Ilmestyskirjan ratsastajat

Raamattu on tärkeän optimistinen kirja jota tarvitaan jotta ihmiskunta voisi luottaa tulevaisuuteensa, ja olla iloisia veikkoja. Onhan arjen harmeissa eläessä hyvä tietää, että on tulossa paratiisi, jossa asiat eivät ole yhtä tylsiä ja ikväiä. Siksipä Raamatun tärkeä ja aina yhtä ajankohtainen sanoma onkin tuottaa optimismi läheiseksi ihmisille esittelemällä heille maailmanloppu, joka on täynnä toinen toistaan karmeampia kärsimyksiä ja iljettävämpiä olentoja. Tuomionpäivän kohdatessa luvassa onkin yhteiskunta jossa näkyy rikkomista, räyhäämistä, tuhoa, yleistä ja näytettyä väkivaltaa, kohtuutonta käyttäytymistä, rikoksia, närästystä ja juopumusta, haureellista toimintaa sekä muuta paheellista ja epäkunnioittavaa käytöstä.[1]

Koska nyky -yhteiskunta on maallistunut ja arvoiltaan etääntynyt näistä tuomionpäivän ratsastajista, on Hikipedian valistuksellisen tehtävänä tarjota uusimaan Raamatun käännökseen perustuva versio.

Humala (ent. Rutto)Muokkaa

Humala mainitaan ensimmäiseksi ratsastajaksi ja hänellä onkin kaikki hyvän tuomionpäivän katastrofin johtajan ominaisuuksia. Hän ei varsinaisesti tee työtä, vaan muut ikään kuin työskentelevät hänen puolestaan ja käskystään. Esimerkiksi humala -illan jälkeen iskee helposti pikku nälkä, jota kautta tulee käynti nakkikioskille, joka johtaa usein nakkikioskijonorähinään ja realityohjelmien tuijottamiseen.

Humala on suoraan syyllinen suuriin onnettomuuksiin kuten hätäisiin avioeroihin. Vielä vakavampana onnettomuutena ovat hätäiset avioliitot. Tämän lisäksi hän aikaansaa tasapainohäiriöitä, kasvojen vihertymistä, oksentelua sekä homoseksuaalisuudelta vivahtavia rakkaudentunnustuksia kavereille. Myös humalan erikoisvoima, krapula, levittää pahaa oloa ympäristöönsä erittäin tehokkaasti.

Ärhentely (ent. Sota)Muokkaa

Ärhentely kuvataan laukkaamassa liekehtivällä ratsullaan. Se on varustettu symbolisella tekstiviestipalstoille lähettävällä kännykällä ja keskustelufoorumeihin yhteyden saattavalla USB -muistitikulla.

Tämän ratsastajan kerrotaan vaikuttavan kaikkialla maailmassa, missä on vain alkoholia ja jonoa[2], tai jossa on mahdollisuus anonyymiyteen ja yleisö[3]. Lisäksi se näyttäytyy kaikkialla missä on politiikkaa tai uskontoa.

Moni pelkää ärhentelyä, koska se on aggressiivinen, eikä sitä vastaan tunneta oikein mitään keinoja. [4]

Pikku nälkä (ent. Nälänhätä)Muokkaa

 
Koska olutta voidaan kutsua "nestemäiseksi leiväksi" Nälkä on joukko-opin turvin Kaljanhimoakin mahtavampi.

Pikku Nälkää[5] on kuvattu "Raamatussa", Johanneksen ilmestyksen kuudennessa luvussa. Pikku nälän kerrotaan ratsastavan mustalla hevosella tai sinisellä skootterilla ja se on varustettu puutteella ja kärsimyksellä. Ulkomuodoltaan pikku nälkä on kuvattu hieman Yodan näköisenä lyhytkasvuisena ja pulleana olentona. Pikku nälkä kuvataan ilkikurisena hahmona joka yllättää ihmisiä arkisista tilanteista. Esimerkiksi kotona sohvallakaan ei ole turvassa tältä lopun ajan kärsimyksen hahmolta.

Realityohjelmat (ent. Kuolema myöh. aivokuolema myöhmyöh Tosi -TV)Muokkaa

Jokainen muu ilmestyskirjan ratsastaja edustaa jotain jota tapahtuu. Niillä on aktivaatioluonne. Realityohjelma voidaan sen sijaan pitää voimakkaimpana ilmestyskirjan ratsastajana, koska se on ikään kuin muiden apokalyptisten katastrofien lopputulema. Realityohjelmat ilmenee ihmisten passivoitumisena, sekä siinä että se jakaa etunimiin etuliitteitä kuten "maajussi" tai "BB" ja tappaa sukunimet.[6]

Siksi se nähdäänkin perinteisessä kuvastosa usein ratsastamassa koko tuhoavan joukon johtajana, kalsarit päässään. Koska realityohjelmat iskevät sekä rahvaaseen että aateliin, ei kukaan ole siltä suojassa. Tämä katastrofi on hyvin tasa-arvoinen ja kaikenkattava.


ViitteetMuokkaa

  1. Ei. Tämä ei ole pelottelua. Tämä on se optimismi. Sen jälkeen tulee paratiisi, jossa on kaikkea tylsää jota kukaan hikipedian lukija ei ainakaan selvin päin ja avoimesti tunnusta haluavansa.
  2. Kuten baarejen edustalla, baarejen takapihoilla, taksitolpalla, nakkikioskilla, antavaisen naisen ovella...
  3. Kuten loppumaailma.
  4. Pikku Nälkää vastaan yritetään taistella Daniolla ja HUmalaa vastaan lääketieteellä tai viinalla. Ja Realityohjelmia kaukosäätimellä. Mutta nämä ovat pohjimmiltaan epätoivoista urbaanin ihmisen taikauskoa. Oikeasti katastrofeja vastaan ei voi sekä taistella että voittaa.
  5. Siis oikeasti. Kuka mainosmaakari näitä hahmoja oikein keksii? Milloin saammekaan tutustua pikku ebolaan tai ratkihauskaan pikku ruttoon?
  6. Siis hieman kuten Englannin kuningassuku, joka esiintyy ilman sukunimeä, pelkällä etunimellään. Ja jonka edessä on aatelisliite. Mutta ei sinne päinkään.