Hikinews:Venäjän toiminta on ymmärrettävissä sen omasta näkökulmasta

Tämä sivu on osa Hikinews-palvelua.

8. lokakuuta 2016

Jos Putinin johdossa oleva Venäjä kykenisi samastumaan Suomen näkökulmaan, se saattaisi ymmärtää että jokainen suurvallan ilmatilanloukkaus on kansalaisille syy liittyä NATOon. Moni pitäisikin NATOa erityisen huonona ratkaisuna jos ei olisi olemassa minkäänlaista Venäjän uhkaa.

ИД, Venäjän mielentila – Venäjä on viime päivinä loukannut Suomen ilmatilaa. Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja, professori Markku Kangaspuro on sitä mieltä, että jos asetutaan Venäjän housuihin, toiminta on ihan loogista. Pitää kyetä toisen asemaan asettumiseen. Asian oikeudenmukainen käsittely ei toteudu vain sitä kautta, että rationaalisesti päätellään, mitä Venäjä mahdollisesti haluaa tai hinkuu, vaan se edellyttää myös eläytymistä Venäjän tilanteeseen ja siihen mitä Venää tarvitsee.

Hikinewsissäkin ollaan sitä mieltä että Venäjän toiminta on aivan ymmärrettävää kunhan vaan ensin samastutaan siihen että ollaan vallanhaluisen ja mahdollisesti psykopaattisen käytännössä yksinvaltaisen johtajan alla toimiva taloudellisissa vaikeuksissa ja poliittista lisävaltaa kaipaava vihamielinen roistovaltio. Sitten kaikki on ihan loogista.

Seuraavana edistysaskeleena kansojen välisen rauhan, vuoropuhelun ja yhteisymmärryksen rakentamisessa tulisikin olla tarkastella kaikkien maiden toimintaa lähinnä Venäjän näkökulmasta ja irtautua ahtaista ja likinäköisistä kansallisista eduista Venäjän näkökulmien hyväksi. "Haistan russofobiaa kaikkialla. Se on inhokkihajuni, mutta toisaalta suosikkisanani", vahvistaa toimitukseen spontaanisti soittanut ihmisoikeus- ja lapsiasia-aktivisti Bodgan Jäckmann.

Aiheesta aiemminMuokkaa

LähteetMuokkaa

Asiantuntija Venäjän ilmatilaloukkauksesta: "Jos asetutaan Venäjän housuihin, toiminta on ihan loogista"