”ÖRRR!”

~Mörkö

Hirviö on on termi, jolla viitataan historiallisiin olentoihin, joita esiintyy antiikin mytologioissa, legendoissa sekä romantiikan ja realismin proosassa. Sana hirviö on balttilaislaina, josta johdettu denominaali verbimuoto oli muinaisgermaaneilla hirus 'riehua suunnattomasti ympäriinsä'. Hirviöt ovat nykyään erittäin uhanalainen laji ja niitä uhkaa sukupuutto kaikkialla luonnossa. Osa hirviökannasta pyritään pitämään hengissä Hollywoodin ja Japanin eläintarhoissa. Toisaalta hirviöihin selkeästi luettavia lajikkeita löytyy myös nyky-Suomesta lähinnä poliittisiksi luonnehdittavista piireistä. Näille hirviöille tyypillisiä piirteitä ovat muun muassa niiden käyttäytymisessä selvästi havaittavissa oleva röyhkeys, härskiys, suunnaton ahneus ja aivan loputtomalta tuntuva itsekkyys. Eräänä selityksenä tämän tyyppisille hirviöilmentymille on usein esitetty niiden huomattavaa moraalitason jälkeenjääneisyyttä verrattaessa sitä keskivertokanssaeläjiin. Sitä, miksi moraalitaso näillä alemman tason olennoilla on merkittävästi jäänyt jälkeen kanssaeläjistä on sen sijaan voitu toistaiseksi vain arvailla. Toki esimerkiksi lähtökohtaista sisäsyntyisyyttä vajeen olemassaololle on varsin useinkin tuotu esiin. Ilmiö kuitenkin vaatii vielä tarkempaa ja laajempaa tutkimusta ja mahdollisesti näidenkin hirviölajien nykyistä tarkempaa luokittelua moraalivajeen asteeseen ja tyyppieroihin perustuvaan luokitteluun. Edessä siis näyttäisi olevan vielä huomattavaakin ponnistelua vaativia toimenpiteitä tutkimuksen saralla, mutta aihepiiri ja erityisesti moraalitason monipuolisempaan ja syvällisempään selvittämiseen liittyvä tutkinta on ilahduttavasti laajentunut yhä useamman varteenotettavan tutkijan intressialueeksi.

UhanalaisuusMuokkaa

 
Pahoinvoiva hirviö ilmaisee tunteitaan – mutta jää usein ilman vastakaikua.

Hirviöitä on jahdattu aina siitä asti, kun ihminen keksi, että tulella ja terävillä esineillä voi rääkätä muitakin kuin toisia ihmisiä. Kuuluisimpia metsästäjiä ovat olleet paavit, Indiana Jones, Super Mario sekä Chuck Norris. Jatkuvan jahdin takia nämä herkät ja tunteikkaat otukset on ajettu ahtaalle maailman jokaisessa kolkassa. Ne elävät pääasiassa rämeillä, aavikoilla sekä korkealla vuoristoissa, jossa ne ovat suojassa salametsästäjiltä.

Hirviöitä vierastetaan niiden poikkeavien käyttäytymismallien takia. Vaikka ne kuinka haluaisivat läheisyyttä ja huolenpitoa, ihminen ymmärtää niiden viestin usein väärin ja vastaa tähän väkivallalla.

Tämä turhauttaa hirviöitä ja aiheuttaa niille kärsimystä.

Kun hirviöt eivät pysty luomaan sosiaalisia suhteita, ne eristäytyvät. Tällöin ne yleensä sairastuvat eivätkä pääse kouluun. Tämä aiheuttaa kierteen, jossa hirviötä uhkaa syrjäytyminen muista lajikumppaneista sekä yhteiskunnasta. Ne muuttuvat arvaamattomiksi ja arveluttaviksi olennoiksi, mikä entisestään pahentaa niiden olotilaa. Usein hirviöt myös vetäytyvät koloihinsa ja alkavat kieriskellä omissa jätöksissään.

Hirviöiden tila on vakava. Suurimmat ongelmat johtuvat viemäröinnin ja puhtaan veden puutteesta.

 
Hirviöillä on ongelmia myös ulkonäkönsä kanssa
Sinä voit auttaa!

Lahjoittamalla yhden ainokaisen raajan, voit muuttaa hirviön koko elämän. Näin se saa jälleen toivoa paremmasta sekä ravintoa vähintään viikoksi.

Mikäli päätät tarttua tilaisuuteen ja lahjoittaa hirviölle uuden alun, voit ryhtyä kummiksi. Tämä tarkoittaa suoraveloituksena tehtävää ruumiinjäsenen lahjoitusta, mikä puolestaan säästää aikaa ja vaivaa ja mahdollistaa avun menemisen suoraa sitä tarvitsevalle.

Tukemalla hirviöiden hyväksi tehtävää työtä voit varmistaa niille ihmisarvoisen ja hyvän tulevaisuuden.

Toivoisimme, että voisit ryhtyä vakituiseksi luovuttajaksi. Helpoiten tämä onnistuu lähettämällä osoitteesi suoraan hirviöille, jolloin nämä voivat tulla tekemään noudon kotikäyntinä.

Aaaaa! Mikä on tuo iso ja punainen tuolla talon katolla? Ei taatusti ainakaan hirviö.
–Ei ilman sinun tukeasi!

TueMuokkaa

 
Hymy hyytyy ilman apuasi!

Hirviöiden tuki ry. etsii jatkuvasti uusia vapaaehtoisia työhön hirviöiden elinolojen parantamiseksi. Mikäli haluat auttaa hirviötä sopeutumaan takaisin yhteiskuntaan, pohti:

  • Oletko sopusuhtainen tai hieman ylipainoinen?
  • Pidätkö harhailusta pimeissä paikoissa?
  • Ovatko vaatteesi helposti sulavaa materiaalia? Haarniskat ja vetoketjut ovat suurin syy hirviöiden hammasvaivoihin.

Mikäli vastasit ylläoleviin kysymyksiin kyllä, etsi lähin luola, jossa Hirviöiden tuki ry:n rekrytoija voi opastaa sinut alkuun.

Hirviöilläkin on oikeus hyvään elämään!
Tämän sivun sinulle tarjosi Hirviöiden kummit ry., Hirviöiden tuki ry:n ystävyysjärjestö
Rodut
Aave - Demoni - Elementaali - Enkeli - Epäkuollut - Haltia - Hiisi - Hirviö - Hobitti - Ihminen - Isojalka - Jumala - Kääpiö - Leivänpaahdin - Lohikäärme - Luuranko - Maajussi - Menninkäinen - Mummo - Mutantti - Muumi - n00b - Peikko - Piru - Puliukko - Teini Ikäiset Mutantti Ninja Kilpi Konnat - Vetehinen - WoWittaja - Örkki