Hiktionary:H

(Ohjattu sivulta He)
Help-books-aj.svg aj ash 01.svg
Tervetuloa Hiktionaryyn, Hikipedian kadonneeseen sisarprojektiin, jonka tavoitteena on määritellä kaikki se, mikä olisi parasta jättää määrittelemättä.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö *

H niin kuin hermafrodiittiMuokkaa

HaasteMuokkaa

Haaste on konsulttislangin vastine sanalle ongelma. Esimerkki käytöstä:

”Osaamispääoman painopistealueiden uudelleenorientoituminen luo yrityksellemme uusia haasteita”

~Konsulttislangi

”Työntekijöitä kohdellaan kuin karjaa, minkä johdosta ammattiliitto pisti firman työpaikat hakusaartoon.”

~Sama suomeksi

Lisää esimerkkejä konsulttislangista voit lukea sarjakuvastrippi B. Virtasesta tai kuulla pomoltasi yt-neuvotteluissa.

Haavikko, PaavoMuokkaa

Paavo Haavikko on suomainen nasisti ja melkein nobelisti. Hän ei osaa sanoa kaikkia kirjaimia. Hän on taitava kirjoittamaan itsestään. Hänen kirjoissaan seikkailee monia häneen viittaavia henkilöitä. Yhteistä näille on se, että heidän roolinsa kirjoissa on yhtä suuri kuin presidentti Urho Kekkosen, jonka takamuksen läheisyyteen Haavikko itsensä tukevasti asemoi.

"Sillat valloitetaan kulkemalla niiden ylitse", Haavikko on sanonut. Siltarumpujen valloittaminen onkin jo sitten politiikkaa.

HakuMuokkaa

Hakemisessa haetaan jotain sanaa, johon Hikipedia sitten antaa täsmennyksen. Täten myös Te olette hakenut sanaa haku.

HaisuliMuokkaa

Muistuttaa erehdyttävän paljon ruskeaa, jalallista sukupuolitautia.

HameMuokkaa

Tama osio kasittelee naisten vaatteita. Suomen maakunnasta on oma artikkeli nimeltaan Hame.

Hame on vaate, jonka naiset pukevat päälleen erityisesti kesällä. Ennen hameet olivat oksettavan pitkiä ja siveellisiä. Onneksi ne ovat nykyään olemattoman lyhyitä (10–30 cm). Miehet tuijottavat minihameisiin pukeutuvia naisia ja kuolaavat heidän peräänsä, mikä on monien mielestä aika hauskaa. Japanilaiset koulutytöt ovat pienhameiden suurkäyttäjiä.

Tunnetuin hameennostaja oli Marilyn Monroe.


dallin lisäys: Hameella on myös symboolista, perinteistä ja kauaksi ulottuvaa perhepoliittista merkitystä ja vaikutusta. Se vaikuttaa vielä tänäänkin ainakin kaikissa heterosuhteissa. Eikä tämä liity siihen nykyään mielestäni paheksuttavaan muotisuuntaan, jossa naiset keekoilevat ilman hametta, jopa julkisesti.

Ilmiö tunnetaan vaikutuksensa vuoksi sanonnalla "Hame Hautoo". Selitän. Parisuhteen muodostumisen jälkeen miehenpuolen korskeus vähitellen vaipuu hameen peittämäksi, ja tätä pehmenemistä jatkuu aikansa, kunnes sitten mies ikään kuin ravistautuu sieltä hameen alta, rykäisee ja tekee tiettäväksi, vaikka että: "Täällä meillä on asiat näin ja näin tehdään!" Tämä nyt oli vain esimerkki repliikistä, ymmärsittehän toki.

Tähän hameen kantaja vastaa pehmeästi jotenkin että: "Totta kai, Rakas, näinhän me".

Mutta sama hiljainen hautominen jatkuu taas. Ja joka kerta miespuoli ryhdistäydyttyään huomaa jos huomaa, aloittaneensa joka kerta ja taas edellistä alemmalta tasolta.

[kirj. dalli (at) suomi24.fi, jo yli 50 vuotta haudottu]

HanhiMuokkaa

Hanhesta ei paljon tiedetä, mutta sorsa se ei ole. Joutsen on hanhi jonkun mukaan, mutta ei kannata uskoa jonkua, jota ei tunne. Hanhi ei ole sinisorsan kanssa hyvissä väleissä. Ne tappelevat usein keskenään pullasta. Hanhi on myös Aku Ankasta, joka on ankka, tutun Hannu Hanhen sukunimi.

