Heinävesi

Vladimir.gif
Tällä sivulla ei ikävä kyllä ole
Venäjän federaation presidentin Vladimir Putinin hyväksyntää.

Artikkelin kirjoittajan kannattaa tarkkailla syömisiään ja säteilyarvojaan.

Heinävesi on siirtovenäläistä laulumaata, joka saattaa vielä tulevaisuudessa koitua ongelmaksi Suomelle. Pitäjä sijaitsee eteläisessä Savossa liki Kuopion kylää. Heinävedellä on järviä, soita, kuutamoöitä sekä metsätöitä. Asujaimisto savolaiseen tapaan on umpikieroa ja paatunutta, mutta saattaa satunnaisen matkailijan silmissä näyttää sen pienen hetken lupsakalta ja mukiinmenevältä.

Varastetut luostarit

Toisen maailmansodan melskeissä suomalaiset varastivat sekä Valamon että Konevitsan luostarit ja asettivat ne tutkapimennossa edelleen kai olevalle Heinävedelle. Luostarit pysyivät pimennossa, kunnes venäläinen turismitiedustelu saattoi ne julkisuuteen kohta Neuvostoliiton romahdettua. Joissakin julkisuudessa esitetyissä kannanotoissa Valamon palauttamista osaksi Venäjää on voimakkaasti ehdotettu, sillä historiallisesti Valamo on vanha venäläinen yhteisö. Vladimir Putinin kantaa asiaan tästä syystä odotetaan yleisesti jossakin määrin hermostuneena.

Legenda

On legenda jossa heinäveden kylällä huhun mukaan liikkuu mies mersedes merkkisellä urheiluautolla, levittelemässä ilosanomaa ja samalla puhuu täyttä paskaa sen minkä kerkeää, ja hyvässä lykyssä saattaa antaa jotain tavaraa esim: ruuveja tai paperilappusia

Heinäveden nuoret

Heinäveden nuoriso on kiitettävästi omaksunut yleismaailmallisen amerikkalaismausteisen hapatuksen. Pitäjässä opiskellaan amerikan kieltä suurella innolla ja luodaan au-pair-yhteyksiä läntiseen maailmaan. Heinäveden kotiseutuidentiteetin maastavienti paikallisesti on kiellettyä.

Heinäveden aikuiset

Heinäveden "aikuisväestö" on pohjaltaan savolaislähtöistä, joskin raukistavia karjalaisia piirteitä esiintyy yleisesti. Siinä missä pohjoissavolainen pienviljelijä edustaa lenkosääristä neuvokkuutta, vetäytyy heinäveteläinen korpiin mietiskelemään ja pohdiskelemaan syntyjä syviä. Heinäveden aikuisväestö valmistaa arkisin kermaa ja savea.


  Alla rakentamisen!
Tämä artikkeli on harvinaislaatuisen perseestä, koska se on keskeneräinen.
Ota rukkaset ja vasara käteen ja rakenna sitä hieman valmiimmaksi.