Hikikirjasto:Politiikan oppimäärä lehmien avulla

Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Tämä kirja on lainattu Hikikirjastosta.
myöhästymismaksut ovat tähän mennessä jo 208,30 euroa ja kasvavat koko ajan.

Oletko politiikasta AIVAN pihalla? Haluatko päästä leuhkimaan erilaisten poliittisten suuntautumien tuntemuksella? Hyvä, sillä nyt selitämme sinulle politiikkaa aivan uudella tavalla... nimittäin lehmillä! Tai no, ei se aivan uusi tyyli ole. Eduskunnassakin puolet ovat lehmiä ja loputkin sata täysiä aaseja.

Eri aatteet:Muokkaa

 1. Amerikkalainen konservativismi: Teillä on paljon lehmiä ja maitoa ja demokratia. Toisaalla taas on diktaattorijohto, joka harrastaa terrorismia ja kansalaisilla on muutenkin kurjaa olla. Tasaatte tilannetta pommittamalla sitä kurjaa maata, jotta siellä olisi entistä vähemmän lehmiä, kansalaisia ja diktaattoreita, ja lisääksi varmistatte että saatte kurjasta maasta lisää maitoa omaan maahanne. Ääneen puhutte vain diktaattoreista. Ja kavereiden kanssa siitä, miten paljon tästä kaikesta oli etua kristinuskon leviämiselle!
 2. Bushismi: Sinulla on kaksi lehmää. Asut Irakissa ja Yhdysvallat hyökkää maahasi maidon takia. He vievät maidon ja luovat tukikohtia vartioimaan sinun lehmiäsi. Sinut teloitetaan terroristina.
 3. Trumpin Yhdysvallat: Sinä ja lehmäsi kuolette hiilivoimalan tupruttamiin saasteisiin. Olet silti onnellinen, koska tiedät, miten paljon tämä ottaa päähän liberaaleja.
 4. Feodalismi: Sinulla on kaksi lehmää, joita sinä lypsät saadaksesi maitoa. Osa maidosta juodaan, osa vaihdetaan muihin hyödykkeisiin ja osa menee myyntiin. Linnanherra saa osan maidosta sekä myyntituloista, ja käyttää niitä lääninsä kehittämiseen ja suojelemiseen. Sitten koko järjestelmä romahtaa "toimimattomana" ja "sortavana". Vaelteleva nälkäinen rosvojoukko tappaa sinut ja syö lehmäsi. Näet järjestelmän luontaisen väkivaltaisuuden.
 5. Manoralismi: Sinulla on kaksi lehmää. Hoidat linnanherran lehmiä, ja annat omien lehmiesi maidon papille.
 6. Moderni äärioikeistolaisuus: Olet lehmä, joka ei lypsä, ja tunnet Internetin välityksellä muutaman lehmän, jotka eivät lypsä. Yhdessä elättelette utopistisia hourekuvitelmia, joissa lypsätte paremmin kuin kaikki muut lehmät ja ainoastaan säästelette utareitanne. Suunnittelette, että maailma on puhdistettava haitallisiksi kokemistanne mutta oikeasti lypsykykyisistä lehmistä, jotka eivät ole teidän mukaanne geneettisesti yhtä lypsykykyisiä kuin te. Joku päivä teet ratkaisevan päätöksen, jätät näyttöpäätteesi ja lähdet ulkomaailmaan sössimään kohtalokkaasti ruiskuttamalla mädäntyneistä utareistasi limaa, joka tappaa muita lehmiä.
 7. Sosialismi: Lehmien omistus ei ole tiukasti yksilöllä. Maidon omistaminen kuuluu kansan nimissä toimivalle taholle.
 8. Puhdas sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa molemmat ja sijoittaa ne samaan navettaan kaikkien muitten lehmien kanssa. Sinun pitää huolehtia lehmistä. Hallitus antaa sinulle maitoa tarpeesi mukaan.
 9. Byrokraattinen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa molemmat ja sijoittaa ne kaikkien muitten lehmien kanssa samaan navettaaan. Niistä huolehtii entinen kanankasvattaja. Sinä huolehdit entisen kanankasvattajan kanoista. Saat niin paljon maitoa ja munia kuin hallituksen säädökset määräävät sinun tarvitsevan ja sinun on jonotettava niitä jakelupäivänä jakelukeskuksessa.
