Hikinews:Väyrysläiset saivat viimein kirkon

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

31. toukokuuta 2010

JALASMÖKKI, Keminmaa – Suomen väyrysläiset, profeetta Paavo Väyrysen ympärille syntyneen uskonlahkon jäsenet, saivat viikonloppuna ensimmäisen oman pyhäkkönsä, kun Väyrysen Pohjanrannan tilan suuri paanu/Paavo-temppeli vihittiin käyttöön juhlallisin menoin. Vihkimisen suoritti itse ylipaavi Väyrynen. "On totuuden aika", hän lausui merkiksi siitä, että temppeli on tästä eteenpäin oleva väyrysläisyyden henkinen keskus.

Vihkiäistilaisuudessa paljastettiin Juhani Palmun maalaama alttaritaulu. Valintaa pidetään raikkaan ennakkoluulottomana, sillä yleensä alttaritaulujen tekijöiksi on valittu taiteilijoita. Alttaritaulun paljastusta seurasi hekatombi, sadan härän uhraaminen Väyrysen kunniaksi.

Väyrysläisyys on 1980-luvulla perustettu itsenäinen uskontokunta, jonka toimintaan kuuluu kielilläväyrystely, lentoemäntien nipistely ja suojelurahabisnes. Maailman väyrysläisseurakuntaa johtaa profeetta, ylipaavi Paavo Väyrynen, joka tietää kaiken. Hän on kirjoittanut useita teoksia, joita väyrysläiset pitävät pyhinä.

Katso!Muokkaa

LähteetMuokkaa