Grönlanti

Khomeini.jpg Jumala on suuri! Iranin islamilaisen tasavallan ylipartaveikko on antanut tämän artikkelin johdosta fatwan, jossa määrätään kaikki Hikipedian käyttäjät, vierailijat ja myös Se toinen Hikipedia sekä se juoksulenkkejä listaava Hikipedia surmattaviksi. Jumalan, armeliaan armahtajan nimeen. Allah.JPG
"On suuri sun rantasi autius..! Tapio Rautavaara lumoutui tästä maisemasta niin paljon, että teki sen kunniaksi laulun.
Nimensä mukaisesti Grönlannin keskiosat ovat vihreyttä tulvillaan.

Grönlanti on maailman suurin vihreä saari. Saari sijaitsee syrjäseudulla kaiken kaikkiaan, mutta sillä on iso merkitys Tanskan egolle. Grönlannin turvin Tanskassa on uskallettu julkaista esim. Muhammed-pilapiirrokset. Tanskassa yleisesti arvellaan, että Grönlannissa olisivat mitä suotuisimmat olosuhteet harrastaa islaminuskoa; näin ollen Muhammed-pilapiirrokset ovat käsitettävissä eräänlaiseksi mainoskampanjaksi. Grönlannin lähisaarta Islantia miehittävät sitä paitsi amerikkalaissotilaat, joten rajavalvontakin on hyvissä ja vakuuttavissa käsissä. Islaminusko vaatii tulevaisuudessa runsaasti elintilaa, mutta on samalla usein ympäristölleen vaaraksi, joten tanskalaiset uskovat Grönlannin valtaisan pinta-alan sekä paratiisimaisten olosuhteiden auttavan erinomaisesti islamilaisten sopeutumisessa paikallisiin olosuhteisiin.

Grönlannissa voi harrastaa pään päällä laukaistavia räjähteitä ympäristön kannalta verrattain turvallisesti.

Kylmiä lähteitäMuokkaa

Grönlannin olosuhteita tasapainottavat ns. kylmät lähteet. Näitä lähteitä Grönlannissa on arvioitu olevan n. 55 mrd. kappaletta; lähteet sisältävät pääasiallisesti raikasta jääkylmää lähdevettä Lähde?. Tanskalaiset arvioivat Grönlannin olevan tulevaisuudessa merkittävän makeanveden lähteen Lähde?

Kaukana auringostaMuokkaa

Grönlanti sijaitsee puolet vuodesta alueella, jonne aurinko ei edes vahingossa pääse paistamaan. Grönlannissa vallitsevalla pimeydellä on arvioitu olevan ihmismieltä rauhoittavan vaikutuksen. Grönlantiin on kautta aikojen rahdattu laivalasteittain kuumaverisiä heppuja rauhoittumaan. Saarta ympäröivät vilpoiset merivirrat ovat estäneet kosolti pakoyrityksiä, joten sopeutuminen pimeyteen on yleensä todettu paremmaksi vaihtoehdoksi.

Säteilevä GrönlantiMuokkaa

 
Ilmakuvasta tarkasteltuna Grönlantia voisi luulla viileämmäksi alueeksi kuin mitä se todellisuudessa on. Kuva on otettu ylhäältäpäin ja oikealla reunalla häämöttää Kanadan koillisrannikko.

Grönlannissa sijaitsee maailman ainoa luonnontilainen ydinvoimala. Maaperän runsaat uraanivarannot ovat aikaansaaneet monin paikoin samankaltaiset olosuhteet kuten esimerkiksi Kuolan niemimaalla. Luonnontilainen ydinvoimala lämmittää varsin mukavasti kaukaisessa pimeydessä ja meteorologit ovatkin vuosittain mittailleet Grönlannissa mukavia + 20 celsiusasteen keskilämpötiloja.

Kuumia jäätiköitäMuokkaa

Grönlanti ei olisi Grönlanti, ellei siellä esiintyisi vastakkaisia luonnonilmiöitä. Näistä kuuluisimpia ovat ns. kuumat jäätiköt. Grönlannin erämaissa sijaitsee suunnattomia kuumia jäätasankoja, jotka ovat innoittaneet mm. elokuvaohjaaja Renny Harlinia ohjaamaan elokuvan Jäätävä Polte.

Pohjoismaat
Ahvenanmaa - Grönlanti - Islanti - Kanada - Karjala - Lappi - Norja - Pohjois-Korea - Ruotsi - Suomi - Tanska - Venäjä - Viro - Pohjois-Korea