Guantánamo Bay

”Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista.”

~Rauno Repomies

”Ai, että on kivaa!”

~Guantánamon ylläpitäjät

”Ai, että on kivaa!”

~Miss Universum Dayana Mendoza[1]
Guantánamon lomatoimiston mainonnan kohdeyleisöä

Guantánamo Bay on Yhdysvaltojen rakennuttama lomaparatiisi irakilaisille ja muille kunnioittamilleen ihmisille. Viiden tähden hotellien majoitus yhdistettynä sveitsiläisten pankkiholvien veroiseen turvallisuuteen on miljöö, joka houkuttelee varakkaita nuoria miehiä ympäri Lähi-itää. Yhdysvaltain kongressin päätöksellä alueelle tosin saa majoittaa vain ns. ”vihollistaistelijoita”, mikä on kiertoilmaus lomailijalle, josta ihmisoikeusjärjestöt ja lehdistö ovat erityisen kiinnostuneita. Tämän takia heidän yksityisyyttään on syytä varjella visiitin aikana erittäin tarkasti.

Perustus ja aktiviteetitMuokkaa

 
Aamuisin järjestettävät jooga- ja hiljentymissessiot ovat suosittuja kiihkeään elämänrytmiin tottuneiden arabiliikemiesten keskuudessa.

Guantánamo Bayn lomakeskittymä perustettiin 1950-luvulla. Se sai alkunsa natsien toisen maailmansodan aikana organisoimasta nuorten kesäleiritoiminnasta ja sen hyvän maineen leviämisestä yhdysvaltalaisten korviin. Amerikkalaiset halusivat perustaa oman hulppeamman leirin. Paikaksi haluttiin natsien perinteitä noudattaen joku heikko ja takapajuinen naapurimaa, jonka kanssa ei oltu puheväleissä. Sijoituspaikaksi tarkentui Guantánamon lahti. Lomailijoita onkin kertynyt tasaiseen tahtiin, ja huhujen mukaan he saavat nauttia mukavista asioista kuten thai-hieronnasta, lempeästä yhteishengestä ja vesilautailusta.[2]

Guantánamossa on pääasiassa yhden hengen luksushuoneita, joiden turvallisuus on huippuluokkaa. Matkailija voi rauhassa ummistaa silmänsä ja tuntea, kuinka häneen reagoidaan välittömästi. Vaikka toisinaan uutiskuviin eksyy vierailijoita, jotka näyttävät kärsivän melkoisesta univelasta, on tämä enemmänkin turistin viettämän vauhdikkaan yöelämän kuin majoituksen syy. Guantánamon tiedottaja haluaa korostaa, että aikuinen ihminen saa itse päättää moisista asioista.[3] Mikäli univaikeudet jatkuvat, Guantánamossa työskentelee uskomattoman lahjakkaita psykiatreja, jotka saavat potilaasta kaikki huolet irti.[4]

Liikuntamahdollisuudet ovat rajattomat. Yksilöllisesti räätälöidyt kunto-ohjelmat ja jumppapuvut auttavat karistamaan aavikkoelämässä kertyneet ylimääräiset rasvat, hiilihydraatit, proteiinit, vitamiinit, kivennäisaineet, välittäjäaineet ja muut haitalliset ruumiinnesteet. Turvallisuuspalvelu pitää huolen, etteivät ne vahingossakaan pääse palamaan lomamatkan aikana.

Joutoajalla voi tutustua vahakabinettiin, josta löytyvät muun muassa Adolf Hitler, Josef Stalin, Saddam Hussein ja George W. Bush, kaikki kaverukset ovat sulassa sovussa pelaamassa maijaa. Kabinetissa on myös paikka Iranin nykyiselle presidentille Mahmud Ahmadinejadille.

LomailijoitaMuokkaa

  • Erään järjestön kaikki jäsenet ovat vip-asiakkaita.
  • Guantánamon mainonta Afganistanissa pyrkii saamaan uusia vaikutusvaltaisia asiakkaita, kuten talebaneja.
  • Van...lomalla Guantánamossa on myös useita muslimeja, jotka ovat kulkeneet lentokoneella. Lentokoneen miehistö on oitis ostanut heille lahjakortin lomalle.

TulevaisuusMuokkaa

USA on suunnitellut Guantánamon lomakeskuksesta oikeaa ketjumaista hanketta. Yhdysvaltain Huppumatkailun virasto, CIA, on hankkinut muutamia koeluontoisia kiinteistöjä Puolasta ja muista Itä-Euroopan maista. Seuraavat kesäleirit nousevat mahdollisesti Moskovaan ja Teheraniin. Yhteistyökumppaneiksi on saatu muun muassa HoloKaustisten kansanmusiikkijuhlat, joita ollaan järjestämässä lomakohteissa kerran vuodessa. Tämä juhla on suuri ilo varsinkin niille asukkaille, jotka Koraania lukiessaan eivät muuten ehdi pesulle. He saavat raikkaan ja puhdistavan sinihapposuihkun. Uudet keskukset nostaisivat Guantánamo Bayn lomaleirit jo melkein Saksan vastaaviin loiston aikoihin, 1940-luvulle.

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. http://news.bbc.co.uk/2/hi/7976207.stm
  2. ks. surffausartikkeli Wikipediassa
  3. Jostain syystä henkilökunta ei halua antaa vastausta kysymykseen ”kuka päättää kenenkin puolesta?”
  4. Tämän jälkeen voi siirtyä omaan huoneeseen jatkamaan irrotuksia paikallisten kersanttien kanssa.