Lizardsex.jpg Tämä artikkeli sisältää päällekkäistä tietoa ainakin artikkelin Väinö I kanssa, joten artikkelit pitäisi saattaa yhteen mahdollisimman nopeasti.
Keskustelusivulla voit kertoa paritusajatuksistasi tarkemmin.
Hänen Majesteettinsa Hiisikuningas Kragg.

Hiisikuningas Kragg (Friedrich Karl Ludwig Konstantin Kragg Prinz und Landgraf von Hessen) (s. kauan sitten) oli Suomen myyttinen kuningas ja tasavallan presidentti. Eduskunta valitsi hänet Suomen kuninkaaksi 9. lokakuuta 1918. Hän oli kuitenkin virassa vain joulukuun puoliväliin asti, jolloin luopui kruunusta ja pakeni Sisä-Suomen synkkiin metsiin. Väitetään, että Kraggin voisi edelleen tavata erityisen sankoissa metsissä, etenkin, jos hänelle vie suklaata.

Elämä ja uraMuokkaa

Hiisikuningas Kraggin alkuperä on hämärän peitossa, mutta säilyneiden islantilaisten saagojen perusteella tiedetään, että ainakin jo viikingit kertoivat tarinoita hänestä. Kragg oli Pohjolan hiisien kuningas, joka nousi korkeaan asemaansa ennakkoluulottoman mediakampanjan ansiosta. Kampanjan tunnuslause oli "Painu hiiteen!"

Hiisikuningas Kragg oli Väinämöisen hyvä ystävä, ja he kävivät usein kalastusretkillä yhdessä. Kraggin muikkureseptit ovat maailmankuuluja.

Suomen kuninkaanaMuokkaa

Sisällissodan jälkeen 1918 Suomen poliittinen eliitti katsoi Suomen tarvitsevan kuninkaan, kun "kaikilla muillakin on". Euroopasta ei kuitenkaan tahtonut löytyä sopivaa prinssiä, sillä vaatimukset olivat melko kovat, kuten käy ilmi lehti-ilmoituksta, joka julkaistiin useissa eurooppalaisissa päivälehdissä:

Pieni, nuorehko itsenäinen valtio etsii kuningasta tositarkoituksella. Alle 85-vuotiaat prinssit, joilla hyvä mielenterveys, ottakaa yhteyttä. Komea ulkonäkö plussaa. Suunnitelmissa kansan eheyttäminen, ulkopoliitt. edustus ja dynastian perustaminen. Ottakaa yhteyttä sähkeitse: Pehr Evind Svinhufvud, Helsinki, Suomi. P.S. Vain tosimielellä mukana oleville!

Etenkin vaatimukset iästä ja mielenterveydestä karsivat mahdolliset hakijat hyvin vähiin, ja lopulta eduskunnan oli hieman nolosti julistettava Hiisikuningas Kragg Suomen hallitsijaksi, kun kukaan muukaan ei ollut paikkaa hakenut. Kuninkuus tuli yllätyksenä myös Kraggille itselleen, ja kävikin ilmi, että hakemuksen oli tämän nimissä jättänyt Väinämöinen pilaillakseen kaverinsa kustannuksella. Kragg otti kuitenkin syvästi velvollisuudentuntoisena viran vastaan. Kruunajaisten suunnittelu alkoi kuumeisesti, ja tulevasta kuninkaasta julkaistiin jo postikorttisarja, tarra-arkki ja kalenteri vuodelle 1919. Moiseen mediapyöritykseen tottumaton Kragg luopui kruunusta 14. joulukuuta 1918 ilmoittaen kaipaavansa salomaiden rauhaa. Eduskunta ehdotti tämän jälkeen, että Kragg ryhtyisi tasavallan presidentiksi. Tämä suostui, mutta muutti mielensä vartin kuluttua ja pakeni metsään. Hirsikuningas Kragg ei ole vuoden 1918 jälkeen osallistunut politiikkaan lukuun ottamatta vuoden 1964 kunnallisvaaleja, jolloin hän oli maalaisliiton ehdokkaana Suomussalmella. Häntä ei valittu.

  edeltäjä:
Väinämöinen
Suomen tasavallan presidentit
kauan sitten –1918
seuraaja:
Kaarlo Juho Ståhlberg
edeltäjä:
Sir Isaac Newton
Illuminatin toimintapäällikkö
1727-1918
seuraaja:
Podax
Suomen presidentit
  K. J. Ståhlberg - Lauri Kristian Relander - P. E. Svinhufvud - Kyösti Kallio - Risto Ryti - C. G. E. Mannerheim - J. K. Paasikivi - Urho Kekkonen - Mauno Koivisto - Martti Ahtisaari - Tarja Halonen - Sauli Niinistö
  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.