Hankalasti lähestyttäväMuokkaa

Kiertoilmaus henkilölle, jota ihmiset eivät halua lähestyä.

HappohyökkäysMuokkaa

Happohyökkäys on hammaslääkärien keksimä pelote, jolla yritetään saada lapset jo pienestä pitäen harjaamaan hampaansa, mutta todellisuudessa happohyökkäys tarkoittaa tietoturvahyökkäystä, jonka Habbo-hotellin palvelin lähettää koneellesi, kun kirjaudut sisään käyttäjällesi. Kun happohyökkäys on kerran tehty koneellesi, kone ostaa viiden minuutin välein habbokolikoita sinun piikkiisi ja ostamasi habbokolikot lähetetään hyväntekeväisyyteen, somalialaiset saavat ostaa hienoja pikku koristeita habbohuoneisiinsa...

Mikäli happohyökkäys on jo päässyt tapahtumaan, käy ostamassa Jenkki Spearmint -pussi. Huomaa että jo muutaman minuuttin pureskelu riittää happohyökkäyksen lopettamiseen. Näin säästät monta euroa... Jos tämä ei auta ota yhteys asiakaspalveluun...

Nimitystä käytetään myös ikävästä ja tuomittavasta tavasta, jossa happohyökkäys kohdistuu toisen ihmisen (yleensä) kasvoihin.

HarjaMuokkaa

Yksi turhimmista keksinnöistä ikinä. Esimerkkejä:

  • Lakaisuharja on ikivanha keksintö, joka on hammasharjan tapaan hyödytön vastaavista syistä. – Vaikka harjaat saman kohdan ziljoona kertaa, pölyä jää aina. Imuri syrjäytti lakaisuharjan jo kauan sitten. Silti jokaisesta kodista löytyy vielä nykyisinkin myös harja, mikä on hyvin outoa.
  • Curlingharja on ainoa keksintö, jossa on hieman järkeä. Sen avulla jää saadaan liukkaammaksi. On kuitenkin yksi curlingpelaaja, joka ei tarvitse harjaa: Uusis, joka tuijottaa jään liukkaaksi.

Harmoninen molliasteikkoMuokkaa

Ainoa asia musiikin teoriasta, jonka alkava katu-uskottava heavykitaristi saa opetella.

HathoroMuokkaa

 
Hathoro. Vähän voisi miettiä, että onko fiksua käytöstä. Jumalillakin on tunteet.

Hathoro oli muiden egyptiläisten jumalten Hathorista käyttämä pilkkanimi, jolla viitattiin tämän kevytkenkäisyyteen ja -sorkkaisuuteen sekä yleiseen pissismäisyyteen. Oletetaan, että pilkkanimen keksi Set, jota Hathorilla oli tapana kiusata tämän ulkonäön takia. (Siis oikeasti, mikä pää sillä on olevinaan? Joku muurahaiskarhu-shakaalimaasika-päästäiskameli, jonka korvat on tärkätty? WTF [What the Faijum]?) Hathoro-pilkkanimi osoittautui hyvin tarttuvaksi, ja pian Osiris, Isis, Ra, Horus, Sekhmet, Sobek, Anubis, Bes, Ammon, Toth, Nekhbet, Tausert ja mitä niitä nyt oli toistelivat sitä jatkuvasti Hathorin itsensä kuullen. Pitivät hauskanakin, paskiaiset.

Perkele mitä sakkia, Egyptin jumalat. Sais joku vetää oikeesti pataan näitä runkkareita.

Loppu.

HattarakoneMuokkaa

Tekee sananmukaisesti hattaraa. Sillä voi myös keittää perunoita tai vahata auton. Mukana tulee puolalainen nokikolari ja upouudet kengät.

HauiskääntöMuokkaa

 
Länsimaissa 14 % kuolemista on kytköksissä ylimitoitettuun haukotteluun.

Hauiskääntö on penkkipunnerruksen ohella kehonrakennuksen tärkein liike. Sen suurin tehtävä on kasvattaa treenaajan hauislihasta M A S S I I V I S E M M A K S I ja kasvattaa hänen jo entisestään paisunutta itsetuntoaan. Valtavan hauiksen onkin todettu antavan lisää itseluottamusta, sekä pelottavan kynäniskoja.

