten alkoholinkäytöstä. Suomalainen mies on oikeasti herrasmies, mutta yhteiskunta ei ole kasvattanut häntä ottamaan vastaan tällaisia emotionaalisia konflikteja, joten ainut tie ulos on yleensä se traagisin. Naisilla on joskus sama ongelma, mutta miehet ovat yleensä paremmin ymmärrettäviä, joten tälläisiin radikaaleihin toimenpiteisiin ei tarvitse aina turvautua.

Epätoivon etiologiaMuokkaa

 
Epätoivoiset ihmiset ajautuvat epätoivoisiin tekoihin.

Epätoivoa ei pidä sekoittaman toivottomaan. Toivottomalla tarkoitetaan ihmistä, joka on liian idiootti oppimaan uusia asioita ja/tai toistaa aina omat virheensä. Yleensä epätoivoinen ihminen varoo tekemästä samoja virheitä.

Epätoivo on mielenkiintoinen mielentila. Kun olet istuttanut epätoivon siemenen johonkin ihmiseen, häntä voi kontrolloida huomattavasti paremmin kuin normaalisti. Esimerkiksi voit saada kaverisi tanssimaan ripaskaa ja önisemään kuin hylje, kunhan autat vähän epätoivon kanssa (hyvä apu tähän on 9mm ampuma-ase).

Epätoivoa on hyvä välttää, sillä pidemmälle jatkuneena se ei ole mielenterveydelle hyväksi.

Epätoivon poistokeinojaMuokkaa

 • Ampuminen
 • Hirtto
 • Kaasuttaminen
 • Hyppääminen korkealta
 • Juokseminen jonkun ison ja/tai painavan jutun alle (lentokone, metrojuna)
 • Pihvinsyöntikisa
 • Epätoivon aiheuttajan poisto (käyttää voit esim. edellä mainittua ampuma-asetta)
 • Käynti tohtori Philin vastaanotolla (ei täysin varma keino)

Epätoivo maailmallaMuokkaa

 
Futismammat ovat epätoivoisia.

Epätoivoa amerikkalaisesta näkökulmasta esittelee Nelosen hankkima tv-sarja; Desperate housewives, jossa epätoivoa aiheuttavat mm.

 • Aviomiehen pettäminen ja kiinni jääminen
 • Selluliitti reisissä
 • Molemmat edellä mainitut yhdessä

Katso myösMuokkaa