 10. Puhdas kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi auttaa sinua huolehtimaan niistä ja jaatte maidon, jolloin kukaan ei saa tarpeeksi maitoa.
 11. Anarkokommunismi: Et omista lehmiä. Kaikki omistavat lehmät kollektiivisesti eikä kukaan erityisesti. Ne lypsetään ja hoidetaan silloin, kun joku haluaa tehdä niin. Lehmät kuolevat.
 12. Araknokommunismi: Omistat kaksi lehmää. Naisten johtama hämähäkkikollektiivi päättää, kuinka niitä tulee hoitaa ja koska ne pitää uhrata Lo'lthille. Kaikilla on pistoolivarsijousi, tumma iho ja vaaleat hiukset. Jokainen kylvää tehokkaasti kuolemaa ja tuhoa ympärilleen. On pimeää.
 13. Neuvostoliittolainen kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Huolehdit niistä molemmista ja hallitus ottaa maidon, mutta ainakin terveydenhuolto on ilmainen.
  1. Leninismi: Omistat kaksi lehmää. Sinut ammutaan vastavallankumouksellisena, jos juot niiden maitoa. Myös lehmäsi ammutaan vastavallankumouksellisina, sillä ne luovuttivat maitoa vastavallankumouksellisiin tarkoituksiin (sinulle). Jäljelle jäänyt maito jaetaan proletariaatille, mutta he kieltäytyvät koskemasta moiseen porvarilliseen roskaan (muussa tapauksessa heidät ammutaan).
  2. Epäonnekkaiden stalinismi: Omistat kaksi lehmää. Sinut ammutaan vastavallankumouksellisena agitaattorina ja lehmät suljetaan vankileirille.
  3. Onnekkaiden stalinismi: Olet väärässä. Mitään lehmiä ei koskaan ollutkaan. Toivottavasti ymmärsit asian nyt, sillä olisi hyvin ikävää joutua käsittelemään sitä uudelleen.
  4. Neuvostoliitto Stalinin jälkeen: Kolhoosissasi on kaksi lehmää. Hallitus ampuu toisen, lypsää toisen ja kaataa maidon maahan.
  5. Gorbatshovin uudistuspolitiikka (glasnost ja perestroika): Sinulla on valtavat määrät lehmiä, mutta niillä kaikilla on kurjat oltavat ja kiljuva nälkä. Yrität helpottaa niiden oloa tuulettamalla navettaa. Lehmät karkaavat tuuletusaukoista.
 14. Venäjä Neuvostoliiton jälkeen: Sinulla on kaksi lehmää. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on kolme lehmää. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on seitsemäntoista lehmää. Lasket ne uudelleen, ja huomaat, että sinulla on kaksi lehmää. Otat lisää vodkaa.
 15. Kamputsealainen kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus ottaa molemmat ja ampuu sinut.
 16. Maolaisuus: Sinulla on kaksi härkää. Joukoittain puolueaktiiveja kuolee niiden lypsyä yrittäessään. Kaikki ne, jotka väittävät, ettei härkiä voi lypsää, piestään hengiltä.
 17. Kuubalainen kommunismi: Omistat kaksi lehmää. Toinen opiskelee lääkäriksi ja muuttaa Yhdysvaltoihin. Et voi ostaa tilalle uutta, koska kauppasaarto estää lehmien maahantuonnin.
 18. Libyalainen sosialismi: Omistat kaksi lehmää. Valtio antaa sinulle talon. Sinä ja naapurisi perustatte yhdessä kansankomitean, joka päättää, mitä lehmillä pitää tehdä. Kapinalliset ampuvat toisen lehmän. NATO julistaa talosi lentokieltoon ja ampuu sitä ohjuksella. Uusi hallitus teloittaa toisen lehmän, koska sillä ei ole huntua. Sinua onnitellaan siitä, että maasi on nyt vapaa ja demokraattinen.
 19. Juche: Sinulla on maailman parhaat lehmät, kiitos rakastetun johtajan. Vain imperialistit voivat viedä lehmäsi sinulta, eivätkä hekään uskalla, sillä rakastettu johtaja suojelee sinua. Lehmäsi rekrytoidaan suureen maatalousnäyttelyyn, etkä saa niitä takaisin, mutta olet ylpeä voidessasi palvella kansaa.
 20. Japanin politiikka vuoden 1945 jälkeen: Sinulla ei ole yhtäkään lehmää. Jotta et kuolisi nälkään, USA ostaa sinulle kaksi lehmää. Myöhemmin väität koko maailmalle näiden lehmien olleen alun alkujaankin sinun.
