Fiktio on Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa laajalle levinnyt vihreänkirjava lonkeromainen olio. Sitä tavataan yleisenä ihmisten asuinalueilla aina silloin, kun joku yrittää kertoa jotain asiaa, jota ei oikeasti ole olemassa. Fiktion kansanomaisempi nimi on hevonpaska.

Koko ja ulkonäköMuokkaa

Fiktion sukupuolen erottaa rinnan yli alas kulkevan mustan viivan leveydestä, joka koiraalla on yleensä leveämpi kuin naarasfiktiolla. Fiktio painaa keskimäärin noin 109 grammaa ja pituutta sillä on leikisti noin 15 cm. Alapuoli on likaisen kellertävä, selkäpuoli vihertävä ja lonkeroita koristavat komeat näyttöpäätteet, joista tulee kuvamateriaalia, joka valehtelee aivomme tuottamaan epätodenmukaisia oletuksia faktan olemassaolosta. Leveät posket ovat valkeat ja niskassa on elastinen vaaleampi heltta. Vanhat fiktiot ovat hailakan kellahtavia, ja ne käsitetään[1] usein mielikuvituksen tuotteeksi.

Karjala ei ole olemassa. Katjala olut siis. Yäk. Nam. Jne. Anti menn'möhkäör pöhör ahhah

LevinneisyysMuokkaa

Fiktio on levinnyt ihmisasutuksen mukana koko Suomeen, pohjoisessa sitä tosin ei tavata aivan joka paikassa. Se on runsaslukuinen kirjastoissa ja teattereissa. Kannan kuvitellaan olevan noin 800 000 yksilöä, ehkä vähän enemmän. Fiktio levittäytyy keväisin koko Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, kohtaa matkallaan haasteita, ja pelastaa lopulta naisen hädästä.

Katso myösMuokkaa

  Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.
  1. Voisin kuvitella. Tai toivoa.