HaukiMuokkaa

Taru kertoo, että hauki olisi kala, mutta tämä on lapsellinen virheolettamus. Todellisuudessa hauki on jonkintasoinen maaeläin, tai lintu, koska Kalavaleessa sanotaan: "Nous hauki puuhun laulamaan..". Koska Kalavale on kiistämätön auktoriteetti, on näinollen perin selvää, ettei hauki ole kala, koska jos se olisi, ei se pystyisi nousemaan puuhun laulamisesta nyt puhumattakaan. Paitsi jos se olisi laulava lentokala, joka on täysin mahdotonta. Hauella on viemärisuoli. MUTTA koska edellisen kirjoittajan tieto runon alkuperästä on väärä, asia tietysti kääntyy takaisin siten, että hauki sittenkin on kala. Hauen on runoilija Aaro Hellaakoski mestarillisella, kalavaleisella sanan mahdilla saanut nousemaan puuhun.

HaukotusMuokkaa

Haukotus on muinaisten intiaanien perimätiedon mukaan tapa esitellä hampaita sekä kieltä. Kielen asennosta ja hampaiden määrästä pystyttiin ennustamaan seuraavan vuoden sateet, sekä biisonien kiima-aika.

Markus Kajo on spekuloinut, että haukotus voisi siirtyä ihmisestä toiseen siten, että se lopulta palaisi henkilölle, joka tuota samaa haukotusta oli haukotellut aiemmin.[1]

 
Persoonapornominit

HeMuokkaa

He tarkkailevat sinua.

Heimlichin oteMuokkaa

On myös unkarilais-venäläisenä tekniikkana tunnettu amerikkalaislääkäri Henry Heimlichin (19202016) kehittämä keino kumota gravitaatio (tai toisin sanoen: keuhkojen ravitaatio). Ravitaatio on tila, jossa ihmisen keuhkot yrittävät omia hänen vatsalle kuuluvaa ruoka-annosta käyttäen hyväkseen gravitaatiota. Paha asia on se, että tämä on hengenvaarallinen tila. Vaikka keuhkosi kuinka rakastaisivat saada hampurilaisia tai sipsejä, niin niille ei missään tapauksessa saa antaa ravinnoksi mitään muuta ruokaa kuin happea. Heimlich ajatteli aikoinaan, että on parempi murskata ravitaatiosta kärsivän ihmisen pallea kuin antaa hänen kuolla. Heimlich keksi, että jos menet ravitaatio-tilaan joutuvan ystäväsi selän taakse, mutta teetkin hänen käsiensä asemasta hyvin nopean käänteisen kokonelsonin hänen pallealleen, niin gravitaation vaikutus voidaan kumota ja hänen keuhkojensa omima ruoka-annos hyppääkin näin ollen ilmaan. Ystäväsi pallea on murskana, mutta hän saa jälleen happea. Hän voi siis jatkaa elämäänsä onnellisena. Pallean parantuminen vie aikaa, ja ystäväsi keuhkoja saattaa jäädä harmittamaan hyvän ruoka-annoksen menettäminen. Pääasia on kuitenkin se, että ystäväsi jäi henkiin. Yksi tunnetuimmista unkarilais-venäläisen tekniikan käyttäjistä lienee Pierce Brosnan.

Hengari-HerttaMuokkaa

Hengari-Hertta oli yksi fani ja se tiesi kaikki "ne" jutut. Kerran Hertta joutui Roudari-Roopen piirittämäksi, mutta onnistui lopulta pakenemaan bändin bussissa.

HellenismiMuokkaa

Hellenismiksi kutsutaan helleriippuvuuden sairaalloista astetta. Hellenistin koko elämä pyörii helteiden tavoittelun ympärillä, ja kaikki hänen toimensa tähtäävät loputtoman helteen tarpeen tyydyttämiseen. Hellenismi iskee usein suomalaisiin iltapäivälehtiin touko-syyskuun välisenä aikana.

HelpotusMuokkaa

Helpotus (myös reliefi joissain kulttuureissa) on sisäisen paineen hellitystä vesiklosetissa, tai muussa eriössä. Voi merkitä myös ala-arvoista pissa-kakka-huumoria.

Hessen matriisiMuokkaa

Hessen matriisi, joka myös Hessun matriisina tunnetaan on saanut nimensä surullisenkuuluisasta sarjakuvasankari Hessu Hoposta. Matriisi on ylikehittyneen matematiikan, apuväline, jonka avulla voidaan tarkastella useamman muuttujan funktion pisteen ominaisuuksia.