 21. Islannin politiikka ennen vuotta 2008: Sinulla ja ystävälläsi on kummallakin yksi lehmä. Perustat pankin, myyt lehmäsi ystävällesi miljardin Islannin kruunun hintaan ja laitat shekin pankkiisi. Ystäväsi tekee saman, mutta toisinpäin. Teillä on molemmilla nyt yksi lehmä ja miljardi kruunua, joilla ostaa Euroopan markkinoilta mitä mieleen tulee.
 22. Kleptokratia: Omistit kaksi lehmää. Hallitus varasti molemmat.
 23. Libertarismi: Omistat kaksi lehmää. Saat tehdä niillä mitä ikinä tahdot, kunhan et riko muiden vastaavaa oikeutta.
 24. Ayn Randin libertarismi: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättää, että et omaa riittävän korkeaa sivistystasoa lehmien omistamisen käsitteen kunnioittamiseksi, ja ottaa ne. Kenelläkään ei ole velvollisuutta auttaa sinua. Kuolet nälkään. Naapurisi oppii olemaan syömättä jätöksiään.
 25. Fasismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne molemmat, palkkaa sinut hoitamaan niitä ja myy maidon sinulle palkkaasi suurempaan hintaan.
 26. Rasismi: Omistat kaksi lehmää. Hallitus päättää että maidon, lehmän ja sinun on oltava valkoisia. Ja jos jokin ei tätä yksinkertaista ehtoa täytä, heitetään kaatopaikalle.
 27. Kolonialismi: Sinulla on kaksi lehmää. Naapurisi ottaa ne itselleen, häätää sinut kotoasi ja muuttaa sinne asumaan. Historia muistaa hänet kotitalosi "löytäjänä".
 28. Demokratia Kansan nimissä, enemmistön voimalla, päätetään kuka raukka omistaa ja hoitaa lehmät ja ketkä onnelliset saavat maidon.
 29. Demokraattinen tasavalta: Sinulla on kaksi lehmää, jotka demokraattisesti valittu hallintoelin päättää lunastaa suurelle johtajalle. Kuolet nälkään.
 30. Suora demokratia: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka saa kaiken maidon.
 31. Edustuksellinen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Naapurisi päättävät siitä, kuka päättää siitä, kuka saa maidon.
 32. Klassinen ateenalainen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Väkijoukko kokoontuu pahalle päälle sattuessaan yhteen ja päättää karkottaa sinut saadakseen lehmäsi. He laiminlyövät puolustusmenot himoitessaan lehmiäsi. Lopulta spartalaiset, roomalaiset tms. valloittavat maan ja uhraavat lehmäsi sodanjumalan kunniaksi.
 33. Byrokraattis-nykyaikainen demokratia: Omistat kaksi lehmää. Demokraattisesti valittu johtajajoukko aikoo äänestää uudesta laista, jonka mukaan sinun lehmäsi pitäisi pakkolunastaa. Viime hetkellä joku lisää lakiehdotukseen kohdan, jonka mukaan vastedes on käytettävä kansan verorahoja yhä enemmän perverssien taiteilijoiden tukemiseen, ja kukaan ei äänestä lain puolesta. Saat pitää lehmäsi, mutta valitettavasti navetta lehmineen palaa ensi sunnuntaina kun palomiehet lakkoilevat siksi, etteivät päättäjät ole hyväksyneet lakia, joka toisi palomiehille paremmat donitsit taukohuoneisiin.
 34. Diktatuuri: Omistat kaksi lehmää. Hallitus pakkolunastaa ne ja lähettää sinut asepalvelukseen.
 35. Proletariaatin diktatuuri: Sinulla on kaksi lehmää. Sinun täytyy tehdä työtä maidon saamisen eteen, tai "valtio" takavarikoi lehmäsi porvarillisena yrityksenä kasvattaa omaa omaisuutta ja riistää muilta.
 36. Byrokratia: Omistat kaksi lehmää. Ensin hallitus säänöstelee mitä voit syöttää niille ja milloin niitä voi lypsää. Sitten se maksaa sinulle ettet lypsä niitä. Hallitus pakkolunastaa toisen ja teurastaa sen, lypsää toisesta maidot ja kaataa maidon viemäriin. Tämän jälkeen hallitus pyytää sinua täyttämään viitenätoista kappaleena "puuttuvan maidon selvityslomakkeen".
