Hautakivi

(Ohjattu sivulta Hauta)
Näyttääpä vakavalta. Muista: jos törmäät kalmistossa tällaiseen näkyyn, voit kohottaa mielialaa tanssahtelemalla muutaman kiven päällä.

Hautakivi on kivestä tehty esine, jossa lukee henkilön henkilötietoja tietoja julkisella paikalla. Hautakivi on siis melkein sama kuin päivittämätön Windows. Tosin maa Windowsin alla kestää huomattavasti huonommin kaivelua kuin hautakiven tapauksessa. Kiviä voi nähdä kaupungin puistossa, jonka nimi on yleensä muotoa ”genetiivimuotoinen erisnimi + hautausmaa”. Hautakivet viihtyvät laumoissa, ja jos löydät yhden, löydät todennäköisesti myös toisen. Hautakiven ja Windowsin alla on yleensä luita ja multaa. Hautakivet on hautaustoimistolle hyvää bisnestä varsinkin terrori-iskun, lintuinfluenssan, tulvien ja Windowsin tietoturva-aukkoepidemioiden aikaan.

Haudat merkitään kivellä, jotta ne sitten ovat löydettävissä umpihangesta sen ainoan kerran vuodessa, kun niiden luo on jotain asiaa. Ihmisillä on tapana kunnioittaa menehtyneitä läheisiään viemällä heidän haudoilleen jouluisin kynttilöitä ja tanssimalla sitten polkkaa niiden päällä (siis hautojen, ei kynttilöiden). Jotkut tosin suosivat riskaabelia ”Kusen hautasi päälle” -rituaalia, mutta sitä suositellaan suoritettavaksi ainoastaan Windowsin asennuslevyjä kohtaan.

Hautakivien kaato

Windowsin kaatamisen ohella myös hautakivien kaato on suosittu Helsingin lähiöissä kehittynyt urheilulaji. Voittaja on Windowsin kaadon tapaan se, kuka saa eniten kiviä kumoon. Lisäpisteitä molemmissa lajeissa saa se, joka ehtii ensin elvistelemään saavutuksillaan Internetiin. Ennen kuin kaikki kivet on kaadettu, tulee yleensä poliisi, minkä seurauksena peli jää kesken. Poliisin tulon jälkeen tulee toinen urheilusuoritus, nimittäin kahden kilometrin juoksu. Peli kestää yleensä 30–40 minuuttia jonka aikana tulee hiki.

Kuinka päästä hautakiven alle?

Hautarauha

Hautarauhaa ei pidä rikkoa.[1] Se tarkoittaa käytännössä sitä, että hautakiveä ei saa kaataa, kuten jotkut saatananpalvojat ja nykynuoret tekevät. Vain seurakuntayhtymä saa tärvellä hautakiven, ellei leskellä ole varaa maksaa sen kunnossapidosta. Vaikka hauta tuntuisikin loogiselta paikalta harrastaa nekrofiliaa, sitä ei tule haudassa tehdä. Faaraoiden haudoissa, eli pyramideissa onkin kaikenlaisia suojakeinoja nekrofilistejä vastaan. Tarkempaa tietoa löytyy muumio-artikkelista.

Viitteet

  1. Paitsi jos vainaja on kuollut yli tuhat vuotta sitten, jolloin hautarauhan rikkominen muuttuu arkeologian eettisen normiston mukaan hyväksyttäväksi. Riittävän iäkäs egyptiläinen vainaja voidaan esimerkiksi asettaa lasivitriiniin paksujen turistien ihmeteltäväksi ja hänen hautansa esineistö varas kerätä museoiden kokoelmiin.