Insinööri

Tehtävä: Tunnista insinööri kesän jälkeen
Insinööri
Tieteellinen luokittelu
Kunta: Selkärankaiset
Pääjakso: Suomalaiset
Alajakso: Teekkariajat ohittaneet
Luokka: aikaisemmin aina perseet olalla
Lahko: Suomen väestön perusta

”Mikä yhdistää salamaa ja insinööriä? Ensin välähtää ja sitten korjataan vahingot!”

~trad.

”Insinöörit ovat kylmiä ja sisältä kuolleita”

~tutkimus[1]

”Ainoa hyvä insinööri on kuollut insinööri.”

~Philip Kuridan

”Mikään ei ole mahdotonta ihmiselle, jonka ei tarvitse tehdä sitä itse.”

~Diplomi-insinööri

”Diplomi-insinööri!”

~Yleisin DI:n vimeinen sana onnettomuuspaikalla, kun joku erehtyi kutsumaan tulevaa vainajaa insinööriksi

Insinööri on kaiken alku.[2] Insinöörin tehtävänä on rakentaa ja tuhota.[3]

HistoriaMuokkaa

Ennen ei ollut mitään, ja ihmiset elivät luolissa. Kenelläkään ei ollut viinaa. Sitten tuli idea, ja viina keksittiin. Tämän jälkeen maan päälle ilmaantuivat insinöörit,[4]jotka alkoivat muuttamaan viinaa erilaisiksi laitteiksi.[5] Ihminen, eläin, kasvi. Insinööri ei kuulu em. kategorioihin, vaan on orgaanista jätettä, jota voi kierrättää ja hävittää kompostoimalla.

Insinöörin tarkoitusMuokkaa

Insinöörien tarkoitus on yksinkertaisesti keksiä ratkaisuja ongelmille joiden olemassaoloa et olisi itse ikinä keksinyt.[6] Tämän lisäksi insinööri tuottaa tietoa, jonka tehtävä on olla samanaikaisesti mahdollisimman epäselvää että eksakteja termejä vilisevää.[7]

On tärkeää huomata, että kaikki insinöörit eivät suinkaan ole samanlaisia putkiaivoja. Niitä on peräti kahdenlaisia. Sellaisia joilla on diplomi[8]ja sellaisilla joilla ei. Vaikka diplomi on tunnetusti vain pala paperia, sillä onko insinöörillä diplomi vai ei, on suunnaton merkitys. Koska jos ja kun jokin laite menee rikki[9], tavallinen insinööri korjaa sen, kunhan maksat hänelle tarpeeksi ja jaksat odottaa.[10] Diplomi-insinöörin paikalle kutsuminen sen sijaan vaatii paljon enemmän rahaa, ja enemmän aikaa, koska hän selittää, miten laitteen teoriassa pitäisi toimia, silloin kun se ei ole rikki, kuten nyt on. [11] On kuitenkin muistettava, että insinöörin käsittelyssä muun muassa ratapalkit taipuvat haluttuun muotoon. Pohjimmiltaan tämä johtuu siitä, että joissain tilanteissa viisaampi antaa periksi.

Diplomi-insinööriäkin kuitenkin tarvitaan, koska vain hän pystyy tekemään niin monimutkaisia virheitä, että niiden korjaamiseen ylipäätään tarvitaan insinööriä. Diplomi-insinööri kykenee myös etsimään koneista monenlaisia merkityksettömiä ongelmia, joihin ei ole ratkaisua.

TehtävätMuokkaa

Insinöörien tunnetuin tehtävä on ollut edistää maailmanloppua ja auttaa ihmisiä tappamaan toisiaan. Heidän suurin saavutuksensa on ehdottomasti Donald Trumpin valinta presidentiksi. Varjopuolena tästä seuraa se, että insinöörien on oltava rohkeita. Insinööri ei pelästy, kun asiat ovat sekaisin. Tähän mennessä insinöörit ovat useasti epäonnistuneet maailmanlopun organisoimisessa, pääosin siksi, että Jumala on puuttunut heidän asioihinsa ja toistamiseen teurastanut heitä.

Mutta muuten insinöörin työ on mukavaa. Se on hauskaa hommaa ja helppoa. Helppouden ja hauskuuden vuoksi insinöörejä on paljon ja koko ajan tulee lisää. Monia kiinnostaa myös maailmanloppu.

Insinöörin suurin vaara on tulla allergiseksi konttoripölylle. Jos näin pääsee tapahtumaan joutuu insinööri menemään töihin.

Insinöörin toimintaperiaateMuokkaa

Insinöörin toiminta tapahtuu hänen päässään. Siellä on putkiaivo.[12] Tässä putkiaivossa tapahtuu monimutkaisia laskutoimituksia, joiden pääasiallinen toiminta perustuu viinalle.[13]

Toiminta perustuu siihen että mitä enemmän putkiaivossa virtaa viina, sitä monimutkaisempia ja ennustamattomampia asioita siellä tapahtuu. Kun viinaa on riittävästi, insinööri saavuttaa läpeensä horjuvan tilan, jossa lopputuloksesta piirrettävä kuvaaja saa sellaisia lennokkaita kaaria, että niiden selvittämiseen tarvitaan toista insinööriä. Lopputulos on siksi sitä monimutkaisempi, mitä enemmän insinööriin kaadetaan viinaa.[14] Tästä aiheutuu usein myös se, ettei kukaan muu kuin toinen insinööri kykene ymmärtämään lopputulosta. täten insinöörit ovat onnistuneet varmistamaan tarpeellisuutensa jatkossakin.