 37. Perinteinen EU: Omistat kaksi lehmää. Unioni maksaa surkean tuen siitä, ettet tee mitään lehmillesi, ja sitten siitä että teurastat ne - eli lopetat elinkeinosi. Tämän jälkeen suoritat itsemurhan.
 38. Modernisoitu EU 2: Sinulla on kaksi lehmää. EU-direktiivien mukaan lehmät ovat juureksia, maito viljatuote ja niiden viljelyyn voi anoa vuoristotukea.
 39. Uusi-Seelanti: Sinulla on kaksi lammasta.
 40. YK ja NATO: Sinulla on kaksi lehmää. Lypsäessäsi puristat utareista liian kovaa. Naapurisi rientävät apuun ja alkavat vartioida navettaa vaaleanpunaiset maitopurkit päissään. Lypsäessäsi piilossa navetan takana NATO tuhoaa ohjusiskulla talosi, autosi ja naapurin navetan, koska CIA käytti vanhaa karttaa.
 41. Vihreä liike: Sinulla on kaksi lehmää. Valtio pakottaa palauttamaan lehmät takaisin luontoon.
 42. Hippiaate: Sinulla on kaksi lehmää. Kaikki huolehtivat niistä ja tanssivat niiden ympärillä. Lehmäsi lopettavat ruohon syönnin ja alkavat polttaa sitä.
 43. Kukkahattuismi: Sinulla on ompeluseurallinen lehmiä. Teidän on pidettävä keinoja kaihtamatta huoli siitä, että vasikat altistuvat ainoastaan hyviksi kokemillenne vaikutteille ja saavat rauhassa kasvaa valjuun ja totisen jähmeään aikuisuuteen.
 44. Imperialismi: Sinulla on kaksi lehmää. Myyt molemmat naapurillesi. Yöllä haet häneltä neljä lehmää ja myyt maidon hänelle.
 45. Teokratia: Omistat kaksi lehmää. Lypsettyäsi ne annat puolet maidosta papeille, jotka siunaavat lehmäsi.
 46. Uuspakanallinen teokratia: Omistat kaksi lehmää. Saat lypsää ne vain täydenkuun aikaan rituaalisen puhdistautumisen jälkeen. Sinun on myös harjattava lehmäsi oikealta vasemmalle. Muussa tapauksessa sinut kivitetään kuoliaaksi. Jos et osallistu kivitykseen, sinua rangaistaan kivityksellä.
 47. Hindulainen teokratia: Olet kahden pyhän lehmän palvelija. Sinun pitää palvella niitä mahdollisimman hyvin. Et saa käyttää niitä hyväksesi millään lailla. Suojele niitä vaikka hengelläsi. Pidä niiden kuoltua suruaika ja kaikki rahat, jotka pystyt hankkimaan laillisin tai laittomin keinoin, maksavat hautajaiset.
 48. Kristillinen teokratia: Maanviljelijä omistaa kaksi lehmää, joten hän antaa toisen konttorityöntekijälle jolla ei ole yhtään. Tästä hyvästä Jumala tappaa maanviljelijän paiseruttoon ja antaa tälle kuoleman jälkeen loputtomasti maitoa, jäätelöä, juustoa ja pirtelöä.
 49. Juutalainen teokratia: Omistat kaksi lehmää. Rituaaliteurastat toisen ja lypsät toisen, mutta et juo maitoa aterialla.
 50. Surrealismi: Omistat kaksi kirahvia. Hallitus vaatii sinua opettelemaan säkkipillin soiton alkeet.
 51. Anarkia: Kukaan ei omista lehmiä, vaan sinä tappelet muiden kanssa siitä, kuka saa kaiken maidon. Jos tappelu jostain syystä loppuu, katso, oletko voittanut sen. Jos et, niin aloita tappelu uudestaan saadaksesi maidon. Hallitusta ei ole, joten maidon saaja ratkaistaan tappelulla.
 52. Matti Vanhanen: Sinulla on kaksi lehmää. Ketään ei kiinnosta muu kuin pääministerin entisen lehmän kirjapaljastukset.