H-hetkiMuokkaa

Todella tärkeä hetki, kuten Euroviisujen, pujottelun, jääkiekon ja curlingin häviäminen. 'H' tulee sanasta helvetillinen.

HiekkalaatikkoMuokkaa

Saatoit myös hakea sivua Hikipedia:Hiekkalaatikko.

Hiekkalaatikko on laatikko, jonka reunat ovat yleensä puuta (lautaa, lankkua, lahoa jne.) ja sen sisällä on hiekkaa. Lasten (40-60v) leikkipaikka. Joskus sisältää partikkeleita (kissankakkaa). Tavallisimpia hiekkalaatikkoleikkejä ovat hiekkapuhallus (toisten silmiin). Yleisimpiä hiekkalaatikon asukkeja ovat Nukkumatti (se joka viskoo hiekkaa silmiin) ja hajonneet puutarhatontut, jotka muodostavat osan hiekasta. Olet myös joskus saattanut etsiä artikkelia, Hiekkalaatikkoa.

HiihtoputkiMuokkaa

Addiktiivinen tila, jossa hiihtoa harjoittava henkilö ei saa toimintaansa loppumaan.

”Jäi putki päälle.”

~Mika Myllylä

HiirenpilluMuokkaa

Eräiden nisäkkäiden anatominen osa, joka on joko naaraspuolisten hiirten peräpäässä tai ihmisten (tav. miesten) leuassa oleva kolo (katso Kirk Douglas).

HikikomoriMuokkaa

Nörttiytynyt peräkammarin (yleensä) poika, vanhempiensa nurkkiin jumiutunut vain tietokoneille ja pelikonsoleille omistautunut henkilö, jolla ei ole sosiaalista elämää Naamakirjan tai Hikipedian ulkopuolella. Leikkisästi "hikikomero"

HikipediaMuokkaa

Uncyclopedian karvahattuversio, jossa portinvartijat ovat kolmivuotiaita ja pitävät kakka- ja homo-sanoja jokapaikkaan sopivina älykkäinä kommentteina. Kohderyhmänä ovat kaksivuotiaat toisin kuin ulkomaanversiossa, jossa on tajuttu jo ennen, että kaksivuotiailta ei paljon mainostuloja heru. Hikipedian paras puoli on se, että se ei laajene, koska portinvartijat kommentoivat jokaisen uuden artikkelin sanalla kakka - älykkäimmillään roska. Valitettavasti Hikipedia on myös erittäin hidas sivusto ja sivujen lataamiseen menee välillä valovuosia matkassa mitattuna, mistä koko hömppäprojekti on saanut nimensäkin.

HilavitkutinMuokkaa

Matemattisesti ajateltuna, voiko hilaa yleensä vitkuttaa? Hila nimittäin voi esiintyä monessa muodossa muunmuassa kaasuna, joten sen vitkuttaminen on hyvin epätödennäköistä. Kansantajuisesti hila esiintyy yleensä kiinteänä mössönä, kuten kermavaahto, jolloin sen vitkuttaminen mitä moninaisimmilla laitteilla on mahdollista. Monesti tavallinen ihminen sekoittaa hilavitkuttimen jääkaapin takaosassa olevaan putkihärdelliin, joka muistuttaa kyllä yllättävän paljon aitoa hilavitkutinta. Eron huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun vitkuttaa jääkaapin takaosaa - huomaa kaapin hajonneen ja kaljojen kylmenneen. Aito hilavitkutin ei hajoa - sillä on elinikäinen takuu. Laadukkaita hilanvitkuttimia valmistaa muunmuassa Patria Industry, Salora, Moskowitch (Mosse) ja Acme Inc.

HimmailuMuokkaa

Himmailu on pohjoispohjanmaalaista alkuperää oleva kuvaus juhlakäyttäytymisestä, jossa nautitaan ainoastaan yksi pullo tai vähemmän jallua. Pahaksuttavaa ja keski-ikäistymisen merkki.

HinaajaMuokkaa

Hinaaja on työläinen, joka hinaa rekkaa naru selässään kiinni pitkiä teitä. Hinaaja vetää rekkaa jonnekin, jossa mekaanikko voi korjata rekan.

