Ilta on ihmeellinen asia, joka yleensä kohoaa iltapäivästä tämän vajotessa pimeyteen. Ilta puolestaan laskee yöhön.

KevätiltaMuokkaa

Kevätilta on raikas ja kuvankaunis. Aurinko paistaa myöhään eikä mistään ole pula. Kevätiltaisin ihmiset näkevät asiat oikeassa valossaan eikä niistä tarvitse huolehtia. Kevätilta on jotain todellista.

KesäiltaMuokkaa

Kesäilta on kaunis asia, jopa kauniimpi kuin kevätilta. Kesäiltana ei edes huomaa, että on ilta. Kesäiltaisin asiat nähdään vielä oikeammassa valossaan.

SyysiltaMuokkaa

Syysillat ovat jotain heroiinintäyteistä, ahdistavaa ja raivostuttavaa.

Syysiltaisin ihmiset käpertyvät syvälle sielujensa sisimpään ikäivöiden sitä valoa, joka heillä vielä pari kuukautta sitten oli. Syysilta saattaa olla monelle vaikea kohdata ja silloin ihmisillä voi esiintyä erilaisia pelkotiloja. Onneksi lumentulo helpottaa useimpien epäinhimillisiä kärsimyksiä.

Syysilta voi olla varsin raastava kokemus. Epämiellyttävä se on jo suomalaiselle saatika sitten vaikka etiopialaiselle, joka on juuri muuttanut Suomeen. Syysiltana Saatana valtaa ihmisten mielet.

Talvi-iltaMuokkaa

Talvi-ilta on kaunis asia. Lumi pehmentää aivot, vaikka se pian sulaa. Talvi-iltaisin ihmiset tietävät, että kevät on tuleva ja että kevättä seuraa kesä. Yleensä paikkansa pitää myös se, että yötä seuraa päivä. Nämä tosiasiat valavat ihmisten mieliin talvi-iltoina toivoa.