 53. Militarismi: Sinulla on kaksi lehmää. Hallitus lähettää niin sinut kuin lehmäsikin armeijaan.
 54. Feminismi: Sinulla on kaksi lehmää. Ne menevät naimisiin ja adoptoivat vasikan.
  1. Intersektionaalinen feminismi: Olet valkoinen heteromiesoletettu ja kuvittelet omistavasi kaksi lehmäoletettua, vaikka oikeasti elollisia olentoja ei voi omistaa. Yrität kuitenkin mansplainata tilannetta itsellesi suotuisammaksi ruokkimalla etuoikeutettujen länsimaisten heteromiesoletettujen valta-asemaa pönkittävää diskurssia, jonka mukaan omistusoikeuteesi kajoaminen sortaa asemaasi ja on täten epätasa-arvoteko. Samaan syssyyn valitat siitäkin, miten lehmäoletettujen kuljeskelu utareet paljaina on lehmiä deseksualisoivaa. Lehmäoletetut sanovat sinua Twitterissä "setämieheksi". Katkeroidut ja alat lukea Laasasen tekstejä. Kaikkia vituttaa.
 55. Miesasialiike: Sinulla ei ole yhtään lehmää, sillä mielestäsi kaikki naiset ovat lehmiä.
 56. Liberalismi: Sinä ja kaikenkirjavat lehmäsi elätte lämpimässä sopusoinnussa ja yhtäläisen arvokkaina keskenänne. Navettasi on auki kaikille, kunhan ovat kunnolla eivätkä syrji toisia yhtäläisiä lehmiä. Lopulta kaikki juovat vähän maitoa ja joku rakastelee jonkun - mahdollisesti lehmän tai kenties maidon - kanssa.
 57. Uusliberalismi: Sinulla oli kaksi lehmää, mutta teurastit ne, kun kuulit, että veroja on vähennetty. Nykyään olet myynyt kaikki kansanperinteeseen tai kulttuuriin viittaavat koriste-esineesi ja teet viisitoistatuntista työpäivää. Vanhempasi kuolevat sairaalassa keinotekoisesti hengissäpidettyinä ja lapsesi nukkuvat yönsä ja riitelevät päivänsä päiväkodissa. Silloin tällöin otat loman, jolloin lähdet aurinkorannalle miettimään seuraavia sijoituksiasi. Alat olla huolissasi mielenterveydestäsi, kun unissasi esiintyy irrationaalisia elementtejä. Olet henkisesti epävakaa, tunteeton, kiireinen työnarkomaani ja narsisti. Sinulla on perheenjäseniisi kilpailuhenkiset työsuhteet. Syöt masennuslääkkeitä. Joku kaltoin kohtelemasi ihminen masentuu ja ryhtyy kouluammuskelijaksi.
  1. Valtion erityistä apua, verotuloja ja ja AY-purkuja vaativa uusliberalismi: Kapitalismia, jossa omistat lehmän ja se lypsää sinua. Eikä sillä hyvällä tavalla.
 58. Skientismi: Sinulla on kaksi lehmää. Ne ovat luonnonvalinnan tuotteina syntyneitä biologisia koneita, joilla on itsesuojeluvaistot. Voit täyttää janontarpeesi juomalla niiden maitoa. Lehmiä ei saa pitää pyhinä, sillä se olisi uskonnollisen typerää.
 59. Modernismi: Suvullasi oli ennen lehmiä, mutta nyky-yhteiskunnassa yhä harvempi viljelee maata ja omistaa lehmiä. Koko lehmäajatus on siksi lähinnä kiinnostava historiallinen vaihe, jolla ei ole suoraa vaikutusta enää nykyaikana.
 60. Postmodernismi: Lehmiä, pöh!
 61. Terrorismi: Räjäytät toisten lehmät ja omat lehmäsi siinä samalla. Lopuksi räjäytät ehkä vielä itsesi tai menet piiloon.
 62. Puhdas kapitalismi: Omistat kaksi lehmää, joten myyt ensin niiden maidon pois, sitten myyt toisen lehmän pois ja ostat tilalle sonnin.
 63. Reaalimaailman kapitalismi: Omistat kaksi lehmää. Lähiseudun tuhannen lehmän karjatila tuottaa niin maitoa kuin lihaakin tehokkaammin kuin sinä, joten joudut konkurssiin. Menet karjatilalle töihin ja teet 16-tuntisia päiviä nälkäpalkalla. Karjatila päättää ulkoistaa työsi Kiinaan.
 64. Sellainen järjestelmä, jonka Suomen *KRÖHÖM*typerä*KRÖHÖM* nuoriso haluaisi: Sinulla on kaksi lehmää. Toinen on melkoinen sonni!