HippopotomonstrosesquippedaliofobiaMuokkaa

Hippopotomonstrosesquippedaliofobia on yleisesti tunnettu pitkien sanojen pelkona. Joko todistellakseen omaa pelottomuuttaan, tai ihan vain silkkaa vittumaisuuttaan, nimen kehittelijät päätyivät käyttämään ko. ongelmasta tieteellistä sanaa jossa on 35 kirjainta. Erinäisten salaliittoteorioiden mukaan kyseessä on jopa saattanut olla erityisesti pitkien sanojen- sekä tieteellisen siansaksan pelkoa kärsiviä varten räätälöidystä kidutusmetodista.

HissatsuMuokkaa

Hissatsu on japaninkielinen huudahdus, jota samurait käyttivät yhdessä bushidon kanssa. Hissatsun huutamisen tarkoituksena oli saattaa kuulijoiden tietoon, että seuraava hyökkäys koituisi vastapuolen kuolemaksi. Tiukka bushido-koodi liittyi olennaisesti hissatsuun; Mikäli hissatsun huutanut taistelija ei onnistunut surmaamaan vastustajaansa seuraavalla hyökkäyksellään, hän oli velvoitettu seppukun tekemiseen. Käytännössä Hissatsu julistettiinkin kunniallisissa kaksintaisteluissa molemminpuolisesti, merkkinä siitä, että seuraava yhteenotto päättyisi joko toisen tai molempien osapuolien kuolemaan.

Huudahdus kääntyy epäsuorasti suomen kielelle muotoon: "Nyt sinä kuolet, perkele!".

HiuslakkaMuokkaa

Hiuslakka on kiinteää ja rumentaa ihmisiä päivittäin. Tätä voi myös impata ja saada hyvän olon. Toinen käyttötarkoitus on liimata sen kanssa oma perärööri kiinni.

HLTGMuokkaa

HLTG (Has Left The Game) on termi, jolla tarkoitetaan Warcraft III-pelistä tai jostain sen erikoiskartasta ennen pelin loppua poistumista, tai siitä poistunutta henkilöä. HLTG:ttäminen on ruma ja epäkunniallinen tapa, johon syyllistyvät pääasiassa jugoslavialaiset ja kurdit. HLTG:ttämisestä saa usein palkinnoksi bannia, mikä onkin kyseisille henkilöille aivan oikein. Bannituksi tuleminen voi pahimmillaan estää kyseisiin Warcraft III-peleihin pääsemisen.

HolmenkollenMuokkaa

Holmenkollen on Norjan pääkaupunki. Se on ollut asemassaan jo vuodesta 1991 lähtien, kun Norjan entinen pääkaupunki, Oslo, tuhoutui öljypäästöissä. Holmenkollen on todella pieni kaupunki; siellä on vain noin 100 asukasta, joista noin 60 on naisia. Holmenkollenin kaupunki on osittain ilmassa, sillä se on pääasiassa jättimäinen mäkihyppytorni, jossa kuka tahansa voi käydä, kuin julkisessa saunassa. Holmenkollen on perustettu vuonna 1918 Norjan Suomesta-itsenäistymisen kunniaksi. Kaupungissa sijaitsee Norjan parlamentti; se on hyppyrin alapäässä. Presidentinlinna ja Neuvostoliiton hallinto taas ovat hyppypaikan takana. Kaupungin johto kokoontuu katsomon alla sijaitsevassa salaisessa paikassa, joita artikkelin tekijät eivät tiedä.

HomeMuokkaa

Home on myös näppäin.

Home on inha sienen, juuston ja piraijan hybridieliö, joka viihtyy pimeässä ja kosteassa paikassa. Se muodostaa rihmastoja, joita pitkin se imee itseensä virvoitusjuomia, vettä ynnä muita nesteitä, lähetyssaarnaajia ja radioaaltoja. Tämän lisäksi home on vittumainen eliö senkin lisäksi, että se pilaa usein maun kohteesta, johon on alkanut muodostua. Englanninkielisissä maissa home on kuitenkin jostain syystä (mitä ei voi selittää, kuin vakavalla mielenvikaisuudella) niin suosittua, että ihmiset jopa asuvat niissä. Englanninkielessä sana "home" tarkoittaakin kotia, kummaksuttavaa. Homeen tiedetään myös parantavan vääräsäärisyyden syömällä jalat sääriä myöten irti. Lääketiede on tästä innoissaan.

HomokaasuMuokkaa

Homokaasu on kylmän sodan aikana kehitetty joukkotuhoase, joka saa vihollisotilaan käyttäytymään homoseksuaalisesti. Tarkoitus oli herättää kauhua Lähde? ja sekaannusta.

