Hikinews:Stalin varasti Putinin lehdistötilaisuuden

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

10. helmikuuta 2007

Stalin hätkähdytti yleisöä puheillaan suuren, sosialistisen isänmaan yliherruudesta Euroopassa.

MÜNCHEN, Saksa – Neuvostoliiton entisen johtajan Josif Stalinin yllättävä ilmaantuminen Venäjän presidentti Vladimir Putinin isännöimään tiedotustilaisuuteen herätti kohua Münchenissä järjestetyssä turvallisuuspoliittisessa konferenssissa. Putin hyökkäsi Yhdysvaltoja ja länsimaita vastaan sanoen, että länsivaltioiden ”aggressiivinen politiikka on johtamassa uuteen asevarustelun kierteeseen”, kun salin läpi kulki kylmä veto ja generalissimus Stalin ilmestyi puhujalavan edustalle. Stalin, joka kuoli vuonna 1953, oli kalpea ja hänen ympärillään leijaili jäätävä sumu. Stalin keskeytti silminnähden hämmästyneen Putinin puheen ja lausui muutamia sanoja venäjäksi, joskin georgialaisella korostuksella. ”Suuri sosialistinen isänmaa lyö vielä kapitalismin kätyrit maahan ja jauhaa revansistiset fasistien kätyrit maanrakoon”, Stalin julisti. ”Neuvostoliitto ja sen johtaja Äiti Venäjä ovat ainoat suurvallat, joille tällä mantereella on tilaa”, hän jatkoi. Hieman ennen haihtumistaan ilmaan Stalin vakuutti vielä, että Venäjän aseet ovat ”rauhan aseita, joilla vain edistetään ystävällismielisten kansojen luottamusta”. Oltuaan näkyvillä noin kahden minuutin ajan, Stalinin hahmo alkoi liueta ilmaan ja katosi lopulta kylmään sumupilveen, joka haihtui välittömästi.

Putin jatkoi lehdistötilaisuutta hämmentyneenä. ”Tuota en osannut odottaa”, oli hänen kommenttinsa Stalinin lyhyeen näyttäytymiseen.

Presidentti Putin katseli Stalinin esiintymistä kasvoillaan hänelle tyypillinen ilme, josta ei voi päätellä kovinkaan paljon.

Kokousta isännöivä Saksan liittokansleri Angela Merkel piti tietoa Stalinin lyhyestä esiintymisestä ”hyvin erikoisena”. Hän vakuutti, ettei ole koskaan nähnyt Walter Ulbrichtiä tai Erich Honeckeria vastaavanlaisessa eteerisessä olomuodossa. Merkel on syntyisin Itä-Saksasta. Muut länsimaiden johtajat kieltäytyivät toistaiseksi kommentoimasta asiaa.

Saksan turvallisuuspoliisi on kutsunut paikalle marxismi-leninismin teoriaan perehtyneen meedion selvittämään tapausta. Poliisi on ollut tapauksesta vaitonainen.

Katso myösMuokkaa

LähteetMuokkaa