 65. Populismi: Sinulla ei ole yhtään lehmää, mutta hallitus esittää että olisi parasta antaa kaikille halukkaille muutama. Tämän lisäksi sinulle kerrotaan, että heti kun tämä on toteutettu, olisi hyvä muistaa se että ei kannata luottaa elitististen agronomien kertomuksiin lehmien ruokinnasta, vaan ruokkia lehmiä siten mikä itsestä tuntuu järkevältä. Lisäksi sinua varoitellaan ulkomaalalisten karjojen tuonnista ja niiden käytöstä siitokseen: ei ole hyvä saastuttaa suomalaista hyvin käyttäytyvää ja muutenkin hyvää karjaa millään epämääräisellä vierasaineksilla! Kehitys johtaa siihen, että peruskoulujärjestelmä lakkautetaan, koska et halua käydä siellä.
 66. Perussuomalaisten populismi: Sinulla on kaksi lehmää. Miksei kukaan puhu maahanmuutosta? Miksei kukaan anna sinun puhua maahanmuutosta? Maahanmuutto!
 67. Piratismi: Maito on nestemäinen hyödyke, joka ei nähdäksesi lypsämisestä huolimatta synny varsinaisesti kenenkään kätten työn tuloksena, joten sinulla tulee olla oikeus nauttia maidosta maksamatta siitä. Yliarvostettua loogista ajattelua noudattavien mielestä lehmien omistamisesta tulee tällöin kannattamatonta, jolloin ne vapautetaan luontoon, ja maitoa haluavien tulee yrittää lypsää ne itse.
 68. Optimismi: Sinulla on riittävästi lehmiä. Kaikki tulee menemään hyvin. Lehmäsi kuolevat koska et ota riskejä huomioon. Se on tietysti juhlan paikka!
 69. Pessimismi: Sinulla on liian vähän lehmiä, ja nekin ovat aivan surkeita. Odotat joka päivä, että ne kuolisivat pois. Lopulta sinua lykästää ja ne todella kuolevat pois. Voi sitä murheen päivää!
 70. Strukturalismi: Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostavat vain niiden nahassa olevat ruskeat laikut.
 71. Jälkistrukturalismi: Sinulla on lehmiä, mutta sinua kiinnostaa vain niiden nahassa olevien ruskeiden laikkujen välinen harmaa alue.
 72. Snobismi: Et ole koskaan nähnytkään lehmää, mutta olet kuullut niistä joskus jotain. Siispä koet olevasi niiden asiantuntija. Jos joku tuo sinulle ravintolassa väärin paistetun pihvin, palautat sen ja vaadit uutta tilalle. Vaadit että maidostasi poistetaan rasva ja sokeri ja että siihen lisätään D-vitamiinia.
 73. Opportunismi: Sinulla on kaksi lehmää; tapat ja syöt ne heti. Tämän jälkeen vain odotat tilaisuutta, että pääset tekemään saman kaikkien muiden lehmille.
 74. Katastrofismi: Sinulla on kaksi lehmää. Ne jäävät tulvan alle. Tämän jälkeen taistelet koiran kanssa jätteistä, kunnes leijona tulee ja syö sinut.
 75. Veganismi: Sinulla on kaksi lehmää, ja te kaikki syötte ruohoa.
 76. Rastafarismi: Sinulla on kaksi lehmää, ja te kaikki poltatte ruohoa.
 77. Ekspressionismi: Sinulla on kaksi lehmää. Tai ne voivat olla avaruusaluksia. Tai taistelulaivoja. Tai ruusunnuppuja. Ihan miten vain itse ne haluat kokea. Kaikki kelpaa
 78. Hikipedian käyttäjäpolitiikka: Sinulla on kaksi lehmää. Saat pitää ne, jos olet kiltisti etkä tyhmäile.
 79. Wikipedian käyttäjäpolitiikka: Sinulla on kaksi lehmää. Sivuston käyttäjät järjestävät äänestyksen, jonka perusteella toinen lehmäsi teurastetaan tarpeettomana. Jonkin ajan kuluttua joku uudelleenohjaa jäljelle jääneen lehmäsi artikkeliin "nautakarja". Riitautat asian, ja sinut estetään muokkaussotimisesta.
 80. Realismi: Sinulla on kaksi lehmää. Ne kuolevat joskus ja kuluttavat rehujasi, mutta saat maitoa.

Lähde (niin lähde pois), Suom. parh. vit. 05