Nykyään homokaasua levittävät esim. SETA, Tarja Halonen ja ruotsalaiset.

Aiheesta muualla:

HomopantteriMuokkaa

Homopantteriksi kutsutaan miestä, joka pitää Transeksuaali-planeetan asukkaita seksuaalisesti kiihottavina. Joskus homopantteria pidetään seksuaalisien suuntautumisien ”puuttuvana renkaana”.

Homoseksuaalisuus FAQMuokkaa

  • MEILLE VAI TEILLE?

HoplaMuokkaa

Hopla on lastenohjelma, jossa Hopla (se kani) pomppii ja teleporttaa. Hoplalla on kyky saada tavarat pomppimaan hänen perässään, esimerkiksi kukkaruukku tai kastelukannu. Hoplakeisari yrittää saada lapset valtaansa. Siksi ohjelma kestää 3 tuntia ja siinä jumitetaan sitä samaa. Hoplan tunnusmusiikki jää soimaan päähän. Jom jom.

HoroskooppiMuokkaa

Horoskooppi on suosittu gynekologin apuväline.

Houdinien tekeminenMuokkaa

Houdinien tekeminen (paremmin sanottuna tehdä houdinit, mutta kun tämä on nyt täällä H:ssa niin pistetään noin) tarkoittaa "katoamista" niin, että peitetään katoaja jollain, esimerkiksi savulla ja luikitaan pakoon. Savun sijaan voidaan käyttää myös verhoa, lakanaa, tai pöytäliinaa. Houdinit voi tehdä myös heittämällä taikasuolaa katsojien silmiin ja sitten luikkia pakoon. Tekniikan on kehittänyt Criss Angel, vaikkakin hän nimesi tempun sen oikean taikurin, Harry Houdinin mukaan.

HulkkosteluMuokkaa

Pakkomielteinen taipumus nimetä soitettu artisti levyraati-tyyppisessä tilanteessa. Ilmenee esimerkiksi lauseina: "Tämähän oli siis se uusi 'Cats on Fire'" tai "Minulle 'Bill Withers' on aina ollut näistä mustista äänistä tärkein".

Termi tulee Dynamon levyraadin vakiovieraan Jori Hulkkosen tavasta toimia ylläkuvatulla tavalla.

HuoneMuokkaa

Kuutio (tavataan myös muissa muodoissa), joka pysyy pystyssä lähinnä ovien, ikkunoiden, sekä kulmien ansiosta. Ellet sinä ole pihalla, sinä olet sellaisessa. Huoneessa voi olla peiton alla.

HuoneenlämpöhaasteMuokkaa

Huoneenlämpöhaasteen saanut yrittää päästä samaan lämpötilaan ympäristönsä kanssa. Huomattavassa määrin tähän kuuluu kuoleminen.

HurrikaaniMuokkaa

Hurrikaani on ruotsalaisten ylin hallitsija, joka on väitteiden mukaan perinyt tittelinsä itseltään Tšingis-kaanilta.

Hurskainen, AnttiMuokkaa

Kilarimman kaimansa poroporvarillinen alaviite, jolla on kirjallisesti useita yhdentekeviä ansioita. Sama henkilö kuin Silvia Hosseini.

HutiMuokkaa

Vaikeasti hallittava keskittymishäiriö, joka johtaa joko karmeaan kuolemantapaukseen, tai kipeään varpaaseen. Valitettavan usein tuloksena on jälkimmäinen vaihtoehto.

Huumorin keinotMuokkaa

Huumorin tekemiseen ei ole keinoja. Sen joko osaa tai ei.

Huutakaa ParanoidMuokkaa

"Huutakaa Paranoid" on bändien käyttämä tunnettu lentävä lause, jolla pyritään saamaan yleisö toivomaan Black Sabbathin Paranoid-kappaletta. Bändit, jotka ovat pyytäneet yleisöään huutamaan tätä, eivät tunnetusti osaa soittaa mitään muuta, kuin Paranoidin.

Huuto.netMuokkaa

Täysin hyödytön sivusto, jonne kaikki kriminaalit kokoontuvat. Tarkoituksena on huutaa kurkkunsa käheäksi ja maksaa siitä aivan hillitön summa. Historiallinen paikka sinänsä, sillä täältä Muumipappa osti hattunsa ja Muumipeikko viagransa. Mufia hoitaa täällä pimeät kauppansa.