PalkkaMuokkaa

Insinöörit saavat hyvää palkkaa. He saavat enemmän rahaa, kuin ehtivät kuluttaa. Se johtuu siitä, että useimmat ihmiset pitävät insinöörin työtä vaikeana, paitsi insinöörit, jotka tietävät, kuinka helppoa se on. Insinöörin palkka lasketaan seuraavasti: Peruspalkka (1-2000€ brutto) + kokemuslisät (1,2-200€/työvuosi) + työtunnit(1-60€ tunti) + itsemurhaan/joukkomurhaan/murhaan/hulluuteen ajetut ihmiset (ainakin euro per ihminen) + viisausaste (vain diblomi-insinöörit ja viisammat) - työvälinevuokra (Insinööriliiton takia vähän) - Insinööriliiton jäsenmaksu (AIVAN HELVETISTI€). Tarkkoja lukuja ei löydy kuin Salaisista kansioista tai insinöörien tiliotteista.


KoulutusMuokkaa

 
Tero haluaa insinööriksi. Klikkaa nähdäksesi paremmin.
Pääartikkeli: insinöörikoulutus

Insinöörien ei tarvitse käydä paljon koulua, heidän on vain opittava lukemaan tietokonekieltä, jotta he osaisivat puhua tietokoneiden kanssa. Heidän pitää osata myös lukea jotta he tietäisivät, mistä on kyse kun tietokone on sekaisin. Insinöörit joutuvat usein puhumaan vieraita kieliä ulkomaankielellä. Insinöörin on myös liityttävä Insinööriliittoon.

TriviaaMuokkaa

 • Insinöörin ja taiteilijan risteytys on nimeltään arkkitehti. Tämän ammatin/kutsumuksen harjoittajissa yhdistyvät molempien huonoimmat ominaisuudet.

Viisaus Järjestys (sic)Muokkaa

Tyhmimmästä viisaimpaan

 • Teknikko
 • Insinööri
 • Diblomi-Insinööri
 • SaksanPaimen Koira
 • MacGyver

Kuuluisia insinöörejäMuokkaa

Katso myösMuokkaa

Koulutus
Subjektit: Amis - Lukiolainen - Opiskelija - Opettaja - Oppilas
Tutkinnot: Datanomi - Insinööri - Kleptonomi - Medianomi - Merkonomi - Sosiopaatti - Tradenomi
Laitokset: Aliopisto - Ammattikorkeakoulu - Ammattikoulu - Autokoulu - Elämänkoulu - Esikoulu - Kansanopisto - Peruskoulu - Päiväkoti - Lukio - Steinerkoulu - Yliopisto
Erikseen mainittavat: Espoon kristillinen koulu - Haurea-ammattikorkeakoulu - Metropolio - Keski-Suomen Opisto - Kymenlaakson ammattikorkeakoulu - Oulun yliopisto - Päivölän kansanopisto - Ressun lukio - Ukon yliopisto - West Pointin sotilasakatemia
Muuta: Erityisluokka - Humanisti - Innovaatiopedagogiikka - Maisterismi - Maol-taulukot - Opinnäytetyö - Oppiminen - Plagiointi - Pro gradu - Teekkari - Väitöskirja - Ylioppinut - Wilma


ViitteetMuokkaa

 1. http://www.theregister.co.uk/2013/01/21/engineers_cold_and_dead_inside/
 2. Moni uskovainen voi ajatella, että sehän oli Jumala, joka nostaa järjestyksen esiin kaaoksesta. Mutta mistäs luulet sen kaaoksen tulleen?
 3. Sekä keksiä suuria kansanviisauksia, kuten "köydellä ei voi työntää".
 4. Ne Raamatussa mainitut jättiläiset, jotka tuhoutuivat Suuressa Tulvassa olivat ihan eri asia. Ne tulivat koska halusivat seksiä. Mutta ymmärrän kyllä sekaannuksesi.
 5. Nämä laitteet helpottavat elämää, mutta jotka johtavat meidät lopulta turmioon. Ne ovat siis vähän kuin sopimuksia Saatanan tai Paavo Väyrysen kanssa.
 6. Insinöörit toisin sanoen keksivät usein erilaisia tapoja rikkoa laitteita tavoilla, joita et koskaan kokeilisi.
 7. Paradoksaalista on siis insinöörin elämä. Eipä ihme että ne ovat usein hulluja.
 8. Niitä valmistuu muun muassa sellaisesta paikasta kuin "dipoli", mutta diplomi-insinöörit ovat liian tylsiä huvittuakseen tuosta
 9. Esimerkiksi sellaisella monimutkaisella tavalla joita insinöörit työkseen keksivät
 10. Paitsi niissä kammottavissa tapauksissa, joissa se että esittelet viallisesti toimivaa laitetta insinöörille, se toimiikin juuri sillä hetkellä, mutta vain sillä, täydellisesti.
 11. Diplomi-insinööri toimii, kuten ruotsalaiset termin alun perinkin määrittelivät : "Ingenjör jör ingenting". Tämä on siis suoraan insinööri -sanan etymologiassa.
 12. Kun koirat pitävät koirista. Ihmiset pitävät ihmisistä. Insinöörit pitävät roboteista. Laske itse.
 13. Jokainen joka on käynyt Teekkarin kanssa ulkona ymmärtää kyllä mistä on kysymys.
 14. Toimii erityisen hyvin eläkkeelle menneisiin insinööreihin, joiden putkiaivosta on jo käytössä hioutuneet moninaiset ajattelun esteet pois. Vihjaa NPOV