Jihad (جهاد‎) on islamin uskoon liittyvä teologis-terroristinen käsite. Uskonoppineen sanojen mukaan jihad on joko muslimin henkilökohtaista, sisäistä kilvoittelua kiusauksia ja pahaa vastaan (suuri jihad)[1] tai sitten hyvä ja helppo syy räjäytellä pommeja missä ja milloin tahansa, leikkiä vaarallisesti lentokoneilla ja lahdata kaikki, jotka voivat ehkä olla eri mieltä oikeaoppisen muslimin™ kanssa (pieni jihad), riippuen siitä, puhuuko uskonoppinut virallisesti tai ns. off the record. [2] Jihad on islamilaisen maailman vastine ristiretkille ja pakkomielteisille johtajille, joita kristillisessä kulttuurissa on tavallisesti käytetty oikeutuksena teurastaa joukoittain erilaisia ja näin ollen vaarallisia ihmisiä.

Teologinen perustaMuokkaa

Koraanissa annetaan muslimeille oikeus puolustautua, mutta ikävä kyllä vain, jos heitä vastaan on hyökätty. Tässä kohdassa valveutuneet uskonoppineet käyttävät mahdollisuuttaan ”itsepuolustuksen” ja ”hyökkäyksen” määrittelyyn luovalla tavalla. Hyökkäykseksi muslimeja vastaan voidaan tulkita mm. seuraavat:

Esimerkkejä jihadista löytyy historiasta runsaasti. Tunnettu esimerkki on arabien varhaiskeskiajalla tekemät valloitukset, joiden aikana kalifaattiin liitettiin sotatoimin Lähi-itä, Pohjois-Afrikka ja Espanja sekä Portugali. Tämä oli itsepuolustusta, sillä esimerkiksi Iberian niemimaan kavalat vihulaiset, jotka eivät olleet ikinä Muhammedista kuulleetkaan, olivat hyökänneet kaikkia muslimeja vastaan olemalla ilkeämielisesti noudattamatta heidän tapojaan.

Jihadin lopullinen tavoite on rauha.[3] Tämän vuoksi islamia kutsutaan rauhan uskonnoksi.

Käytännön sovelluksetMuokkaa

Jihadin käytännön sovelluksia on useita. Perinteinen tapa on henkilökohtainen filosofinen mietiskely, mutta koska kaikilla ei ole aivan parhaita edellytyksiä tähän, suositummaksi on sittemmin noussut yleinen riehuminen ja verenvuodatus. Autopommit ja itsemurhapommit ovat erittäin suosittuja, sillä apukoulutasoinenkin keittiöteologi osaa valmistaa sellaiset. Nk. köyhän miehen jihadin aloittamiseen riittää pelkästään vanha valkoinen VW-pakettiauto sekä AK-47.

Jihadissa kaatuva muslimi saa Koraanin mukaan palkinnokseen taivaassa 72 neitsyttä puhkottavakseen ja viiniä runsain mitoin. Tosin yhtymäkohdat viikinkien käsitykseen Valhallasta johtuvat vain aivan puhtaasta sattumasta.

ViitteetMuokkaa

  1. Pahat kielet tosin väittävät, että tämä kilvottelu merkitsisi sen psykologisen eston ja vastenmielisyyden voittamista, mitä ihminen, joka ei ole psykopaatti luonnostaan, kokee toisen ihmisen surmaamista kohtaan
  2. Toki vasta sitten, kun kääfiriä on ensin vaadittu kääntymään muslmiksi ja muodollisuudet on tältäosin hoidettu.
  3. Suuremman tulivoiman kautta.

Katso myösMuokkaa