HygieniaMuokkaa

Hygieniaksi kutsutaan tilaa, jossa ei ole hajuhaittoja eikä Junes Lokkaa. Naisilla on hygieniahaittoja useammin, kuin miehillä. Naisten alapää täytyy pestä päivittäin, miehillä alapää voi olla pesemättä viikkojakin. Kaupoista on saatavissa erilaisia hygieniatuotteita, kuten saippuaa, joka pehmentää ihoa. Naiset peseytyvät useammin, siksi miehillä on karhea iho ja naisilla pehmeä.

Hymyilevä työmiesMuokkaa

Kaupungin tai kunnan työntekijä, joka hymyilee kumartuessaan väärältä puolelta.

HyysäriMuokkaa

Hyysäri on 2000-luvulla ihmisestä polveutunut laji. Hyysärit poikkeavat ihmisistä lähinnä pienempien aivojensa, rupisen naamansa ja pyylevämmän vartalonsa takia. Mielenkiintoinen eroavaisuus ihmiseen verrattuna on myös se, että hyysärit ovat lähes poikkeuksetta naaraspuolisia. Siksi he tarvitsevat lisääntyäkseen urospuolisen ihmisen. Kaikkiruokaisille hyysäreille värillä ei yleensä ole väliä, mutta pariutuminen tapahtuu harvemmin valkoisten urosten kanssa. Syytä tähän ei varmuudella tiedetä, mutta sen uskotaan liittyvän siihen, että hyysäreillä on ihmiseen verrattuna harvinaisen kuiva vittu.

HyväMuokkaa

Hyvä on esimerkiksi ihminen, joka haluaa auttaa muita ihmisiä ja tehdä maailmasta paremman paikan. Hyvät ihmiset tuppaavat kuolemaan pahojen ihmisten toimesta. Hyvä on pahan vastakohta. Hyvä on myös energiatyyppi, tai Duracell-pupu.

HärpäkeMuokkaa

 
Kun härpäkkeitä saadaan kasaan riittävästi, niistä voi koota jotain tällaista. (Klikkaa kuvaa nähdäksesi animaation).

Härpäke on pääosin täysin määrittelemätön, tunnistamaton ja nopeasti transformoituva "vehje". Härpäke kattaa kaiken, mitä ei jaksa määritellä tai minkä oikeaa nimeä ei tiedä, siis epämääräinen laite, esine tms.

HärmistyminenMuokkaa

Suomi härmistyy eli patriotisoituu..? Harmistuminen on kaikille joka ikiselle, kait oikeastaan tuttua..? Härmistymisen voi tehdä rikki, sekä rikinkatkua kylvävä hallitus voi härmistyttää koko Härmän. Heikki Harma on ehkä Suomen ainoa henkilö, joka ei missään olosuhteissa härmisty.

HätävaraMuokkaa

Hätävara on eräänlaista pääomaa, jota ihmiset hamstraavat itselleen pahan päivän varalle. Esimerkiksi grönlantilaiset hamstraavat jäätä, libyalaiset hiekkaa ja suomalaiset männynneulasia, Niitä kun ei ole koskaan tunneta olevan varastossa riittävästi.

Suomessa on myös hätävaran ympärille kehittynyt ilmiö, jonka seurauksena maassamme hamstrataan myös varaihmisiä. Heihin ovat lukeutuneet muun muassa Niki "Vara Tami" Juusela, Ismo "Vara-Manu" Kallio ja Jope "Vara Mara Ruonansuu. Tämä ilmiö on rantautunut myös Yhdysvaltoihin. Siellä vaikuttava Conan O'Brien tunnetaan Vara-Tarjana.

HöpöaineMuokkaa

Höpöaine on aine, joka tekee höpöä. Se on hassu vihreä/punainen/muun värinen aine, joka aiheuttaa angstia, aistiharhoja ja perversioita. Joillekin ihmisille sivuvaikutukset aiheuttavat homoseksuaalisia mieltymyksiä. Höpöaine ei yleensä ole löpöä (dieselöljy) - mutta sitäkin useammin heinää, taikka muuta rehua. Tunnettuja höpöaineita ovat muun muassa kofeiini, mummon marjakiisseli sekä mursun pershiki.

ViitteetMuokkaa

  1. Markus Kajo: Kettusen kootut, s. 122

SisällysluetteloMuokkaa